Vrachtwagenchauffeur worden?

Wij kunnen je op weg helpen! Letterlijk 😉

Volg onze gratis vrachtwagenchauffeur opleiding en ga direct aan de slag! Bij Tempo-Team Transport kun je je laten om- of bijscholen tot vrachtwagenchauffeur, en ondertussen kun je gewoon aan het werk (bijvoorbeeld als bijrijder). Onze intercedenten kunnen jou persoonlijk verder helpen en met je meedenken wat de beste (snel)weg voor jou is 🚛🚚

Om jou zo snel mogelijk te helpen, kun je het best een mailtje 📩 sturen naar ons landelijk e-mailadres. Wij zorgen dan dat jouw mailtje bij de juiste vestiging terecht komt.  

Contact 🚚 Check de opleiding vacatures


Om- of bijscholen tot vrachtwagenchauffeur

Wil jij op pad met de verantwoordelijkheid dat de vracht op tijd wordt afgeleverd? Houd je ervan om altijd onderweg te zijn en heel Nederland te ontdekken?🗺️ Vind je het een mooie uitdaging om een vrachtwagen in te parkeren? Dan is de baan als vrachtwagenchauffeur je op het lijf geschreven! 

Wat is een basiskwalificatie?
Iemand die beroepschauffeur op een vrachtauto wil worden, moet het noodzakelijke rijbewijs (minimaal C) en basiskwalificatie (Code 95) halen.

Je hebt de keuze om:

 • vrachtwagenchauffeur te worden;

 • een C- of CE-rijbewijs te halen;

 • je Code 95 te halen.

Groei-snelweg binnen Tempo-Team transport 

 • Wanneer je alleen je rijbewijs B hebt, volg je het hele traject.
  Dit houdt in: theorie & praktijk om je rijbewijs C & (indien gewenst) CE te halen, en examens voor je vakbekwaamheid Code 95. 
   

 • Heb je je rijbewijs C al?
  Dan kan je met alleen praktijklessen je rijbewijs CE halen. 
   

 • Heb je alleen nog een losse Code 95 nodig?
  Die bieden we die ook aan om te halen. Dit is handig, want Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn Vakbekwaamheid.
  Code 95 moet elke vijf jaar opnieuw worden gehaald (je moet er simpelweg voor zorgen dat je vóór de einddatum van de Code 95 weer je 35 punten behaald hebt).

Na het behalen van je rijbewijs, ga je direct aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Ook goed om te weten: de lessen en examens worden voor je betaald. Lekker toch?

"Dankzij de ondersteuning van Tempo Team en mijn eigen toewijding heb ik mijn droom waar kunnen waarmaken. De opleiding tot vrachtwagenchauffeur samenvattend in een woord: super! Bij deze ben ik zeer dankbaar en ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen." Jeffrey - vrachtwagenchauffeur.

Voordelen van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur

 • Je kunt op elk moment instromen en direct aan de slag;

 • Je krijgt persoonlijke begeleiding;

 • Je werkt én leert tegelijkertijd;

 • De opleiding is gratis, want wij investeren in jou!
  We horen je al denken.. “Ja hoor, niks is gratis dus waar is het addertje onder het gras?” 🐍 Dat zit zo: als je een opleiding doet die door ons betaald wordt, verwachten wij ter compensatie dat je een bepaalde tijd voor Tempo-Team werkt.
  Tijdsbestek hangt af per opleiding. Onze langste opleiding duurt in ieder geval twee jaar (dus dat is de maximale periode dat je aan ons vast kan zitten).

En...? Wil je vrachtwagenchauffeur worden?
🚚💨 Vroemmm, gas erop en ga het gesprek aan met een intercedent!

Mail ons direct!

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Doe dan snel onze online beroepskeuzetest

Werken in de transport

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in de transportsector? Hoeveel je verdient? En bij welke werkgevers je kan werken?

Interesse in andere opleidingen?

Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen in 'Mijn Groei'. Je vindt Mijn Groei in je Mijn Tempo-Team account, waar je het hele opleidingsaanbod kunt bekijken.
Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook voor jouw ontwikkeling!📈 Om echt van start te gaan met de door jou gekozen opleiding of training, moet de intercedent áltijd eerst akkoord geven✔️. 

Kom je er niet uit of loop je vast bij het inloggen? 🤯
Neem dan direct contact op met jouw intercedent of met een Tempo-Team vestiging bij jou in de buurt. 

Werk je (nog) niet via Tempo-Team?
Dan kun je met een Mijn Tempo-Team account alle opleidingen en trainingen inzien én gratis online trainingen volgen. Mocht er wat moois voor je tussenzitten, neem dan contact op met jouw contactpersoon van Tempo-Team.

Jobs for English speakers