Kwart van werknemers slaat nieuwjaarsborrel liever over

Ze komen er weer aan, de nieuwjaarsbijeenkomsten. Een kwart van de werknemers slaat deze ‘verplichte’ borrel liever over. 27% heeft weleens een smoesje bedacht om de nieuwjaarsbijeenkomst over te slaan. Ook dit jaar denkt een kwart erover eronderuit te komen. Opvallend is dat de borrel voor 1 op de 5 aanleiding is om op jacht te gaan naar een zoen van een aantrekkelijke collega. Dit blijkt uit een onderzoek (N=500) van MWM2 in opdracht van Tempo-Team.

De meerderheid van de werknemers vindt de bijeenkomst gezellig (56%). Anderen zijn minder enthousiast en vinden de bijeenkomst tijdverspilling (11%) of betitelen het als een verplicht nummer (17%). Veelgenoemde smoezen van werknemers zijn ziektes, huis- of tandartsbezoeken.

1 op de 5 werknemers op jacht naar zoen

Het merendeel (56%) vindt kussen met collega’s vervelend of ongemakkelijk. Vrouwen voelen zich ongemakkelijker dan mannen, 61% versus 51%. Toch grijpt bijna 1 op de 5 werknemers tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de kans een specifieke collega te zoenen. Opvallend is dat bijna evenveel vrouwen als mannen op jacht gaan. Een criterium om wel of niet te kussen is of de collega een ‘lekker ding’ is of niet.

Vooral niet zoenen en knuffelen

De nieuwjaarsbijeenkomst blijft een ongemakkelijke situatie, 38% geeft aan niet zelf te kunnen kiezen wie ze begroeten. Een hand is voor de meeste het veiligst om elkaar een voorspoedig nieuwjaar te wensen (83%). De meeste werknemers voelen zich evenals bij zoenen ook ongemakkelijk bij omarmen, 60% vindt knuffelen met collega’s vervelend.

Speech is weinig inspirerend

De veel gehouden speech van het management wordt niet enorm gewaardeerd. Minder dan een kwart vindt een speech bijdragen aan een perfecte start van het jaar. Werknemers vinden de toespraak vaak cliché, maar wel gepast maar ook saai en standaard.

Perscontacten

Media enquiries only.

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR