Vacatures bij de Rijksoverheid

💸Top salaris  l 💻 thuiswerken l 💪 kans op overname l 📍 door heel NL

Baan met impact? Check. Top salaris? Check. Vacatures door heel Nederland? Dubbelcheck. Werken bij de Rijksoverheid betekent een maatschappelijk verantwoorde baan. Wist je dat de Rijksoverheid bekend staat om de goede arbeidsvoorwaarden? Goed nieuws! Rijksoverheid vacatures zijn er op elk functieniveau in iedere regio. Ook bij jou in de buurt dus! Check snel alle Rijksoverheid vacatures. 

Vacatures Rijksoverheid   

Arbeidsvoorwaarden Rijksoverheid

 • Een topsalaris vanaf €2000 (afhankelijk van ervaring, functie en uren)
 • Ieder jaar verhoging van jouw salaris
 • Fulltime én parttime? Jij kiest!
 • Reiskosten 100% vergoed
 • 25 vakantiedagen (obv. fulltime) 
 • Thuiswerken
 • Trainingen en opleidingen 
 • Doorgroeimogelijkheden binnen alle onderdelen van Rijksoverheid

Vacatures Rijksoverheid   Vacatures in je mail!

Lees meer over:

Dit is waarom jij wilt werken voor de Rijksoverheid

De Rijksoverheid is een verzamelnaam voor Ministeries, Rijksdiensten en de Hoge Colleges van Staat. Het is één van de grootste werkgevers van Nederland. Niet zo gek dat alles goed geregeld is voor jou!  Benieuwd? Lees maar even mee:

💪Inhoudelijke baan
Of je nu voor een ministerie, penitentiaire inrichtingen of de Belastingdienst werkt, iedere baan heeft impact! Jij werkt namelijk mét en voor mensen. Jij staat in contact met mensen door heel Nederland. Informeert en helpt hen verder. Zo controleer je bij de Belastingdienst bijvoorbeeld bezwaarschriften. Bij het ministerie van Buitenlandse zaken regel jij de visumaanvragen en bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en Sport houdt jij je onder andere bezig met geneesmiddelen. Ook lekker afwisselend dus!

‘’Werken voor de overheid is helemaal niet stroef. Het is juist heel informeel!’’ - Fay, 24 jaar. (Werkzaam bij ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

🙏Balans
Bij de Rijksoverheid vinden ze balans net zo belangrijk als jij. Een dagje thuiswerken? Lekker doen! Zo haal jij op tijd je kind van school of pak je aan het einde van de dag een sportlesje mee. Ook neemt de Rijksoverheid uitzendkrachten over op contract of worden opdrachten voor langere tijd verlengd. Werkzekerheid? Yes, in the pocket. 

‘’Het Rijk is heel leuk om voor te werken. Het is een goede werkgever. Dat had ik eerder moeten weten!’’- Nelleke, 61 jaar. (Werkzaam bij Rijksvastgoedbedrijf)
 
🎓Groei
Wil jij leren, doorgroeien of werken aan persoonlijke ontwikkeling? Bij de Rijksoverheid zit je helemaal goed. Jij werkt met ervaren collega’s die jou alles ‘on the job’ willen leren. Werken bij de Rijksoverheid betekent behulpzame collega’s! Ook krijg jij een uitgebreid inwerktraject wanneer je aan de slag gaat. Zin in een opleiding? Via Tempo-Team volg je gratis verschillende trainingen. 

Vacatures Rijksoverheid

Werken bij de Rijksoverheid met een indicatie banenafspraak

Ook met een indicatie banenafspraak ga je via Tempo-Team werken bij de Rijksoverheid. Dus heb je een WAJONG uitkering of zit je in het doelgroepregister? Ga dan aan de slag bij de Rijksoverheid. Tempo-Team Participatie regelt jouw detachering van A-Z. Wil je meer weten over hoe dit werkt?  Lees meer over Tempo-Team Participatie en bekijk direct alle vacatures. 

Naar Tempo-Team Participatie

Vragen over vacatures bij de Rijksoverheid? Neem contact op!

Mike de Gooijer

Veelgestelde vragen over vacatures bij de Rijksoverheid

 • Kan je bij de Rijksoverheid fulltime of parttime werken?

  Fulltime of parttime aan de slag bij de Rijksoverheid? Jij kiest! Werken bij de Rijksoverheid is ideaal wanneer je nog naar school gaat of jonge kinderen in huis hebt. Je werkt bij de meeste Rijksoverheidsinstellingen op kantoortijden. Maar veel onderdelen zijn flexibel. Wil jij een keer om 08:00 beginnen? Dan is dit vaak bespreekbaar! Check hier alle vacatures bij de Rijksoverheid.

 • In welke regio kan ik aan de slag bij de Rijksoverheid?

  De Rijksoverheid zit door heel Nederland. Veel ministeries zitten in Den Haag. Maar je kan ook aan de slag in Groningen, Noord-brabant, Utrecht, Bilthoven, Zoetermeer, Amsterdam, Zwolle, Groningen, Eindhoven, Limburg, Friesland, Zeeland, Rotterdam, Arnhem. Zo kunnen we nog wel even doorgaan! Altijd iets in de buurt dus!

 • Wat verdien je bij Rijksoverheid?

  Het salaris bij de Rijksoverheid is afhankelijk van je ervaring, functie en uren. Je verdient een salaris volgens de CAO van het Rijk. Bij een ministerie ligt het salaris gemiddeld tussen de €2500 en €4700. Bij de Belastingdienst verdien je gemiddeld tussen de €2400 en €3700 per maand.

 • Wat zijn veel voorkomende vacatures bij de Rijksoverheid?

  Bij de Rijksoverheid is de keuze aan functies enorm! Het zijn vooral kantoorfuncties zoals administratief medewerkers, juristen, klantenservice medewerkers, projectondersteuners of managementassistenten. Liever niet de hele dag op kantoor? Dienst Justitiële Inrichtingen heeft functies zoals arbeidsbegeleider gevangenis of technisch medewerker. Check hier alle vacatures bij de Rijksoverheid.

 • Heb je een diploma nodig om te werken bij Rijksoverheid?

  Soms. Bij aan aantal functies vraagt de Rijksoverheid om een diploma. Je kan met een MBO, HBO of universitaire opleiding aan de slag. Sommige functies vragen bijvoorbeeld alleen HBO of MBO denkniveau.