Een goede nachtrust: met deze slaaptips ben jij helemaal klaar voor je belangrijke dag

Eerste werkdag? Spannende presentatie? Belangrijke dag in jullie project? Of komt een belangrijke gast bij jullie langs op de werkvloer? Dikke kans dat je zenuwachtig in bed ligt en niet goed kan slapen. Terwijl een goede nachtrust superbelangrijk is! Daarom hebben wij 5 slaaptips op een rij gezet, zodat jij morgen gewoon lekker uitgerust en vol energie voor de dag komt!

5 tips voor een goed slaapritme: val als een roosje in slaap🌹 

Voordat je gaat slapen, bereid je goed voor. Leg je outfit klaar voor je belangrijke dag. Maak je lunch alvast en ga fris gedoucht naar bed! Zo plof je een leeg en opgeruimd hoofd op je kussen. Zo creëer je je eigen slaapritme! En met deze 5 slaaptips slaap jij supersnel als een roosje.

⏰ En vergeet niet om je wekker te zetten! Van deze tips ga je zo lekker slapen, dat we niet willen dat jij je straks nog verslaapt. 

Slaaptip 1. Neem een koude douche🥶

Een goede truc om in slaap te komen? Gewoon een paar minuutjes onder een koude douche. Dit doet wonderen voor je slaap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wisselende temperaturen in het lichaam ervoor zorgen dat je dieper en sneller slaapt. Begin met een warme douche en eindig met een paar minuten koud water. Makkie! 

Slaaptip 2. Yes, duimen voor je nachtrust! 

Ken je deze al? Druk je duim tussen je wenkbrauwen bovenaan je neus, daar waar je een klein deukje voelt. Duw 2 minuten op dit plekje, laat daarna zachtjes los en herhaal dit twee keer. Of je kunt je duimen boven beide binnenste ooghoeken, tegen je oogkas, aandrukken. Als je hier zachtjes drukt, dan ontspan je en wordt zelfs hoofdpijn verlicht. Zo val je heerlijk in slaap.🥰 Op deze plekjes loopt namelijk de supraorbitale zenuw, ja ja een mooi woord om indruk mee te maken morgen tijdens je eerste werkdag

Slaaptip 3. Hummmm jezelf in slaap 

Hum jij ook alle geluidjes mee met liedjes op de radio? Doe dit ook om in slaap te komen. Zo werkt het: ga comfortabel zitten, ogen dicht, schouders en kaken ontspannen en je mond dicht. Adem diep in door je neus zodat je buik opzet, niet je borst. Adem uit door je mond terwijl je een hum-geluid maakt. De vibratie in je borst werkt ontspannend en als je dit regelmatig doet, programmeer je de hersenen dat het tijd is om te gaan slapen zodra je gaat hummen. 😴

Meld je aan voor de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival!

Survivallen, dat zie jij wel zitten! Ontvang de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival zo in je mailbox! Elke dag een sollicitatieobstakel overwinnen met een cadeau, ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

Meld je nu aan!

Slaaptip 4. Gebruik je eigen slaapzand

Klaas Vaak komt helaas niet meer langs als je groot en volwassen bent. Toch kun je zijn slaapzand wel vinden in een lekker banaantje, kamillethee, melk, honing en amandelen. In deze voedingsmiddelen zitten namelijk melatonine en andere slaapverwekkende stofjes. Eet en drink dit voordat je gaat slapen en je zult rustig in slaap vallen.

Wist je trouwens dat je ook zelf van nature melatonine aanmaakt? Doe je ogen dicht en rol een paar keer met ogen omhoog.  Je ogen doen dit van nature wanneer je in slaap valt. Zo kun je je lichaam voor de gek houden en heb je Klaasie helemaal niet meer nodig!

Slaaptip 5. Doe een wedstrijdje niet slapen 

Klinkt misschien een beetje gek, maar doe een wedstrijdje wie het langst wakker kan blijven. Houd je ogen wagenwijd open en zeg tegen jezelf  ‘ik ga niet slapen’. Volgens psychologen verwerken je hersenen deze negativiteit niet goed en wordt dit geïnterpreteerd als een instructie om te gaan slapen. Gebruik deze tactiek als laatste redmiddel, want wie weet is je wilskracht sterker en blijf je hierdoor alsnog heel de nacht spoken. 👀 

Bonustip. Doe een bodyscan!

De echte yoga fanatiekelingen weten waar we het over hebben, maar een bodyscan zou je ook goed kunnen helpen om in slaap te vallen. Gewoon rustig op je rug liggen en je aandacht naar je voeten brengen. Ik bedoel naar je grote teen, en naar de teen ernaast en die daarnaast en dan dan naar je wreef, je enkel, je kuit, tot je uiteindelijk bij je kruin bent. Een echte mindfulness oefening. Niet voor iedereen weggelegd, maar altijd het proberen waard toch!

  • Wat kun je doen als je niet kunt slapen?

    Als je niet kunt slapen zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt een koude douche nemen, bepaalde zenuwen bovenaan je neus en de binnenste van je ooghoeken masseren en bijvoorbeeld jezelf in slaap hummen. Check de blog voor nog meer tips voor wanneer je niet kunt slapen.

  • Hoe kan je sneller in slaap vallen?

    Je valt sneller in slaap als je aan het einde van je douchebeurt een paar minuten koud doucht. De wisselende temperaturen zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt. 

  • Hoe pak je goede nachtrust voor je eerste werkdag

    Door lekker uitgerust je 8 uur slaap te pakken natuurlijk. Superbelangrijk! En hoe je dat regelt? Dat kan op verschillende manieren, zoals een koude douche voor het slapen gaan of een lekkere mindfull bodyscan. Niet jouw ding? Geen probleem, bekijk dan onze andere tips voor een goede nachtrust!