Opleidingen in de zorg

Werken in de zorg. Een super mooi vakgebied waar jij mensen helpt en mensen een duwtje in de rug geeft. Niet alleen de vergrijzing onder vaste medewerkers, maar ook de vergrijzing van cliënten en patiënten maakt dat binnen de zorg de vraag naar hoger gekwalificeerd personeel toeneemt. Wij bieden daarom opleidingen aan tot helpende+ of verzorgende IG. Je leest het, enorm veel mogelijkheden voor jou!

Wil jij...

 • Een zorgopleiding in de praktijk volgen?
 • Tijdens de opleiding betaald krijgen met eventuele behoud van uitkering?
 • Een landelijk erkend diploma Helpende+ of Verzorgende IG.
 • Géén taaie leerstof, maar leren met behulp van modern lesmateriaal (video in plaats van tekst)?
 • Gegarandeerd een baan nadat je slaagt - via Tempo-Team of direct bij een zorgorganisatie?

Ja, natuurlijk wil je dat! En dat kán via Tempo-Team Werk en leren! Heb je interesse om betaald te werken én te leren in de zorg? Bekijk de actuele vacatures en solliciteer direct, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen en in dit prachtige vakgebied aan de slag kan gaan.

“Wat ben ik blij! Onlangs heb ik mijn diploma in ontvangst genomen voor helpende zorg en welzijn. Via Tempo-Team zorg heb ik een opleiding van 27 weken kunnen volgen, met behoud van mijn uitkering. Nu ga ik aan de slag als helpende bij een zorginstelling bij mij in de buurt. Eindelijk een baan waar ik veel energie van krijg, mensen helpen die zorg nodig hebben. Ik heb er enorm veel zin in.” - M. Boutakhrit - helpende.

Soorten opleidingen

 • Helpende+

  De helpende zorg en welzijn draagt bij aan het verlenen van vraaggerichte en klantvriendelijke huishoudelijk zorg, gecombineerd met persoonlijke verzorging en beperkte risicovolle handelingen. De cliënten zijn van alle leeftijden, met een somatische of psychiatrische aantekening, veelal binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. De ondersteuning of begeleiding wordt veelal geboden in de thuissituatie of in de woonomgeving van een zorginstelling. De meest voorkomende werkzaamheden zijn de ADL-handelingen en de uitvoering van laagcomplexe zorg.

  In meer complexe situaties, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling, werkt de helpende in teamverband en assisteert collega's bij de zorgverlening en/of sociale werkzaamheden.  De helpende zorg en welzijn heeft een open en sociale houding en is alert en integer.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

 • Verzorgende IG

  De verzorgende-IG biedt zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. Haar werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging bieden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Ze voert haar zorg uit in een vertrouwelijke sfeer en bouwt een relatie op met de zorgvrager en naastbetrokkenen. Haar zorg is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen zelf uitvoeren. Met de dilemma’s die voortkomen uit deze vertrouwensband kan ze goed omgaan. De verzorgende-IG stimuleert de zelf- en samenredzaamheid en heeft een vraag-gestuurde houding. Zij sluit haar zorgverlening zoveel mogelijk aan op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Haar zorg draagt bij aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager. Ze zet zich in om de zorgvrager met beperkte communicatiemogelijkheden zijn wensen kenbaar te laten maken.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)