Uitgenodigd op sollicitatiegesprek! Wat nu?

Hoppa! Jij bent uitgenodigd op sollicitatiegesprek! Lekker zeg. Daar worden wij blij van. En nu? Nou, simpel. Een goede voorbereiding is het halve werk! En laten wij nou net alle sollicitatietips voor je op een rij hebben. We geven je hier tips over veelgestelde sollicitatievragen, de eerste indruk, je lichaamstaal, referenties, jouw eigenschappen, de kleding en het tweede gesprek. Fijn hè? Zo ga jij het gesprek knallend in!
Dus, wil jij weten hoe je méga enthousiast overkomt, welke te gekke outfit jij aan moet of hoe jij een verbluffende eerste indruk achterlaat? Op deze pagina’s vertellen we je alles over het oh-zo-spannende sollicitatiegesprek. Let’s go!

Zo bereid jij je sollicitatiegesprek goed voor!

Wij nemen je mee in alle stappen van het sollicitatiegesprek. Want wanneer je bent uitgenodigd op sollicitatiegesprek denk je sowieso aan 💭: 

Wat voor kleding moet je aan? 

Welke kleding je aantrekt naar je sollicitatiegesprek is net zo belangrijk als het achterlaten van een goede indruk. Uuuh, echt? JA! Denk goed na over welke sollicitatiekleding je uitkiest. Wij geven je 9 handige tips om de perfecte outfit samen te stellen. Hoppaaa.   

Welke vragen worden gesteld? 

Met je mond vol tanden staan tijdens je sollicitatiegesprek: niet als het aan Tempo-Team ligt! Bereid je gewoon voor op de meestgestelde sollicitatievragen, dan ga je knallend het gesprek in. Yessss, natuurlijk helpen wij een handje.

Hoe maak je een verpletterende eerste indruk?

Met een spetterende eerste indruk creëer jij een WAUWfactor! 🤩 Al in de eerste minuten van het sollicitatiegesprek kun jij laten zien wat je in huis hebt. Een ieniemini-moment dus, waarmee jij hét verschil kunt maken. Wij vertellen hoe je dat doet!

Hoe zet je lichaamstaal goed in tijdens je sollicitatiegesprek? 

Jaaa, een stevige handdruk, oogcontact en een glimlach op je gezicht. Met de juiste tips haal jij het beste uit je houding en lichaamstaal tijdens het sollicitatiegesprek en straal je positiviteit uit! Hééél fijn.

Welke vragen kun jij stellen? 

Een knallend sollicitatiegesprek komt van beide kanten. Stel zelf dus ook vragen! Dan kom je assertief en enthousiast over en laat je zien dat je écht geïnteresseerd bent. Wie wil dat nou niet?! Deze vragen kun je stellen. BAM! 🔥

Hoe kom je aan een getuigschrift of referenties? 

Yup, wel zo handig om te weten als ernaar gevraagd wordt tijdens het gesprek. Dit zijn extra bronnen voor de toekomstige baas om erachter te komen hoe jij werkt. Ennee… wij geven je natuurlijk alle informatie die je nodig hebt om een getuigschrift of referenties op te duiken. 

Een tweede gesprek? Zo bereid je die voor!

Wow! Ze willen je nog eens zien, steek die maar in je broekzak. Het enige dat jou rest is het rocken van het 2e sollicitatiegesprek. Met de juiste voorbereiding komt dat he-le-maal goed! Jaaaa, gewoon even ons stappenplan volgen. Dit kun jij!

Wat zijn jouw goede en slechte eigenschappen?

Joehoee! Een standaard sollicitatievraag die jij vanaf nu gaat rocken. Echt wel. Wij zorgen ervoor dat je ook nog eens origineel uit de hoek komt. Breng je goede en slechte eigenschappen op deze manier en je hengelt die leuke baan zo binnen! 

Sollicitatietips onze do’s en dont’s! 

Vragen naar de weekendplannen van je toekomstige werkgever of collega? DO! Met zwoksels binnenkomen? DON’T! Wij hebben alle sollicitatietips voor je op een rijtje gezet. Lekker overzichtelijk! Zo voorkom je blunders en hark je die baan binnen. GO!

  • Hoe bereid je een (tweede) sollicitatiegesprek voor?

    Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk! Denk onder andere na over welke outfit je aantrekt, welke vragen er worden gesteld, welke vragen je kunt stellen en of je een getuigschrift of referenties nodig hebt. Ook kun je nadenken over hoe jij jouw slechte eigenschappen omtovert tot positieve eigenschappen. Ennee.. dit geldt natuurlijk ook voor een 2e sollicitatiegesprek!

  • Waar moet je rekening mee houden tijdens het sollicitatiegesprek?

    Spannend zo’n sollicitatiegesprek, maar als je je goed hebt voorbereid komt het helemaal goed. Tijdens het gesprek kun je rekening houden met je lichaamstaal en houding; neem bijvoorbeeld een actieve houding aan. Zorg verder dat je er verzorgd uitziet en een verpletterende eerste indruk maakt. Het is ook vet belangrijk om tijdens het gesprek assertiviteit te tonen door zelf vragen te stellen. Kun jij!