Wat voor kleding trek je aan op je eerste werkdag?

Stralen op je eerste werkdag? Da’s een makkie! Met deze 5 tips kom je erachter welke dresscode past bij jouw nieuwe baan. Zo kom je goed gematched en vol zelfvertrouwen aan op je nieuwe baan. Tijd om je kast uit te pluizen voor die top outfit! Komen ze:

Tip 1. Lekker loeren 👀

Kijk tijdens je sollicitatiegesprek om je heen, want dit is hét moment om je nieuwe collega’s eens goed te bekijken. Check of jij je in jouw sollicitatiekleding overdressed of underdressed voelt  in vergelijking tot je nieuwe collega’s. Let ook op de inrichting en de sfeer van het kantoor. Hangt er moderne kunst aan de muur of staat er een zitzak in de hoek? Krijg je koffie in een gekke mok of in een nette kop en schotel? Dit zijn allemaal hints die jou vertellen of er bij dit bedrijf een casual style of een nette kledingstijl passen. Simpel toch?  Die eerste indruk ga jij rocken!

Tip 2. Ga op kledingonderzoek uit 🕵🏻‍♀️

Check hoe jouw nieuwe collega’s op werkfoto’s staan. Google, Facebook, Instagram en LinkedIn zijn je beste vrienden. Neem ook een kijkje op de bedrijfswebsite. Hoe staan werknemers op de foto bij de personeelspagina? Zijn er foto’s van een netwerkborrel of vrijdagmiddagborrel? Nice! Hoe meer foto’s je vindt, hoe meer werkoutfits je kunt spotten! 

Supertip! Probeer ook gelijk de namen te onthouden van de collega’s die je online vindt. Zo herken je gelijk een aantal nieuwe collega’s op je eerste werkdag.

Meld je aan voor de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival!

Survivallen, dat zie jij wel zitten! Ontvang de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival zo in je mailbox! Elke dag een sollicitatieobstakel overwinnen met een cadeau, ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

Meld je nu aan!

Tip 3. Vraag het tactisch 🤫

Stuur een paar dagen voor je eerste werkdag een e-mail naar degene die je heeft aangenomen. Vraag of je nog ergens rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld waar je het beste kunt parkeren, of er een vergadering is die je moet voorbereiden, wat de dresscode is en of je een eigen laptop meeneemt. Hoppa, heb je die fashionvraag mooi verpakt in je e-mail. Zo verloopt jouw eerste werkdag zeker soepeltjes! 

Tip 4. Fris en fruitig 🍎

Kom fris en fruitig aan op je werk. Pak de avond ervoor een goede nachtrust en trek op je eerste werkdag iets aan wat je vaker hebt gedragen en waar je jezelf goed in voelt. Zorg dat de basis van je outfit in orde is. Ga bijvoorbeeld op je eerste werkdag altijd voor nette schoenen, zorg dat alles gestreken is, ontwijk ‘hippe’ gaten en ga voor een frisse look. Zo stap jij vol zelfvertrouwen je nieuwe werkplek binnen. Mooi toch? 

Tip 5. Wees een kameleon 🦎

Klanten ontmoeten, borrelen met collega’s of direct na werk met vrienden afspreken.  Wees een kameleon en ga voor laagjes op zo’n dag vol met verschillende afspraken. Mix bijvoorbeeld één of twee casual items met super zakelijke kledingstukken zoals een pantalon, rokje of colbert. Of neem een extra outfit mee naar werk die gemakkelijk voor je bedrijfskleding kan inwisselen. Hang je jasje aan de kapstok tijdens de lunch en doe je stropdas weer om als je naar die afspraak met een klant gaat. Vervang de pumps voor sneakers als je in de kroeg gaat borrelen met collega’s. Of wissel even snel van outfit op het toilet. Hoppa, jou krijgen ze er niet onder! 

Baanraders: daar wil jij nooit meer weg!

Heb je de knoop doorgehakt en is het tijd voor een andere baan? Check dan snel onze Baanraders! Deze werkgevers scoren allemaal een 8 of meer op werkplezier. Daar wil jij werken dus! 🤩

  • Wat voor kleding trek ik aan op mijn eerste werkdag?

    We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je aan moet doen op je eerste werkdag. Zo kom je goed gematched en vol zelfvertrouwen aan op je nieuwe baan. Check hier 5 tips voor de beste werkoutfit voor je eerste dag!

  • Hoe kom ik erachter wat de dresscode is op werk?

    Houd je ogen open! Tijdens je sollicitatie kun je alvast spieken wat je toekomstige collega’s dragen. Ook kun je de socials checken, zo kun je zien hoe werknemers op foto’s staan. Check hier alle 5 kledingtips voor je eerste werkdag!

  • Hoe kan ik subtiel vragen wat ik aan moet doen naar het werk?

    Stuur een paar dagen voor je eerste werkdag een e-mail naar degene die je heeft aangenomen. Vraag of je nog ergens rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld waar je het beste kunt parkeren, of er een vergadering is die je moet voorbereiden, wat de dresscode is en of je een eigen laptop meeneemt. Hoppa, heb je die fashionvraag mooi verpakt in je e-mail. Meer tips? Check ze hier!