Opleidingen en trainingen in techniek via Mijn Groei 🔗

Zie jij jezelf al werken als schakel in de technische sector? Mooi! Er zijn namelijk superveel mogelijkheden voor jou. Doordat de techniek blijft groeien en innoveren is er veel vraag naar techneuten. Of je je nou wilt omscholen of bij wilt leren, bij ons kan het allemaal! 🚀 Binnen Mijn Groei heb je toegang tot het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten. Je vindt Mijn Groei in je Mijn Tempo-Team account

Vind hier je opleiding

Op deze pagina

Via Mijn Groei kan je op verschillende manieren (mechanisch) operator A, B of C, monteur mechatronica of medewerker voeding & technologie worden! Of verbeter je skills. Je hebt de keuze om:

Bekijk welke opleiding of certificaten passen bij jouw opleidingsniveau of huidige functie. Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook super voor jouw ontwikkeling! Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen. Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan kun je met een Mijn Tempo-Team account wel gratis online trainingen volgen.

Dit zijn de voordelen van onze techniek opleidingen

 • Meer dan 700 opleidingen in techniek

 • Je kan werken én leren tegelijkertijd

 • De meeste opleidingen zijn hartstikke gra-tis!

 • Je krijgt gewoon een lekker salaris tijdens je opleiding

 • En gaat aan de slag in techniek

Groeipad binnen techniek

Lopen alle processen op rolletjes door jou? En krijgen ingewikkelde storingen en machines jou niet klein? Ga dan meteen aan het werk in techniek. Dit kan zelfs zonder ervaring of diploma! Baan je een weg door de storingen en behaal een certificaat of een erkend mbo-diploma. Het kan allemaal via Mijn Groei! 🦾

Zo ziet het groeipad van mechanisch/proces operator eruit:

Groeipad Techniek

Geen lange en saaie opleidingen, maar vooral lekker veel praktijktraining onder begeleiding van een vakdocent en korte trainingen met opdrachten via een e-learningplatform. 

In totaal kan je drie diploma's behalen: 

 • Diploma vakopleiding

 • Diploma beroepsopleiding

 • Erkend mbo-diploma

Na afloop van elke opleiding word je getoetst. Haal je de toets, dan krijg jij van ons een diploma vakopleiding en daarna de diploma beroepsopleiding. En het mooie van deze diploma's? Ze geven je vrijstellingen als je door wilt gaan voor een mbo - diploma mechanisch operator A of proces operator A. Lekker toch! 

Meld je aan! 

Deze certificaten behaal je ook binnen techniek 📩

 • Certificaat VCA Basis: Je leert de basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Werk je in een risicovolle werkomgeving (denk aan: fabriek, magazijn of loods) en moet je kunnen aantonen dat je veilig kunt werken? Haal dan dit certificaat!

 • Certificaat NEN 3140 VOP: Verricht jij voor je werk eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties of wil je benoemd worden tot ‘NEN 3140 voldoende onderricht’ persoon? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. over het vervangen van smeltveiligheden en persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze gebruiken. Veiligheid voor alles!

 • Certificaat NEN 3140 VP: Werk jij aan schakelkasten en machines die onder spanning staan en voer jij inspecties daarop uit? Volg dan de training NEN 3140 vakbekwaam persoon. Bij deze training leer je o.a. het af- en aankoppelen van motoren en het meten en vervangen van zekeringen en mespatronen. Inspecteer erop los!

 • Certificaat ATEX: Ben jij geen operator, maar werk je wel in een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden? Dan is het nodig om de juiste kennis te hebben van explosiegevaar en de risico’s en maatregelen die hiermee samengaan. De cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) is een brede explosieveiligheidstraining die je de juiste specialistische kennis en vaardigheden bijbrengt. Lekker knallen dus! 💥

 • Certificaat EMC: Ben jij een technicus die elektrotechnische installaties onderhoudt, installeert en daaraan service verricht? Dan is deze training bedoeld voor jou. Je leert o.a. de juiste invoer van kabels in een besturingskast en het aansluiten van EMC-kabels en gearmeerde kabels met litze. Een echte alleskunner word je dus.

 • Certificaat F-gassen: Kom jij tijdens je werk als monteur, installateur of technicus in aanraking met installaties die koude middelen bevatten, maar heb je je F-gassen certificaat nog niet? Volg dan deze cursus! Je leert onder andere meer over inspecties uitvoeren aan koeltechnische installaties. Laat je kennis niet in de kou staan!

 • Europees certificaat bouwkundige montage zonne-energiesystemen: Je leert hoe je op een veilige en deskundige manier zonnepanelen op het dak monteert. Na afloop van de cursus weet je hoe je veilig moet werken op hoogte, kun je werken met een pannenlift, steigermateriaal en kun je een zonne systeem monteren.

 • Certificaat laadpalen monteur: Je leert eerst de basis van elektrotechniek, waar je een apart Elektro Basis certificaat voor krijgt. Vervolgens groei je door met de opleiding Elekto Vervolg, waar je de basisvaardigheden elektrische installaties leert, die je ook afrondt met een certificaat. Tot  slot haal je specifieke laadpalen modules en kun je aan de slag als gecertificeerd elektromonteur laadpalen.

Deze online trainingen in de techniek zijn interessant voor jou!

Start met één van de gratis online trainingen. Maar eerst: heb je nog geen Mijn Tempo-Team-account? Maak die dan aan! Zo kan jij makkelijk een training volgen. Speciaal voor iedereen die in de techniek werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:

Basisveiligheid VCA

Weet jij welke gevaren en risico's zich kunnen afspelen op het werk? En weet je hoe je kunt werken met persoonlijke beschermingsmiddelen om jezelf tegen deze gevaren te beschermen? Wanneer je deze training hebt afgerond weet je precies hoe je veilig omgaat met machines en gereedschappen. Ook weet je hierna hoe je veilig omgaat met gevaarlijke stoffen en werk je veilig bij brand- en explosiegevaar.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Je leert de basis om adequaat te kunnen handelen bij voorvallen en ongelukken, bijvoorbeeld in geval van spoed bij een beroerte, een epileptische aanval of een hartinfarct. Maar ook hoe te handelen bij niet-spoedeisende hulp zoals bij kneuzingen en huidwonden. Zo weet je altijd in elke situatie wat je moet doen!

Introductie Elektrotechniek

Je leert in deze training wat elektriciteit precies is, hoe het ontstaat en op welke wijze het verwerkt zit in alle apparaten en daarmee ons dagelijks leven. Ook leer je over veiligheid en het meten van spanning. Alles wat je nodig hebt voor een goed basisniveau aan kennis. Pas op dat je niet in shock raakt!

Introductie Arbo voor leidinggevenden

Na deze training ken je kern van de Arbowetgeving en kun je dit vertalen naar de praktijk. Als leidinggevende weet je hierna op basis van een nulmeting hoe gezond je medewerkers zijn én maak je op basis hiervan meteen stappen om verbeteringen aan te brengen. Lekker bezig!

Effectief communiceren in het kort

Ook in technische functies is effectief communiceren van toegevoegde waarde. Wil je betere resultaten door goede en heldere communicatie? Start dan met deze introductie in het verbeteren van communicatie skills. Door gesprekstechnieken te oefenen word je steeds beter in duidelijke en heldere communicatie.

Schrijf je in voor een training

"Otterwesterlaken is het technische broertje van Tempo-Team. Ze doen er alles aan om je goed op te leiden en een passende baan voor je te vinden. Voor iedereen die houdt van aanpakken, hebben ze of vinden ze per direct een leuke en uitdagende baan. Ze zijn pas tevreden als de werknemer dat ook is." - Ismael

De mbo- en bbl-opleidingen in techniek

Ook in de techniek kan je op ieder moment starten met een nieuwe technische opleiding! Naast het uitgestippelde techniekgroeipad hierboven, bieden we nog een aantal erkende techniekdiploma's aan. Welke opleiding past bij jou?

 • Operator A en B (mbo-3)

 • Mechanisch Operator A en B (mbo-3)

 • Monteur Mechatronica (mbo-2)

 • Operator C (mbo-4)

 • Medewerker Voeding & Technologie (mbo-2 of -3)

Bekijk alle mbo- en bbl-opleidingen

Werken in de techniek

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in de techniek? Hoeveel je verdient? En bij welke werkgevers je kan werken?

Wat kan je bij ons worden in de techniek?

Operator A of B

Als operator A houd je het productieproces in de fabriek in de gaten en werk je aan de machines. Je kent het proces door en door en merkt meteen als er iets niet op rolletjes loopt. Als je operator B bent heb je meer verantwoordelijkheden dan operator A. 

Mechanisch Operator A en B

Als mechanisch operator zorg jij er ook voor dat het productieproces of een deel ervan op rolletjes loopt. Jij weet er alles vanaf! Als iets fout dreigt te lopen grijp je meteen in. Het verschil met een operator is dat mechanisch operator gespecialiseerd is in de machines. Voor de echte technerds dus!  🤖

Monteur Mechatronica

Als monteur mechatronica voer je onderhoudswerkzaamheden uit aan mechatronische systemen. Je werkt hierbij in een werkplaats, meestal bij een elektrotechnisch bedrijf. Je kan mechatronische producten installeren en technische tekeningen met gemak lezen. Je neemt hierbij altijd de veiligheid en nauwkeurigheid in acht.

Procesoperator C

Als procesoperator C ben je veelal in verschillende omgevingen aan het werk. Dat is ook wat het zo leuk maakt! Je beheert op flexibele wijze productieprocessen en je gaat om met zeer uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur. Daarnaast denk je altijd na over procesoptimalisatie en -verbetering. Snap jij het nog? Word dan procesoperator C! 🤔

Medewerker Voeding & Technologie

Als medewerker voeding & technologie bereid, verpak en stel je voedingsmiddelen samen. Je doet werkzaamheden die te maken hebben met voedselkwaliteit, productiviteit en op de kosten. De medewerker voeding is inzetbaar bij verschillende producten en processen en op verschillende werkplekken. Je neemt recepten, bereidingswijzen en de planning door, zet ingrediënten klaar en maakt apparatuur klaar voor gebruik. Wie had gedacht dat werken in de techniek zo smakelijk kon zijn? 😋

Opleidingsadvies op maat?

Wij helpen je graag op weg. Of je nou wilt doorgroeien in de techniek of op zoek bent naar een nieuwe baan. Geef je intercedent of de loopbaanadviseur in jouw regio snel een belletje op de vestiging en ga in gesprek. 

Vestiging zoeken

Veelgestelde vragen over opleidingen in de techniek:

 • Wat is Tempo-Team Mijn Groei?

  Mijn Groei is ons ontwikkelplatform waar je opleidingen, cursussen en trainingen kan volgen. Je krijgt hier alle kans om door te groeien en uit te blinken in je vak. Bekijk de opleidingen van Mijn Groei.

 • Wat zijn techniekopleidingen?

  Je hebt verschillende soorten techniekopleidingen. Van cursussen tot bbl- en mbo-opleidingen. Bij Mijn Groei bieden we opleidingen aan om Operator A en B, Mechanisch Operator A en B, Monteur Mechatronica, Procesoperator C en Medewerker Voeding & Technologie te worden. Benieuwd? Lees er hier alles over!

 • Welke opleiding heb je nodig voor Mechanisch Operator A?

  Hiervoor kan je bij Mijn Groei de mbo-opleiding niveau 3 tot Mechanisch Operator A volgen. Via ons groeipad waarbij je eerst werkend leert, en vervolgens de opleiding gaat volgen. Wordt je gemakkelijk een Mechanisch Operator. Benieuwd hoe je je aanmeldt? Bekijk het hier!

 • Waar kun je een opleiding in techniek volgen?

  Dit kan online via Tempo-Team Mijn Groei, maar we bieden ook leerwerktrajecten en mbo-opleidingen aan. Hiervoor moet je naar een locatie komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees er hier alles over!