24 juni 2019

Werkplezier onderzoek: Liever een goede grap dan een mooie leasebak

Als je mocht kiezen, zou je dan liever elke dag met plezier naar je werk gaan of een hoger salaris voor je werkzaamheden krijgen? Bijna driekwart van werkend Nederland kiest voor werkplezier, blijkt uit het Grote Werkplezier Onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door Tempo-Team. Werkplezier scoort gemiddeld een dikke 7, maar werkgevers en werknemers zitten niet op één lijn over welke factoren het meest bijdragen aan werkplezier. Waar werkgevers vaak denken aan een hippe smartphone, een mooie leaseauto of een dikke bonus, blijken werknemers juist het meest plezier te ervaren door kleine dingen: kunnen lachen (en balen) met je collega’s, complimenten krijgen of de mogelijkheid om last minute een vrije dag te plannen omdat het 30 graden is en je zin hebt in een dagje strand (67%).
Lees meer
16 mei 2019

Persstatement Tempo-Team Outsourcing: claim FNV mist iedere grond

Vanmiddag heeft de directie van Tempo-Team Outsourcing een delegatie van de FNV ontvangen op het hoofdkantoor van Tempo-Team in Diemen. Tijdens het bezoek overhandigden de vakbondsvertegenwoordigers een dagvaarding. De FNV vindt dat werknemers van Tempo Team Outsourcing die worden ingezet in haar pakketsorteerprocessen voor PostNL moeten worden gezien als uitzendkrachten, met bijbehorende arbeidsvoorwaarden. De vakbond wil de kwestie nu voorleggen aan de rechter, en eist nabetaling voor vermeend ‘achterstallig loon’.
Lees meer
10 september 2018

Tempo-Team lanceert nieuwe campagne ‘Die heeft er zin in’

Diemen, 10 september. Tempo-Team start vandaag met een nieuwe campagne. Onder meer op televisie, in online video's en via social zal de organisatie zichtbaar zijn met onderscheidende uitingen die allemaal draaien rondom een thema: werkplezier. Te veel Nederlanders worstelen zich door hun werkweek en leven pas op wanneer vrijdag, de start van het weekend, in beeld is. Tempo-Team wil daar verandering in brengen.
Lees meer
13 juli 2018

Tempo-Team nieuwe partner Rijksoverheid voor leveren uitzendkrachten komende drie jaar

Diemen, 11 juli 2018 – Tempo-Team is de komende drie jaar de vaste partner van de Rijksoverheid voor de levering van uitzendkrachten. Het gaat om de invulling van functies voor meerdere grote ministeries en overige Rijksonderdelen. Speerpunt naast onder meer de reguliere administratieve functies, is het invullen van schaarse profielen. Daarnaast wordt invulling gegeven aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op de thema’s gezondheid en loopbaanontwikkeling.
Lees meer
13 juni 2018

Verklaring Tempo-Team en Randstad n.a.v. aanbieden witboek FNV

Diemen, 13 juni 2018 - Randstad Groep Nederland heeft vele vormen van dienstverlening. Binnen Tempo-Team is Outsourcing daar, naast uitzenden en inhouse, één van. Hiermee nemen we een of meerdere bedrijfsprocessen over van onze opdrachtgevers. In Nederland doen we dat voor een aantal opdrachtgevers. De mensen die voor Tempo-Team Outsourcing (TTO) werken zijn daar ook in dienst en vallen daarmee onder de arbeidsvoorwaardenregeling van TTO. De beloning binnen Outsourcing is marktconform, gebenchmarkt met andere bedrijven binnen die branche, jaarlijks geactualiseerd en afgestemd met de OR.
Lees meer
24 april 2018

Tempo-Team en Lindenhaeghe leiden nieuwe generatie financieel adviseurs op

Opleider Lindenhaeghe en Tempo-Team zetten zich samen in voor de financieel adviseurs van de toekomst. Lindenhaeghe ontwikkelde een uniek 100% online loopbaantraject met Leercoach. Tempo-Team biedt een helder perspectief voor nieuwe medewerkers en biedt bestaande medewerkers loopbaanpaden aan in diverse branches. Als regisseur van de ontwikkeling van medewerkers bewaakt Tempo-Team de opleidingsvoortgang van de gerekruteerde adviseurs in spé.
Lees meer
31 oktober 2017

Onderzoek: Bowlen en Escape Room leukste bedrijfsuitjes

Met elkaar bowlen of samen ontsnappen uit een Escape Room wordt door werkenden het leukst gevonden als team- of bedrijfsuitjes. Het laatste kwartaal is voor veel organisaties traditioneel de periode om plannen te maken voor volgend jaar. Tijdens zogenaamde hei- of bosdagen komen teams bij elkaar om de banden aan te halen en te brainstormen over ingewikkelde dingen als budgetten en forecast. Om het nuttige met het aangename te combineren wordt zo'n dag steevast afgesloten met iets gezelligs. Gevraagd naar het favoriete uitje is bowlen veruit het meest populair (40%). Samen raadsels en puzzels oplossen tijdens Escape Room staat op de tweede plek (35%). Dit blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Tempo-Team naar hun voorkeuren voor teamuitjes.
Lees meer
29 augustus 2017

Vakantiegevoel verdwijnt binnen drie dagen

De vakantie is voor de meeste Nederlanders voorbij. Vastbesloten om het heerlijke vakantiegevoel vast te houden gaan we weer aan het werk. Dat is echter maar van korte duur. Het lukt vrijwel niemand om het vakantiegevoel echt vast te houden. Bij de meesten (75%) is het binnen 3 dagen weer verdwenen. Tijdens de vakantie worden ook goede voornemens genomen zoals het werken aan een betere balans tussen werk en privé. Het lukt de helft om die ook daadwerkelijk vol te houden. Tempo-Team liet onderzoek doen naar de vakantiestemming van werkend Nederland.
Lees meer
22 juni 2017

Nederlanders besteden iets meer dan 25 euro aan restaurantbezoek

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de Nederlander 86,08 euro neer. Terwijl voor velen het toppunt van het goede leven gelijk staat aan dineren met vrienden en familie aan een mooie gedekte tafel, kiest het merendeel (60%) van de Nederlanders toch liever een diner voor twee.
Lees meer
14 juni 2017

Liever een diep decolleté dan een flinke zweetplek op de werkvloer

Korte rokjes en diepe decolletés op de werkvloer: mannen vinden het prima, maar vrouwen vinden het maar niets. Casual kleding is de norm op de werkvloer en het formele (mantel)pak dreigt te verdwijnen. Tempo Team liet MWM2 uitzoeken wat de invloed is van kleding op het werk. Mannen en vrouwen verschillen dus van mening over het decolleté, maar ze zijn het absoluut eens over zichtbare zweetplekken: dat is ‘not done’.
Lees meer
28 december 2016

Kwart van werknemers slaat nieuwjaarsborrel liever over

Ze komen er weer aan, de nieuwjaarsbijeenkomsten. Een kwart van de werknemers slaat deze ‘verplichte’ borrel liever over. 27% heeft weleens een smoesje bedacht om de nieuwjaarsbijeenkomst over te slaan. Ook dit jaar denkt een kwart erover eronderuit te komen. Opvallend is dat de borrel voor 1 op de 5 aanleiding is om op jacht te gaan naar een zoen van een aantrekkelijke collega. Dit blijkt uit een onderzoek (N=500) van MWM2 in opdracht van Tempo-Team.
Lees meer

Perscontacten

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR