Werken als uitvoerder, iets voor jou?

Ben jij al van jongs af aan in de weer met Lego, blokkendozen en Jenga? Een kantoorbaan? Neeeee dat is niks voor jou! Jij vindt het juist heerlijk om buiten te werken. Plannen, organiseren en overzicht houden… dat is voor jou gesneden koek. Spreken wij hier met een geboren uitvoerder? 👷🏽‍♀️ Ontdek hier wat een uitvoerder allemaal doet, wat voor opleiding je nodig hebt én natuuuurlijk wat je salaris wordt!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een uitvoerder precies?!

Als uitvoerder geef je leiding op een bouwplaats en zorg je er elke dag voor dat alles op rolletjes loopt. Gewapend met veiligheidsvest, helm en stevige stappers is de bouwplaats jouw rijkdom! Je fungeert dan ook als duizendpoot. Je stuurt een team aan, zorgt ervoor dat het team precies weet wat het moet doen en wanneer het project af moet zijn. Ook ben je verantwoordelijk voor de veiligheid, kwaliteit en de materialen. Onder jouw leiding staat er aan het eind van de rit een KNALLER van een bouwwerk.💥

Als uitvoerder zijn dit je belangrijkste taken:

 • Veiligheid bewaken en garanderen: als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen op de bouwlocatie. En dat niet alleen… ook buiten de bouwlocatie zorg je voor een veilige omgeving. 
 • Planning & organisatie: een bouwwerk moet binnen een afgesproken tijd af zijn. Als uitvoerder heb je de planning en de organisatie helemaal onder controle, zodat dit waargemaakt wordt! Meer personeel nodig? Check! Nieuwe materialen bestellen? On it! Projectplanning bijwerken? Komt voor de bouwvakker! 🦺
 • Team aansturen: voor het bouwproject start heb jij als uitvoerder nauwkeurig een team samengesteld. Van projectleider tot werkuitvoerder: je stuurt aan, motiveert, helpt en begeleidt! Lekker bezig hoor!
 • Begroting bewaken: past alles binnen het afgesproken budget? Valt het materiaal duurder uit? Jij houdt nauwlettend de kosten in de gaten en zorgt dat het op tijd gecommuniceerd wordt als er veranderingen zijn. 
 • Kwaliteit controleren: Worden de veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften nageleefd? Jij kijkt hier met een scherp oog naar! 

De werkdag van een uitvoerder: plannen, organiseren en controleren!

Een kwaliteitscontrole hier, een planningsupdate daar. En een briefingsmoment tussendoor. De werkdag van een uitvoerder is lekker afwisselend! Jij verplaatst je in de buitenlucht over de bouwplaats en stuurt aan waar nodig. Je bent een onmisbare schakel bij het goed uitvoeren van een project! Van de planning tot aan de kosten; op een gemiddelde dag komen er verschillende documenten en mensen bij je langs. Of jij gaat zelf langs! 

Soms werk je gezellig met een assistent-uitvoerder. Zo houden jullie die deadlines mooi in de smiezen! Samen maken jullie elke klus een succes. Ook werk je vaak samen met een calculator, projectleider, technisch tekenaar en werkvoorbereider. Supergezellig! En natúúrlijk kom je op de bouwplaats zelf nog een heleboel andere collega’s tegen, zoals bouwvakkers en timmermannen. 

Benieuwd hoe een werkdag er ongeveer uitziet? Nou zo!

Tijdstip Taak
05:30 uur

vroeg uit de veren, maar hey! Jij floreert in de morgen  ☀️

06:15 uur

je komt aan de op de bouwlocatie, klaar voor een mooie dag 🏗️

06:30 uur

na een flinke bak pleur ☕️ komen de eerste mensen binnen druppelen 

07:00 uur

de dagstart! Jij bespreekt de werkzaamheden met het team, neemt de planning door en achterhaalt hoe iedereen ervoor staat 🗒️

07:30 uur

terwijl iedereen aan de slag gaat, neem jij even je mails door en bestelt nog wat materiaal na 🛠️

08:30 uur

er zijn wat aanpassingen nodig in de begroting. Je belt met de projectleider en voert de aanpassingen door ➗

09:15 uur

 ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ ☕️ 

09:30 uur

je hebt een meeting met de bouwkundig tekenaar, de aannemer en de hoofduitvoerder 🏢

11:00 uur

rondje over de bouwlocatie. Draagt iedereen een helm? Geen onbevoegden op het terrein? En zijn er nog vragen vanuit het team? 🛑

12:00 uur

je maag knort. Helm af en lekker een broodje wegwerken. Met het team, in de zon. 🍞

13:00 uur

een project loopt wat uit, jij kijkt waar het efficiënter kan! 🧩

14:00 uur

laatste bakkie van vandaag, zo kom je de middag fris en fruitig door  ☕️

14:15 uur

er is materiaal binnengekomen! Jij gaat eens uitvoerig bekijken of het voldoet aan de kwaliteitseisen 🔨

15:00 uur

bonnetjes aftekenen, uren schrijven en… de administratie is weer check ✅ ✅ ✅

15:30 uur

tijd om uit te klokken! Het was een mooie dag, tot morgen 🙏🏽

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een uitvoerder 🤑

Als fulltime uitvoerder verdien je gemiddeld tussen €2.757 en €4.735 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €45.000 per jaar. Daar kun je bijna 100 gereedschapskoffers van kopen! 😉

Afhankelijk van het bedrijf waar je als uitvoerder werkzaam bent, zijn er secundaire arbeidsvoorwaarden. Allerlei extraatjes waar jij gebruik van kunt maken. Wat dacht je van een dertiende maand of een auto van de zaak? 🚗

Hoe weten wij dat uitvoerders dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als projectleider of lasser? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als uitvoerder? Kom erachter met de salariswijzer! Kom snle te weten wat het gemiddelde salaris van uitvoerders is. Hoppaaaa!

Wat voor uitvoerders zijn er?

Werken als als uitvoerder betekent vaak werken in de bouw. Je geeft dan leiding aan bouwprojecten en helpt mee met het realiseren van verschillende gebouwen. Ook is de infrasector een plek waar je als uitvoerder aan de slag kan! 

Daarnaast zijn er nog uitvoerders in de techniek nodig, bijvoorbeeld voor het aanleggen van glasvezel of andere elektrotechnische installaties.

Uitvoerder worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Zin om aan de slag te gaan als uitvoerder? Lekker! Om uitvoerder te worden, heb je minimaal een technische mbo-opleiding niveau 4 nodig. Denk hierbij aan een opleiding als kaderfunctionaris uitvoering, uitvoerder of middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud. Ook op hbo-niveau zijn er opleidingen die jou tot uitvoerder maken. De studie civiele techniek is een goede basis hiervoor! 

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Naast vakinhoudelijke opleidingen, bieden we gratis trainingen aan om je verder te ontwikkelen! Als uitvoerder komen deze trainingen zeker van pas:

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een uitvoerder

Toe aan een nieuwe uitdaging? Zin in meer verantwoordelijkheden of in een volgende stap in je carrière? Als uitvoerder zijn dit je doorgroeimogelijkheden:

 • Projectleider: waar je als uitvoerder op de bouwlocatie aanwezig bent, kijkt de projectleider naar het gehele project. Jullie vullen elkaar perfect aan en brengen het project naar een torenhoog einde! Als projectleider houd je alles nauwkeurig in de gaten, van begin tot eind. Lopen jullie tegen problemen aan? Die los jij op! 
 • Werkvoorbereider: de naam verklapt het natuurlijk al een beetje, maar inderdaad, als werkvoorbereider bereid je het werk voor. Een plan van aanpak, de benodigde materialen inkopen en genoeg geschikt personeel? Jij regelt het! Alles zodat elke timmerman, schilder en stukadoor snel en efficiënt aan het werk kan. 

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte uitvoerder 🤩

Waar je een echte uitvoerder aan herkent? Aan zijn leidinggevende skills natuurlijk! Daarnaast ben je als uitvoerder briljant in plannen en organiseren. Verder tik je onderstaande ook nog eens aan:

 • Jij bent resultaatgericht: Rome is niet in één dag gebouwd, maar dat ambieer jij wel! Met het eindresultaat altijd helder voor ogen, zorg je voor een prachtig bouwproject! 
 • Jij bent een kei in samenwerken: de projectleider, de werkvoorbereider, je collega’s of de bouwtekenaar; als uitvoerder sta je met iedereen  in contact. Samenwerken doe je het allerliefst;  
 • Jij bent stressbestendig: op een bouwplaats is het een drukte van jewelste. Maar jij laat je niet van de wijs brengen door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Schouders eronder en gaan! 
 • Jij bent flexibel: ook al was je planning vrij solide, je weet… er kunnen altijd dingen veranderen. Ongunstig weer, personeel dat uitvalt of een kleiner budget? Met jouw flexibiliteit fix je het! 

Altijd de nieuwste uitvoerder vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als uitvoerder?

Als uitvoerder werk je meestal fulltime. Houd je van de zonsopkomst? Dat komt goed uit, want vroeg beginnen komt vaak voor in de bouw. In principe werk je van maandag tot vrijdag, maar soms lopen projecten door. Ook in het weekend. Check dat vooraf goed bij je werkgever! 

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als uitvoerder via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als uitvoerder aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in de bouw...

 • Lasser
 • Technisch tekenaar
 • Elektricien
 • Bouwvakker
 • Timmerman
 • Loodgieter
 • Projectleider
 • Glaszetter
 • Monteur

Dit zijn de meestgestelde vragen over uitvoerders

 • Wat doet een uitvoerder?

  Als uitvoerder geef je leiding op een bouwplaats en zorg je er elke dag weer voor dat alles op rolletjes loopt. Je stuurt een team aan, zorgt er voor dat het team ook precies weet wat het moet doen en wanneer het project af moet zijn. Ook ben je verantwoordelijk voor de veiligheid, kwaliteit en de materialen! Bekijk een dag in het leven van een uitvoerder!

 • Wat verdien je gemiddeld als uitvoerder?

  Als fulltime uitvoerder verdien je gemiddeld tussen €2.757 en €4.735 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €45.000 per jaar. Ontdek alles over het salaris en de arbeidsvoorwaarden van een uitvoerder hier!

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als uitvoerder?

  Wil je uitvoerder worden dan heb je naast affiniteit met de bouw, infrastructuur of techniek een behoorlijke portie leidinggevende skills nodig. Om alles op rolletjes te laten lopen moet je goed in plannen en organiseren zijn. Bovendien is samenwerken he-le-maal jouw ding! Meer lezen over aan welke eisen een uitvoerder moet voldoen?

 • Is werken als uitvoerder hard werken?

  Als uitvoerder ben je de hele dag buiten en in de benen, dus dat is al hard werken voor je fysieke toestand (scheelt wel weer een sportschoolabonnement). Daarnaast ben je ook veel met mensen in gesprek en van alles aan het regelen, plannen en organiseren. Is een kantoorbaan niet jouw ding? Dan is dit de ideale baan!

 • Hoe moet ik solliciteren op een uitvoerder vacature?

  Solliciteren als uitvoerder is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek tussen onze vacatures. Eentje gevonden? Stuur gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilà! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren of check de openstaande functies tot uitvoerder hier!

 • Hoe lang duurt een opleiding tot uitvoerder?

  Afhankelijk van welke opleiding je volgt en op welk niveau duurt het tussen de 2 en 3 jaar om aan de slag te gaan als uitvoerder. Er zijn zowel op mbo-niveau als op hbo-niveau verschillende mogelijkheden om een goede basis te verkrijgen als uitvoerder. Lees meer over opleidingen hier!