Opleidingen in de transport

In de transportsector nemen de vrachtvolumes nog steeds enorm toe. Dit betekent dat meer producten via vrachtvervoer op de eindbestemming moeten komen en er dus enorm veel behoefte aan vakbekwame chauffeurs is. Veel kansen dus voor jou!

Wil jij...

 • het chauffeursvak leren in de praktijk?
 • tijdens de opleiding betaald krijgen?
 • een chauffeursdiploma C / CE met bijbehorende code 95?
 • lesmateriaal (video in plaats van tekst)?
 • gegarandeerd een baan nadat je slaagt?

Ja, natuurlijk wil je dat! En dat kán via Tempo-Team Werk en leren! Bekijk hieronder welke transportopleiding je kunt volgen. Wij bespreken samen met jou de geschikte locatie voor jouw opleiding. Meld je direct aan » 

Heb je interesse om betaald te werken én te leren (BBL opleiding)? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op. Staat jouw opleiding er nog niet bij maar heb je wel interesse? Stuur ons dan een e-mail.

Soorten opleidingen

 • Chauffeur Wegvervoer

  De chauffeur wegvervoer werkt bij een transportonderneming, als eigen vervoerder of bij andere bedrijven die een transportafdeling hebben. Zijn werkplek is de vrachtwagen. Hij werkt vaak alleen en volgens een onregelmatig werkpatroon. De chauffeur wegvervoer vervoert lading van de ene naar de andere plek in binnen- of buitenland. Hij laadt en lost de lading op een professionele wijze. Hier hoort ook het controleren van lading en bijbehorende documenten bij. Hij levert de lading volgens afspraak en op tijd af en kiest daarvoor de juiste route. Hij is verantwoordelijk voor de vrachtwagen, de lading, de veiligheid van de medeweggebruikers en zichzelf. En leeft de wettelijke richtlijnen na. Bij incidenten neemt de chauffeur wegvervoer zelfstandig beslissingen.

  Meld je direct aan » 

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Droom jij ervan om chauffeur te worden?

Bij Lekkerland in Meppel leiden we je op tot chauffeur. Ook werk je als bijrijder en/of magazijnmedewerker. Na het behalen van je rijbewijs C/CE mag je zelf de vrachtwagen besturen. Is dit iets voor jou?

"Dankzij de ondersteuning van Tempo Team en mijn eigen toewijding heb ik mijn droom waar kunnen waarmaken. De opleiding tot vrachtwagenchauffeur samenvattend in een woord: super! Bij deze ben ik zeer dankbaar en ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen." Jeffrey - vrachtwagenchauffeur.