Opleidingen en trainingen in de techniek

Een snel ontwikkelde sector vraagt om goede en up to date werknemers. Heb je interesse om je te laten om- of bijscholen in de techniek? Dan zit je hier goed! Tempo-Team heeft namelijk veel ontwikkelmogelijkheden voor jou.

Actuele kennis en vaardigheden zijn van levensbelang in de technieksector. Innovaties volgen elkaar zo snel op dat kennis snel veroudert. Om ervoor te zorgen dat jij over voldoende technische kennis beschikt, bieden wij een breed opleidingsaanbod aan.
Dit geeft jou de kans om sneller kundig aan het werk te gaan binnen de techniek. Goed voor jou, de werkgevers, de sector en Nederland.

In totaal kan je drie diploma's behalen: 

 • Vakopleiding

 • Beroepsopleiding

 • Erkend mbo-diploma

Na afloop van elke opleiding word je getoetst. Haal je de toets, dan krijg je een diploma💐.
Het mooie van deze diploma's is dat je vrijstellingen krijgt als je door wilt gaan voor een mbo-diploma mechanisch- of proces-operator A. Lekker toch?! 

Check het opleidingsaanbod

Om- of bijscholen in de techniek

Via Mijn Groei kan je op verschillende manieren instromen in de techniek (zie het groeipad hierboven). Je vindt Mijn Groei in je Tempo-Team accountwaar je het hele opleidingsaanbod kunt bekijken.
 
De keuze bestaat uit: 

 1. Certificaten

 2. Gratis online trainingen

 3. Opleidingen (BBL & MBO)

Opleidingsadvies op maat
Bekijk wat past bij jouw wensen, wij helpen je graag persoonlijk verder! Of je nu wilt doorgroeien in de techniek of op zoek bent naar een nieuwe baan. Geef je intercedent of de loopbaanadviseur in jouw regio een belletje op de vestiging en ga in gesprek. 

Contact ⚙️ 

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Doe dan snel onze online beroepskeuzetest

“Tempo-Team doet er alles aan om je goed op te leiden en een passende baan voor je te vinden. Voor iedereen die houdt van aanpakken, hebben ze of vinden ze per direct een leuke en uitdagende baan. Ze zijn pas tevreden als de werknemer dat ook is.” - Ismael

1. Certificaten in de techniek 

Met certificeringen kun je snel erkend opgeleid aan het werk. Het is hét antwoord op de vraag vanuit de arbeidsmarkt, aangezien de arbeidsmarktkrapte ons voor de voeten gaat lopen. Je kunt op specifieke onderdelen je certificaat halen, om jou snel, veilig en vakbekwaam aan het werk te laten gaan in de techniek.
Hieronder volgen een aantal certificaten die wij aanbieden:

 • Certificaat VCA Basis
  Je leert de basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Werk je in een risicovolle werkomgeving (denk aan: fabriek, magazijn of loods) en moet je kunnen aantonen dat je veilig kunt werken? Haal dan dit certificaat!

 • Certificaat NEN 3140 VOP
  Verricht jij voor je werk eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties of wil je benoemd worden tot ‘NEN 3140 voldoende onderricht’ persoon? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. over het vervangen van smeltveiligheden en persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze gebruiken. Veiligheid voor alles!

 • Certificaat NEN 3140 VP
  Werk jij aan schakelkasten en machines die onder spanning staan en voer jij inspecties daarop uit? Volg dan de training NEN 3140 vakbekwaam persoon. Bij deze training leer je o.a. het af- en aankoppelen van motoren en het meten en vervangen van zekeringen en mespatronen. Inspecteer erop los!

 • Certificaat ATEX
  Ben jij geen operator, maar werk je wel in een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden? Dan is het nodig om de juiste kennis te hebben van explosiegevaar en de risico’s en maatregelen die hiermee samengaan. De cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) is een brede explosieveiligheidstraining die je de juiste specialistische kennis en vaardigheden bijbrengt. Lekker knallen dus! 💥

 • Certificaat EMC
  Ben jij een technicus die elektrotechnische installaties onderhoudt, installeert en daaraan service verricht? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. de juiste invoer van kabels in een besturingskast en het aansluiten van EMC-kabels en gearmeerde kabels met litze. Een echte alleskunner word je dus.

 • Certificaat F-gassen
  Kom jij tijdens je werk als monteur, installateur of technicus in aanraking met installaties die koude middelen bevatten, maar heb je je F-gassen certificaat nog niet? Volg dan deze cursus! Je leert onder andere meer over inspecties uitvoeren aan koeltechnische installaties. Laat je kennis niet in de kou staan!

 • Europees certificaat bouwkundige montage zonne-energiesystemen
  Je leert hoe je op een veilige en deskundige manier zonnepanelen op het dak monteert. Na afloop van de cursus weet je hoe je veilig moet werken op hoogte, kun je werken met een pannenlift, steigermateriaal en kun je een zonne systeem monteren.

 • Certificaat laadpalen monteur
  Je leert eerst de basis van elektrotechniek, waar je een apart Elektro Basis certificaat voor krijgt. Vervolgens groei je door met de opleiding Elekto Vervolg, waar je de basisvaardigheden elektrische installaties leert, die je ook afrondt met een certificaat. Tot  slot haal je specifieke laadpalen modules en kun je aan de slag als gecertificeerd elektromonteur laadpalen.
   

2. Online trainingen in de techniek 

Speciaal voor iedereen die in de techniek werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:

 • Basisveiligheid VCA
  Weet jij welke gevaren en risico's zich kunnen afspelen op het werk? En weet je hoe je kunt werken met persoonlijke beschermingsmiddelen om jezelf tegen deze gevaren te beschermen? Wanneer je deze training hebt afgerond weet je precies hoe je veilig omgaat met machines en gereedschappen. Ook weet je hierna hoe je veilig omgaat met gevaarlijke stoffen en werk je veilig bij brand- en explosiegevaar.

 • Bedrijfshulpverlening (BHV)
  Je leert de basis om adequaat te kunnen handelen bij voorvallen en ongelukken, bijvoorbeeld in geval van spoed bij een beroerte, een epileptische aanval of een hartinfarct. Maar ook hoe te handelen bij niet-spoedeisende hulp zoals bij kneuzingen en huidwonden. Zo weet je altijd in elke situatie wat je moet doen!

 • Introductie Elektrotechniek
  Je leert in deze training wat elektriciteit precies is, hoe het ontstaat en op welke wijze het verwerkt zit in alle apparaten en daarmee ons dagelijks leven. Ook leer je over veiligheid en het meten van spanning. Alles wat je nodig hebt voor een goed basisniveau aan kennis. Pas op dat je niet in shock raakt!

 • Introductie Arbo voor leidinggevenden
  Na deze training ken je kern van de Arbowetgeving en kun je dit vertalen naar de praktijk. Als leidinggevende weet je hierna op basis van een nulmeting hoe gezond je medewerkers zijn én maak je op basis hiervan meteen stappen om verbeteringen aan te brengen. Lekker bezig!

 • Effectief communiceren in het kort
  Ook in technische functies is effectief communiceren van toegevoegde waarde. Wil je betere resultaten door goede en heldere communicatie? Start dan met deze introductie in het verbeteren van communicatieskills. Door gesprekstechnieken te oefenen word je steeds beter in communiceren.

Inschrijven online training
 

3. MBO- en BBL-opleidingen in de techniek

Een BBL-opleiding is een opleiding waarbij je werkt en leert tegelijkertijd. Als je een BBL-opleiding volgt, ga je werken bij een erkend leerbedrijf, ontvang je salaris en ga je af en toe naar school om de theorie te leren.

Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Het is onderwijs dat aansluit op de middelbare school (vmbo: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs). 

Tempo-Team bied ook erkende techniekdiploma's aan (mbo & bbl). Je kunt op ieder moment starten met een technische opleiding. Welke opleiding past bij jou?

 • Operator A en B (mbo 3)

 • Mechanisch Operator A en B (mbo 3)

 • Monteur Mechatronica (mbo 2)

 • Operator C (mbo 4)

 • Medewerker Voeding & Technologie (mbo 2 of 3)

Bekijk alle mbo- en bbl-opleidingen

Mijn Groei: voor een grandioze groei!

Mijn Groei: het grootste online aanbod van opleidingen en trainingen voor jou! Ontdek waar jij je nog meer in kan ontwikkelen en blink uit in je vak. Zo ga je altijd met plezier naar je werk, nu en later!

Voordelen van onze techniek-opleidingen

 • We bieden meer dan 700 opleidingen in techniek aan (genoeg keuze dus)

 • Je krijgt persoonlijke begeleiding en aanmoedigingen

 • Je werkt én leert tegelijkertijd

 • De opleiding is gratis, want wij investeren in jou!
  We horen je al denken.. “Ja hoor, niks is gratis dus waar is het addertje onder het gras?” 🐍 Dat zit zo: als je een opleiding doet die door ons betaald wordt, verwachten wij ter compensatie dat je een bepaalde tijd voor Tempo-Team werkt.
  Tijdsbestek hangt af per opleiding. Onze langste opleiding duurt in ieder geval twee jaar (dus dat is de maximale periode dat je aan ons vast kan zitten).

 • Je ontvangt salaris tijdens je opleiding

Interesse in andere opleidingen?

Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen in 'Mijn Groei'. Je vindt Mijn Groei in je Tempo-Team accountwaar je het hele opleidingsaanbod kunt bekijken.
Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook voor jouw ontwikkeling!📈 Om echt van start te gaan met de door jou gekozen opleiding of training, moet de intercedent áltijd eerst akkoord geven✔️. 

Kom je er niet uit of loop je vast bij het inloggen? 🤯
Neem dan direct contact op met jouw intercedent of met een Tempo-Team vestiging bij jou in de buurt. 

Werk je (nog) niet via Tempo-Team?
Dan kun je met een Tempo-Team account alle opleidingen en trainingen inzien én gratis online trainingen volgen. Mocht er wat moois voor je tussenzitten, neem dan contact op met jouw contactpersoon van Tempo-Team.

Meld je aan! 
 

Veelgestelde vragen over opleidingen in de techniek:

 • Wat is Tempo-Team Mijn Groei?

  Mijn Groei is ons ontwikkelplatform waar je opleidingen, cursussen en trainingen kan volgen. Je krijgt hier alle kans om door te groeien en uit te blinken in je vak. Bekijk de opleidingen van Mijn Groei.

 • Wat zijn techniekopleidingen?

  Je hebt verschillende soorten techniekopleidingen. Van cursussen tot bbl- en mbo-opleidingen. Bij Mijn Groei bieden we opleidingen aan om Operator A en B, Mechanisch Operator A en B, Monteur Mechatronica, Procesoperator C en Medewerker Voeding & Technologie te worden. Benieuwd? Lees er hier alles over!

 • Welke opleiding heb je nodig voor Mechanisch Operator A?

  Hiervoor kan je bij Mijn Groei de mbo-opleiding niveau 3 tot Mechanisch Operator A volgen. Via ons groeipad waarbij je eerst werkend leert, en vervolgens de opleiding gaat volgen. Wordt je gemakkelijk een Mechanisch Operator. Benieuwd hoe je je aanmeldt? Bekijk het hier!

 • Waar kun je een opleiding in techniek volgen?

  Dit kan online via Tempo-Team Mijn Groei, maar we bieden ook leerwerktrajecten en mbo-opleidingen aan. Hiervoor moet je naar een locatie komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees er hier alles over!