Opleidingen in de zorg

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe baan in de zorg of binnen je huidige werk wil groeien, het kan allemaal met ons opleidingsaanbod in de zorg. Volg gewoon één van onze opleidingen of gratis trainingen.  Zo ga je altijd met plezier naar je werk. Dat vinden wij namelijk súperbelangrijk! Ga naar Mijn Tempo-Team en check het opleidingsaanbod in Mijn Groei.

Ga naar Mijn Tempo-Team

We leiden op voor de volgende functies in de zorg:

 • Helpende Zorg en Welzijn

  De helpende zorg en welzijn draagt bij aan het verlenen van vraaggerichte en klantvriendelijke huishoudelijk zorg, gecombineerd met persoonlijke verzorging en beperkte risicovolle handelingen. De cliënten zijn van alle leeftijden, met een somatische of psychiatrische aantekening, veelal binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. De ondersteuning of begeleiding wordt veelal geboden in de thuissituatie of in de woonomgeving van een zorginstelling. De meest voorkomende werkzaamheden zijn de ADL-handelingen en de uitvoering van laagcomplexe zorg.

  In meer complexe situaties, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling, werkt de helpende in teamverband en assisteert collega's bij de zorgverlening en/of sociale werkzaamheden.  De helpende zorg en welzijn heeft een open en sociale houding en is alert en integer.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

 • Verzorgende IG

  De verzorgende-IG biedt zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. Haar werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging bieden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Ze voert haar zorg uit in een vertrouwelijke sfeer en bouwt een relatie op met de zorgvrager en naastbetrokkenen. Haar zorg is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen zelf uitvoeren. Met de dilemma’s die voortkomen uit deze vertrouwensband kan ze goed omgaan. De verzorgende-IG stimuleert de zelf- en samenredzaamheid en heeft een vraag-gestuurde houding. Zij sluit haar zorgverlening zoveel mogelijk aan op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Haar zorg draagt bij aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager. Ze zet zich in om de zorgvrager met beperkte communicatiemogelijkheden zijn wensen kenbaar te laten maken.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Deze 5 zorg opleidingen kun je via Tempo-Team volgen:

 • Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)
 • Helpende Zorg en Welzijn (MBO niveau 2)
 • Helpende 2 Plus (MBO niveau 2+) 
 • Verzorgende IG (MBO niveau 3)
 • Verpleegtechnische Voorbehouden handelingen

Ga naar Mijn Tempo-Team

Kennis bijspijkeren? Volg gratis een van deze online zorg trainingen:

Heb je al een Tempo-Team account? Dan kan je meteen aan de slag met één van de online zorg traingen. Nog geen account? Maak er eenvoudig één aan en ga ook aan de slag met een gratis online zorg training!

Ga naar Mijn Tempo-Team

Je regelt het allemaal via Mijn Groei 

 • Meer dan 660 opleidingen in de zorg
 • 3.400 personen gingen je dit jaar voor
 • Opleidingen tot € 425 kun je gratis volgen. Is de opleiding duurder? Dan gaat jouw intercedent graag met je in gesprek! Mogelijk vragen we een eigen bijdrage. 

‘Een zorgopleiding volgen, met behoud van mijn uitkering en nú aan het werk!’

“Wat ben ik blij! Onlangs heb ik mijn diploma in ontvangst genomen voor helpende zorg en welzijn. Via Tempo-Team heb ik deze opleiding van 27 weken gevolgd, met behoud van mijn uitkering. Nu werk ik als helpende bij een zorginstelling bij mij in de buurt. Eindelijk een baan waar ik veel energie van krijg! ” - M. Boutakhrit - helpende.

Klaar om te groeien in jouw zorg baan? Zo werkt het!

 1. Log in via Mijn Tempo-Team
 2. Ga naar Mijn Groei
 3. Check het aanbod
 4. Kies een training of opleiding die bij jou past
 5. Ontwikkel jezelf en groei!

Opleidingsadvies op maat?

Wij helpen je graag op weg. Of je nou wilt doorgroeien in de zorg of op zoek bent naar een nieuwe baan. Geef je intercedent of de loopbaanadviseur in jouw regio snel een belletje op de vestiging en ga in gesprek. 
Vestiging zoeken

 • Waarom leidt Tempo-Team flexwerkers op?

  Bij Tempo-Team willen we werkplezier en resultaat verhogen door werk dat past. Door opleiden en ontwikkelen bieden we je de mogelijkheid om verder te groeien. Deze groei helpt je om nog beter te worden in het werk wat je doet om of die baan te krijgen die echt bij je past.

 • Hoe kom je als flexwerker in aanmerking voor een opleiding?

  Je hoeft alleen maar een mijn account aan te maken en je krijgt meteen gratis toegang tot  het ontwikkelplatform Mijn Groei met 500+ gratis online trainingen, webinars, masterclasses en podcasts. Als je werkt voor Tempo-Team dan komen daar nog 5.500+ korte opleidingen, lange opleidingen en leerwerktrajecten bij. Je neemt zelf de regie over je eigen ontwikkeling. Heb je hulp nodig bij je keuze dan kun je terecht bij je contactpersoon van de vestiging.

 • Wie betaalt de opleidingen?

  Tempo-Team betaalt alle opleidingen.
  De meeste online trainingen en korte opleidingen kun je gratis volgen. Voor de langere opleidingen en leerwerktrajecten vragen we in sommige gevallen een eigen bijdrage van je en verwachten we dat je een bepaalde periode voor ons blijft werken.

 • Welke opleidingen kan ik volgen?

  In het ontwikkelplatform Mijn Groei vind je diverse soorten opleidingen in diverse vakgebieden. 
  Ga naar de opleidingen per vakgebied om een indruk te krijgen van de verschillende opleidingen per vakgebied. In Mijn Groei vind je nog meer vakgebieden.

Werken én leren tegelijk? Check de vacatures in de zorg  👇

Tempo-Team heeft trajecten voor werk en leren in de zorg voor de functies van helpende en Verzorgende IG. Neem een kijkje bij onze vacatures om te zien welke toekomstige baan we voor jou hebben!

Zie je jezelf hier al werken? Dan is een leer-werktraject écht wat voor jou!

Meld je meteen aan