Hobby’s: zo haal je meer plezier uit je vrije tijd én werk!

Jij werkt toch ook om te leven?! En wat doe je dan in je vrije tijd? Yesss, je hebt een hobby! Of dat nou puzzelen, gamen of skydiven is, hobby’s helpen je te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Ze zetten je lichaam en hoofd weer op scherp. En wist je dat ze óók belangrijk zijn voor je werk? Jaaa vrije tijd is waardevolle tijd! Je ontwikkelt er vaardigheden mee die van pas komen in een baan. Dus maak tijd vrij voor vrije tijd! 😉

Over hobby’s gesproken:

Vind jouw perfecte vacature met de Baanmatcher!🤩

Ben je er klaar voor om jouw ideale vacature te vinden? Beantwoord 5 vragen en wij selecteren de banen die het beste bij jou passen! Doe de test en solliciteren maar!

Doe de test!

Dit is waarom hobby’s goed zijn voor jou (en je werk!)

Jaaa we zeiden het al even: hobby’s zijn meer dan alleen leuk om te doen. Het levert je ook wat op! Namelijk…

1. Ontspanning en minder stress

Heb je weleens gemerkt dat je je na een goede workout of een schildermiddag als nieuw voelt? Kan kloppen, want hobby’s werken goed tegen stress! Je wordt er ontspannen en blij van. Omdat je bij een hobby vaak iets héél anders doet dan tijdens je werkdag. Ff lekker je hoofd leegmaken. Trakteer jezelf dus op een goede sportles, avond koken, potje gamen of een goed boek. Net wat bij jou past. Zo laad je jezelf op voor de volgende werkdag!

2. Nieuwe skills

Het hebben van hobby's draagt ook bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Hoe dan?! Nou, door jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren, ontwikkel je nieuwe vaardigheden en verbeter je competenties. Die skills kunnen ook weer van pas komen op je werk. Hoe leuk dat je onbewust dingen bij kan leren? En misschien ontdek je wel hele nieuwe talenten. Dag trainingen, hallo hobby’s! 

3. Sociale contacten

Of je nu samen gaat sporten, lekker gaat koken of je creativiteit de vrije loop laat in een workshop. Met vrienden, familie, collega’s of onbekenden. Er zijn genoeg manieren om nieuwe mensen te leren kennen! Nope, met hobby's is het dus niet alleen maar fun en games, het kan je ook nog eens helpen om nieuwe vrienden te maken en leuke connecties te leggen. Zowel privé als op werk. 

4. Meer plezier in je werk

Ontspanning, minder stress, nieuwe vaardigheden en sociale contacten… Deze voordelen zijn niet alleen goed voor jezelf, maar óók voor je werk! Een goede balans tussen werk en vrije tijd is namelijk superbelangrijk om lekker in je vel te zitten. En doe je in je vrije tijd dingen waar je van oplaadt, dan heb je meer energie en motivatie om ook alles uit je werkdag te halen. Hobby’s zijn dus een boost voor je werkplezier

👋 Jazeker! Het hebben van hobby's is goed voor je. Want hoe leuk je het (hopelijk) ook vindt op je werk, het is heel fijn om na je werkdag écht even los te komen. En daar wordt je werk ook beter van. Dus laat die Netflix-binge voor wat het is en ga op zoek naar een hobby die bij jou past!

Welke hobby past bij jou? Vind jouw vrijetijdsbesteding!

Of je nu een adrenalinejunkie bent of juist op zoek bent naar wat rust en ontspanning, er is altijd wel een leuke hobby die bij jou past. En dan kan het zomaar zo zijn dat jouw hobby iets bijdraagt aan je werk. Nog geen idee welke hobby bij jou past? Klik door en kies jouw nieuwe hobby. 

Vind jouw hobby

Pronken met hobby’s en interesses op je cv

Staan jouw hobby’s en interesses al op je cv? Doen! Dat laat namelijk zien dat je, naast werk, ook actief bent in je vrije tijd. Jij hebt meer in je mars dan alleen werk! De vaardigheden die je met je hobby’s ontwikkelt zijn vast ook handig voor je sollicitatie op die nieuwe functie. Enne… wie weet heeft die toekomstige werkgever wel dezelfde hobby’s of interesses als jij (match!).

Hobby's op je cv 

Dé baan met werkplezier? Check onze Baanraders

Dit zijn onze werkgevers die minimaal een 8+ scoren op tevredenheid onder werknemers. Ge-ga-ran-deerd met energie thuiskomen dus! Bekijk nu de Baanraders in jouw regio!

Veelgestelde vragen over hobby's

 • Hoe dragen hobby’s bij aan je werkplezier?

  Ontspanning, minder stress, nieuwe vaardigheden en sociale contacten… Deze voordelen zijn niet alleen goed voor jezelf, maar óók voor je werk! Een goede balans tussen werk en vrije tijd is superbelangrijk om lekker in je vel te zitten. Hobby’s zijn dus een boost voor je werkplezier! Lees hier meer over de voordelen van hobby’s.

 • Helpen hobby’s tegen stress?

  Zeker, hobby’s helpen goed tegen stress! Heb je nooit gemerkt dat je je na een goede workout of een schildermiddag als nieuw voelt? Je wordt er ontspannen en blij van. Omdat je bij een hobby vaak iets héél anders doet dan tijdens je werkdag. Ff lekker je hoofd leegmaken. Trakteer jezelf dus op een goede sportles, avond koken, potje gamen of een goed boek. Net wat bij jou past. Zo laad je jezelf op voor de volgende werkdag!  Lees hier meer over de voordelen van hobby’s.
   

 • Wat is goede vrijetijdsbesteding?

  Vind een leuke hobby! Of dat nou puzzelen, gamen of skydiven is, hobby’s helpen je te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Ze zetten je lichaam en hoofd weer op scherp. En ze zijn óók handig voor je werk! Jaaa je ontwikkelt er vaardigheden mee die van pas komen in je baan. Dus kies een leuke hobby als vrijetijdsbesteding! Lees hier meer over de voordelen van hobby’s.

Van je hobby je werk maken? Check onze vacatures!

Klaar om op jacht te gaan naar de baan die perfect bij je kwaliteiten past? Kijk eens tussen onze vacatures, misschien zit ‘ie daar wel tussen!