Werken én leren via Tempo-Team Werk en leren

Wil jij

 • Een vak in de praktijk leren?
 • Tijdens de opleiding betaald krijgen?
 • Een landelijk erkend diploma op niveau 2, 3 of 4 behalen?
 • Géén taaie leerstof, maar leren met behulp van modern lesmateriaal (video in plaats van tekst)?
 • Gegarandeerd een baan nadat je slaagt?

Ja, natuurlijk wil je dat! En dat kán via Tempo-Team Werk en leren! Bekijk hieronder welke opleidingen je kunt volgen. Heb je interesse om betaald te werken én te leren (BBL opleiding)? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Soorten opleidingen Tempo-Team

Techniek 

 • Medewerker Voeding & Technologie (MBO niveau 2 of 3)
 • Operator A (MBO niveau 2, mechanisch en proces)
 • Operator B (MBO niveau 3, mechanisch en proces)
 • Operator C (MBO niveau 4, mechanisch en proces)
 • Monteur Mechatronica )MBO niveau 2 of niveau 3)

Meld je nu aan voor techniek opleidingen »

Logistiek

 • Logistiek medewerker (MBO niveau 2),
 • Pakketbezorger (MBO niveau 2)
 • Teamleider Logistiek (MBO niveau 3)
 • Supervisor Logistiek (MBO niveau 4)

Aanmelden voor logistieke opleidingen »

Zorg

 • Helpende plus
 • Verzorgende IG

Meld je nu aan voor opleidingen in de zorg »

Transport

 • Chauffeur wegvervoer (C/CE)

Aanmelden voor transport opleidingen »

 • Functies in de branche Techniek

  Mechanisch operator A en B
  De mechanisch operator A zorgt ervoor dat het productieproces of een deel ervan goed verloopt. Hij weet veel van het proces af. Als er iets mis dreigt te lopen, grijpt hij in, stuurt hij bij of verhelpt de storing. Daarbij houdt hij rekening met kwaliteit, werkvoorschriften, arbeidsomstandigheden en milieu. Hij werkt zelfstandig en draagt verantwoording af over de werkzaamheden die hij doet.
  Hij zorgt ervoor dat alle machines goed blijven werken. Hij bedient en onderhoudt verschillende apparaten en repareert ze als er iets mis gaat. Grote, ingewikkelde apparaten zijn geen probleem.

  De mechanisch operator B heeft meer verantwoordelijkheden dan de mechanisch operator A. De mechanisch operator werkt bij bedrijven in de voedingsindustrie, chemische industrie en in de elektrotechnische industrie. Het zijn vaak bedrijven in ploegendienst en de bijbehorende toeslag.

  Procesoperator A en B
  De procesoperator A houdt het productieproces in de fabriek in de gaten en werkt ook aan de machines. Hij kent het proces door en door en merkt direct of er iets niet goed loopt. Storingen die optreden lost hij zo snel mogelijk op. De procesoperator A werkt in een omgeving waar milieu en veiligheid centraal staat. Het risico voor hemzelf en van anderen kan bijzonder groot zijn. Hij houdt van techniek en vindt het interessant om te weten hoe de machines werken. In de industrie gaat de productie dag en nacht door. Daarom werkt hij vaak in ploegendiensten. De procesoperator B heeft meer verantwoordelijkheden dan de procesoperator A.

  De procesoperator werkt in fabrieken in de proces- en maakindustrie. Dit zijn bedrijven die behoren tot de voedings- en genotmiddelenindustrie, textiel- en lederindustrie, papierindustrie, grafische industrie, chemische industrie, rubber- en kunststofindustrie, basismetaalindustrie, metaalproductenindustrie, machine-industrie, en elektrotechnische industrie.

  Monteur Mechatronica
  De monteur mechatronica voert onderhoudswerkzaamheden uit aan mechatronische systemen. Hij werkt meestal in de werkplaats, of bijvoorbeeld op een aparte montage-afdeling van een elektrotechnisch bedrijf. Hij beschikt over basiskennis van het assembleren van mechatronische producten en kan technische tekeningen goed interpreteren. Daarnaast heeft hij een veiligheidsbewuste en nauwkeurige werkhouding. De monteur mechatronica werkt zelfstandig tijdens korte projecten, bij grotere opdrachten heeft hij voornamelijk een ondersteunende rol. Hij voert zijn werkzaamheden uit naar aanleiding van instructies en meldt het als hij afwijkingen in de producten tegenkomt. Hij is verantwoordelijk voor een goede oplevering van het werk.

  Aanmelden voor opleidingen in de techniek »

 • Functies in de branche Logistiek

  Logistiek Medewerker
  De werkzaamheden van een logistiek medewerker hebben betrekking op de ontvangst, de opslag, het verzamelen en het verzendklaar maken van goederen. Hij zorgt dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Hij voert zijn werkzaamheden uit in een opslagruimte van een grootbedrijf of midden- en kleinbedrijf. En maakt gebruik van diverse interne transportmiddelen, zoals een heftruck. Hij controleert tijdens zijn werkzaamheden de goederen op kwaliteit en kwantiteit en meldt afwijkingen tijdig. De logistiek medewerker werkt volgens de richtlijnen van het bedrijf. Hij werkt in een team om samen de doelstellingen te behalen en is flexibel in het tijdstip waarin hij zijn diensten draait.

  Logistiek Teamleider
  De logistiek teamleider leidt een team van logistiek medewerkers in verschillende soorten bedrijven. Hij coördineert werkzaamheden en draagt bij aan de verbetering van het logistieke proces. Hij stuurt een team aan vanuit zijn eigen expertise en is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk realiseren van de doelstellingen van de afdeling. Bij het maken van voorstellen om het werkproces te verbeteren, werkt hij alleen en is hij zelf verantwoordelijk voor een goede oplevering. Hij zorgt voor goede werkomstandigheden en op de werkvloer heeft hij een voorbeeldfunctie.

  Logistiek Supervisor
  De logistiek supervisor werkt zowel vanuit het kantoor als op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Hij stuurt het werkproces aan en heeft veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en zijn leidinggevende. Daarnaast zorgt hij voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Hij kan voorstellen doen om het logistieke beleid naar zijn inzicht te verbeteren. Hij zorgt ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. De logistiek supervisor heeft een aansturende maar ook uitvoerende rol. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen taken en de resultaten van zijn teams.

  Aanmelden voor opleidingen in de logistiek »

 • Functies in de branche Transport

  Chauffeur Wegvervoer
  De chauffeur wegvervoer werkt bij een transportonderneming, als eigen vervoerder of bij andere bedrijven die een transportafdeling hebben. Zijn werkplek is de vrachtwagen. Hij werkt vaak alleen en volgens een onregelmatig werkpatroon. De chauffeur wegvervoer vervoert lading van de ene naar de andere plek in binnen- of buitenland. Hij laadt en lost de lading op een professionele wijze. Hier hoort ook het controleren van lading en bijbehorende documenten bij. Hij levert de lading volgens afspraak en op tijd af en kiest daarvoor de juiste route. Hij is verantwoordelijk voor de vrachtwagen, de lading, de veiligheid van de medeweggebruikers en zichzelf. En leeft de wettelijke richtlijnen na. Bij incidenten neemt de chauffeur wegvervoer zelfstandig beslissingen.

  Aanmelden voor opleidingen in de transport »

 • Functies in de branche Gezondheidszorg

  Helpende
  De helpende zorg en welzijn draagt bij aan het verlenen van vraaggerichte en klantvriendelijke huishoudelijk zorg, gecombineerd met persoonlijke verzorging en beperkte risicovolle handelingen. De cliënten zijn van alle leeftijden, met een somatische of psychiatrische aantekening, veelal binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. De ondersteuning of begeleiding wordt veelal geboden in de thuissituatie of in de woonomgeving van een zorginstelling. De meest voorkomende werkzaamheden zijn de ADL-handelingen en de uitvoering van laagcomplexe zorg.

  In meer complexe situaties, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling, werkt de helpende in teamverband en assisteert collega's bij de zorgverlening en/of sociale werkzaamheden.  De helpende zorg en welzijn heeft een open en sociale houding en is alert en integer.

  Verzorgende IG
  De verzorgende-IG biedt zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. Haar werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging bieden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Ze voert haar zorg uit in een vertrouwelijke sfeer en bouwt een relatie op met de zorgvrager en naastbetrokkenen. Haar zorg is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen zelf uitvoeren. Met de dilemma’s die voortkomen uit deze vertrouwensband kan ze goed omgaan. De verzorgende-IG stimuleert de zelf- en samenredzaamheid en heeft een vraag-gestuurde houding. Zij sluit haar zorgverlening zoveel mogelijk aan op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Haar zorg draagt bij aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager. Ze zet zich in om de zorgvrager met beperkte communicatiemogelijkheden zijn wensen kenbaar te laten maken.

  Aanmelden voor opleidingen in de zorg »

Opleidingsaanbod per vakgebied

Meer weten over de opleidingen die bij jouw vakgebied passen?