Werken én leren via Tempo-Team Werk en leren

Wil jij

 • een vak in de praktijk leren met een korte opleiding?
 • tijdens de opleiding betaald krijgen?
 • een landelijk erkend diploma op niveau 2 of 3 behalen?
 • géén taaie leerstof, maar leren met behulp van modern lesmateriaal (video in plaats van tekst)?
 • gegarandeerd een baan nadat je slaagt?

Ja, natuurlijk wil je dat! En dat kán via Tempo-Team Werk en leren!

Welke opleidingen kun jij volgen?

Klik op de functienaam voor meer informatie.

Mechanisch operator A / Procesoperator A (niveau 2)

Mechanisch operator A

Als mechanisch operator A (in opleiding) zorg je ervoor dat het productieproces of een deel ervan goed verloopt. Je weet veel van het proces af. Als er iets mis dreigt te lopen, grijp je in, stuur je bij of verhelpt de storing. Daarbij hou je ook rekening met kwaliteit, werkvoorschriften, arbeidsomstandigheden en milieu. Je moet zelfstandig werken en de verantwoording dragen over de werkzaamheden die je doet.

Procesoperator A (niveau 2)

Als procesoperator A (in opleiding) werk je met verschillende processen, machines, stoffen en producten, zodat je afhankelijk van je persoonlijke interesse, capaciteit en ervaring op meerdere plekken van bedrijven aan de slag kunt. Je bent je voortdurend bewust van de gevolgen van je handelingen. Denk aan veiligheid, kwaliteit, hygiene en miliebewustheid, allemaal verschillende richtlijnen die van belang zijn binnen jouw baan als procesoperator A. Je werkt in een team en wilt jezelf blijven ontwikkelen waar mogelijk en nodig.

Wat verwachten we van jou als procesoperator A?

Aan het eind van de opleiding ben je in staat om alle machines in goede orde te laten werken. Je bedient en onderhoudt deze machines en repareert waar nodig. Je kunt zelfstandig werken en werkt ook vooruit om problemen te voorkomen naast het oplossen. Voor de opleiding is het van belang dat je onderstaande bezit:

 • Goede motivatie om een opleidingstraject te volgen van 1 a 2 jaar
 • Mogelijkheid tot het uitvoeren van assessments
 • Fulltime inzetbaar voor opleiding én werk (beide geheel betaald!)

Waar en wanneer?

Elsloo/Sittard | startdatum 26 maart 2018
Zeewolde | startdatum 6 april 2018
Rotterdam | startdatum: 24 april 2018

Mechanisch operator B / Procesoperator B (niveau 3)

Mechanisch operator B opleiding

Als mechanisch operator B ben je verantwoordelijk voor het productieproces of een deel ervan. Waar nodig grijp je in, stuur je bij of je verhelpt de storing, wellicht in samenwerking met de technische dienst. Daarbij leer je tijdens de opleiding ook rekening houden met kwaliteit, werkvoorschriften, arbeidsomstandigheden en milieu. Je werkt zelfstandig en kunt verantwoording dragen over de werkzaamheden die je doet. Als mechanisch operator B (in opleiding) heb je meer verantwoordelijkheden dan een operator A.

Procesoperator B opleiding (niveau 3)

Als procesoperator B werk je in grote mate van zelfstandigheid met veel verschillende processen, apparatuur, grondstoffen en producten, zodat je afhankelijk van je eigen interesse, vermogen en ervaring flexibel kunt werken op meerdere werkplekken binnen het eigen bedrijf en bij andere bedrijven binnen de procesindustrie. Je kent de interne en externe invloeden op de processen (ketendenken) en houdt hier bij het uitvoeren van al je werkzaamheden rekening mee. Je hebt het analytisch vermogen om bij eventuele dreigende storingen of afwijkingen een goede beslissing te nemen over de handelswijze die de situatie vereist. Je handelt proactief en streeft naar kwaliteitsverbetering. Je bent je continu bewust van de risico's ten aanzien van veiligheid, kwaliteit, (voedingsmiddelen)hygiëne, milieu en het mogelijke afbreukrisico.

Wat verwachten we van jou als procesoperator B?

Aan het eind van de opleiding procesoperator B kun je zelfstandig alle machines opereren, in- en bijstellen en ombouwen. Je bedient en onderhoudt deze machines en repareert waar nodig in samenwerking met de technische dienst. Je werkt zelfstandig  aan jouw processen en werkt ook mee aan verbetervoorstellen en hebt inzicht in efficiëntie en productiviteit van de machines/processen. Voor de opleiding is het van belang dat je onderstaande bezit:

 • Goede motivatie om een opleidingstraject te volgen van 1 a 2 jaar

 • Mogelijkheid tot het uitvoeren van assessments

 • Fulltime inzetbaar voor opleiding én werk (beide geheel betaald!)

Waar en wanneer?

Elsloo/Sittard | startdatum 26 maart 2018
Rotterdam | startdatum: 24 april 20188

Logistiek

Welke functies met opleiding zijn er?

Logistiek Medewerker opleiding

De werkzaamheden van een logistiek medewerker hebben betrekking op de ontvangst, de opslag, het verzamelen en het verzendklaar maken van goederen. Je zorgt ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Je voert je werkzaamheden uit in een opslagruimte van een grootbedrijf of midden- en kleinbedrijf. Je maakt gebruik van diverse interne transportmiddelen, zoals een heftruck. Je controleert tijdens jouw werkzaamheden de goederen op kwaliteit en kwantiteit en meldt afwijkingen tijdig. Als logistiek medewerker werk je volgens de richtlijnen van het bedrijf. Je werkt in een team om samen de doelstellingen te behalen en bent flexibel in het tijdstip waarin je jouw diensten draait.

Logistiek Teamleider opleiding

De logistiek teamleider leidt een team van logistiek medewerkers in verschillende soorten bedrijven. Je coördineert werkzaamheden en draagt bij aan de verbetering van het logistieke proces. Je stuurt een team aan vanuit jouw eigen expertise en bent verantwoordelijk voor het daadwerkelijk realiseren van de doelstellingen van de afdeling. Bij het maken van voorstellen om het werkproces te verbeteren, werk je alleen en ben je zelf verantwoordelijk voor een goede oplevering. Je zorgt voor goede werkomstandigheden en op de werkvloer heb je een voorbeeldfunctie.

Logistiek Supervisor opleiding

De logistiek supervisor werkt zowel vanuit het kantoor als op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Je stuurt het werkproces aan en hebt veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en jouw leidinggevende. Daarnaast zorg je voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Je kunt voorstellen doen om het logistieke beleid naar eigen inzicht te verbeteren. Je zorgt ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. De logistiek supervisor heeft een aansturende, maar ook uitvoerende rol. Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen taken en de resultaten van jouw teams.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnen samenwerken. Verder is het belangrijk dat je snel, veilig en netjes werkt.

Waar en wanneer?

Eindhoven | startdatum: 10 april 2018
Alkmaar | startdatum: 4 mei 2018
Den Helder | startdatum: 4 mei 2018
Hoorn | startdatum: 4 mei 2018

Chauffeur wegvervoer

Chauffeur wegvervoer opleiding

De chauffeur wegvervoer (in opleiding) werkt bij een transportonderneming, als eigen vervoerder of bij andere bedrijven die een transportafdeling hebben. Je werkplek is de vrachtwagen. Je werkt vaak alleen en volgens een onregelmatig werkpatroon. De chauffeur wegvervoer vervoert lading van de ene naar de andere plek in binnen- of buitenland. Je laadt en lost de lading op een professionele wijze. Hier hoort ook het controleren van lading en bijbehorende documenten bij. Je levert de lading volgens afspraak en op tijd af en kiest daarvoor de juiste route. Je bent verantwoordelijk voor de vrachtwagen, de lading, de veiligheid van de medeweggebruikers en jezelf. Daarbij leef je de wettelijke richtlijnen na. Bij incidenten neemt de chauffeur wegvervoer zelfstandig beslissingen.

Datum onbekend

Gezondheidszorg?

Helpende opleiding

De helpende zorg en welzijn (in opleiding) draagt bij aan het verlenen van vraaggerichte en klantvriendelijke huishoudelijk zorg, gecombineerd met persoonlijke verzorging en beperkte risicovolle handelingen. Jouw cliënten zijn van alle leeftijden, met een somatische of psychiatrische aantekening, veelal binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. De ondersteuning of begeleiding wordt veelal geboden in de thuissituatie of in de woonomgeving van een zorginstelling. De meest voorkomende werkzaamheden zijn de ADL-handelingen en de uitvoering van laagcomplexe zorg.

In meer complexe situaties, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling, werk je als helpende in teamverband en assisteer je collega's bij de zorgverlening en/of sociale werkzaamheden.  Als helpende zorg en welzijn heb je een open en sociale houding en ben je alert en integer.

Verzorgende IG opleiding

De verzorgende-IG (in opleiding) biedt zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. Jouw werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging bieden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je voert je zorg uit in een vertrouwelijke sfeer en bouwt een relatie op met de zorgvrager en naastbetrokkenen. Jouw zorg is ondersteunend aan de zorg die de zorgvrager en naastbetrokkenen zelf uitvoeren. Met de dilemma’s die voortkomen uit deze vertrouwensband kun je goed omgaan. Als verzorgende-IG stimuleer je de zelf- en samenredzaamheid en hebt een vraag-gestuurde houding. Je sluit jouw zorgverlening zoveel mogelijk aan op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Jouw zorg draagt bij aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager. Je zet je in om de zorgvrager met beperkte communicatiemogelijkheden zijn/haar wensen kenbaar te laten maken.

Kom jij in aanmerking?

Heb je interesse om betaald te werken én te leren (BBL opleiding)? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Meld je hier aan