Opleidingen en trainingen in de zorg via Mijn Groei 🧑‍⚕️

Of je je nou wilt omscholen naar de zorg of binnen je huidige baan wilt groeien, wij zorgen ervoor dat het goed komt!😉 Wij betalen je opleiding en jij doktert de lesstof uit. Volg één van onze opleidingen of doe een gratis training. Binnen Mijn Groei heb je toegang tot het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten.
Je vindt Mijn Groei in je Mijn Tempo-Team account

Contact Tempo-Team zorg

Op deze pagina 

Via Mijn Groei kan je op verschillende manieren verzorgende IG, helpende of zorgassistent worden! Of ga aan de slag om je skills te verbeteren. Je hebt de keuze om:

Bekijk welke opleiding of certificaten passen bij jouw opleidingsniveau of huidige functie. Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook super voor jouw ontwikkeling! Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen. Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan kun je met een Mijn Tempo-Team account wel gratis online trainingen volgen.

Dit zijn de voordelen van onze zorg opleidingen

 • Meer dan 660 opleidingen in de zorg
 • Je kan werken én leren tegelijkertijd
 • De meeste opleidingen zijn hartstikke gra-tis!
 • Je krijgt gewoon een lekker salaris tijdens je opleiding
 • En gaat aan de slag in de zorg

‘Een zorgopleiding volgen, met behoud van mijn uitkering en nú aan het werk!’

“Wat ben ik blij! Onlangs heb ik mijn diploma in ontvangst genomen voor helpende zorg en welzijn. Via Tempo-Team heb ik deze opleiding van 27 weken gevolgd, met behoud van mijn uitkering. Nu werk ik als helpende bij een zorginstelling bij mij in de buurt. Eindelijk een baan waar ik veel energie van krijg! ” - M. Boutakhrit - helpende.

Certificaten in de zorg

Geen lange en saaie opleidingen, maar vooral lekker veel praktijktraining onder begeleiding van een vakdocent en korte trainingen met opdrachten via een e-learningplatform. 

In totaal kan je twee certificaten halen:

 • Certificaat basiszorg (ADL)
  ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Je leert hoe je cliënten in het dagelijks leven helpt.
 • Certificaat junior triagist
  Binnenkort beschikbaar!

Het mooie van deze certificaten? Ze geven je vrijstellingen als je door wilt gaan voor een mbo- en bbl-diploma als zorgmedewerker. Lekker toch?!
 

Deze online trainingen in de zorg zijn interessant voor jou!

Start met één van de gratis online trainingen. Let op: dit kan alleen als je al werkt via Tempo-Team. Je hebt dan namelijk ook al een Mijn Tempo-Team-account. Zo kan jij makkelijk een training volgen. Speciaal voor iedereen die in de zorg werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wat doe je wanneer iemand in elkaar zakt? Een epileptische aanval heeft of zichzelf in de vingers heeft gesneden? Je leert om te gaan en snel te reageren bij spoedgevallen en niet-spoedeisende hulp toe te passen.

Omgaan met agressie

Boze cliënten, het komt regelmatig voor. Leer hoe je snel en eerlijk handelt wanneer je te maken krijgt met agressie. 

Medische basiskennis

Hoe werkt het hart? Waar zitten de slagaderen en wat is de functie van het skelet? Medische basiskennis is heel praktisch als je in de zorg werkt of wilt werken en een basis aan medische kennis wilt hebben.

Klinisch redeneren

Je leert de zeven stappen van klinisch redeneren en je kunt goed onderbouwen welke zorg een patiënt nodig heeft en waarom.

Motivational interviewing voor de zorg

Leer het beste uit je gesprekspartner te halen in vijf stappen. Tijdens de training leer je hoe je reageert op een cliënt die weerstand vertoond of hoe je lastige onderwerpen bespreekbaar maakt.
Schrijf je hieronder in voor een training via Mijn Groei! 

Inschrijven voor trainingen

Vragen?
Neem dan contact op met een van onze experts!

Werken in de zorg

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in de zorg? Hoeveel je verdient? En bij welke werkgevers je kan werken?

In wat voor functies kan je bij Tempo-Team zorg aan de slag?

Verpleegkundige

Als verpleegkundige hoef je niet meteen in het ziekenhuis aan de slag. Zo zijn arbo verpleegkundige, sociaal medisch verpleegkundige of in de thuiszorg werken ook nodig! In alle gevallen heb je direct contact met de patiënt en help je hem of haar met alles dat genezing of revalidatie bevat. Enorm afwisselend en divers dus!  

Verzorgende IG

Als verzorgende of verzorgende IG begeleidt je mensen in hun dagelijks leven met wassen, aankleden, eten en medicatie. Jij zorgt ervoor dat mensen regie houden over hun eigen leven. Hoe fijn is dat? Hiernaast werk je samen met mantelzorgers en het team van de patiënt. Zo sta je er nooit alleen voor.

Helpende Zorg en Welzijn

Als helpende maak je de dag van ouderen, zieken of gehandicapten vooral heel veel leuker en gemakkelijker. Je helpt ze met wassen, aankleden, eten en drinken, maar zorgt ook voor een fijne dagbesteding. Een spelletje of wandeling is dus ook aan de orde van de dag. Word Helpende via Tempo-Team!

Begeleider

De focus van jouw taken ligt niet meteen op het lichamelijke, maar vooral ook op het mentale. Zo bezorg je je cliënten een topdag door het voeren van goede gesprekken en het ondernemen van activiteiten. Zo begeleidt je bijvoorbeeld lichamelijk- en/of verstandelijk gehandicapte, of ben je groepsbegeleider. Jij zorgt ervoor dat iedereen in zijn eigen kracht komt te staan. 

Veelgestelde vragen over opleidingen in de zorg:

 • Wat is Tempo-Team Mijn Groei?

  Mijn Groei is ons ontwikkelplatform waar je opleidingen, cursussen en trainingen kan volgen. Je krijgt hier alle kans om door te groeien en uit te blinken in je vak. Bekijk de opleidingen van Mijn Groei.

 • Wat zijn zorgopleidingen?

  Je hebt verschillende soorten zorgopleidingen. Van cursussen tot bbl- en mbo-opleidingen. Bij Mijn Groei bieden we opleidingen aan om verzorgende IG, Helpende Zorg en Welzijn en ADL-zorgassistent te worden. Benieuwd? Lees er hier alles over!

 • Welke opleiding heb je nodig voor verzorgende IG, verpleegkundige of helpende?

  Als je onervaren bent, start je met een basiscertificaat zorg behalen, vervolgens stroom je door en haal je je Helpende+ certificaat. Bij dit tweede certificaat kan je instromen als je al wel wat ervaring hebt. Vervolgens kan je een mbo-opleiding naar jouw keus kiezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees het hier!

 • Waar kun je een opleiding in de zorg volgen?

  Dit kan online via Tempo-Team Mijn Groei, maar we bieden ook leerwerktrajecten en mbo-opleidingen aan. Hiervoor moet je naar een locatie komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees er hier alles over!