Werken bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat scoort een 8+ op tevredenheid volgens onze uitzendkrachten 🔥

🚗 reiskostenvergoeding l 🏠 thuiswerken l 💪 doorgroeimogelijkheden

Rijkswaterstaat werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Door het beheren en ontwikkelen van rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en in te zetten op een duurzame leefomgeving. Zij leggen wegen aan en controleren de dijken zodat jouw voeten droog blijven ;-). Een belangrijke en maatschappelijk verantwoorde taak. Jij kjijgt er een mooi salaris, thuiswerkmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden voor terug! Waar wacht je nog op? Check snel alle vacatures!

Vacatures Rijkswaterstaat

Waarom werken bij Rijkswaterstaat

Vervelend, hé? Al dat oude asfalt en bruggen die niet meer omlaag willen ;-). Gelukkig hebben wij in Nederland hoge kwaliteit wegen. Al helemaal vergeleken met onze zuidelijke buren. Zo ben jij elke ochtend lekker snel op je werk en rijd je binnen twee uur van de kust naar Duitsland. Allemaal knappe prestaties van de helden van Rijkswaterstaat! Jij hoeft alleen nog te solliciteren om te kunnen vertellen dat jij hier je steentje aan bijdraagt. En wie-o-wie helpt jou bij pech onderweg? Oké, óók de ANWB, maar het is Rijkswaterstaat die via camerabeelden ziet dat jij pecht hebt. Binnen no-time wordt er een strook op de snelweg afgezet zodat jij veilig geholpen kan worden. Rijkswaterstaat verbindt, helpt én brengt jou van A naar B. Niet alleen op weg, óók in je carrière!

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Rijkswaterstaat  betekent dat jouw ontwikkeling en werkgeluk centraal staan. Met een goede balans tussen werk en privé haalt RWS het beste uit haar medewerkers. Jij bepaalt zelf hoe je jouw loopbaan invult en of je fulltime of parttime aan de slag gaat. Uitdaging én vrijheid dus! Daarnaast krijg jij:

  • Een salaris volgens de CAO van het Rijk.
  • Een kilometervergoeding en vakantiegeld.
  • Een goede inwerkperiode bij Rijkswaterstaat en toegang tot trainingen via MijnGroei.
  • Een werkomgeving waar je dagelijks uitgedaagd wordt en het beste uit jezelf haalt.
  • Flinke doorgroeimogelijkheden en begeleiding om daar te komen!

Veel voorkomende vacatures bij Rijkswaterstaat

Als jij dacht dat jij een duur universitair papiertje nodig hebt om hier aan de slag te gaan, heb je het mooi mis. Rijkswaterstaat heeft vacatures voor elk opleidingsniveau! Jij hoeft dus niet meer te twijfelen ;-). Voor jouw leesgemak hebben we even de leukste en meest voorkomende vacatures bij Rijkswaterstaat even op een rijtje gezet:

Wegverkeersleider

Al die camera’s langs de weg zijn jou vast al eens opgevallen. Als wegverkeersleider zit jij achter achter deze camera’s. Via de live beelden en geautomatiseerde systemen weet jij altijd precies wat er is gebeurt bij een ongeluk, file of werkzaamheden. Dankzij jou weten weggebruikers, hulpdiensten, mobiele verkeersleiders en informatiediensten precies wat er aan de hand is.

Managementassistent

Is jouw agenda altijd tot in de puntjes geordend en georganiseerd? Ben jij een koning of koningin in plannen? Jouw talenten en expertise zijn goud waard! Solliciteer direct als managementassistent bij de Rijkswaterstaat. Hier ga jij afdelingen of managers ondersteunen bij dagelijkse werkzaamheden. Vergaderingen plannen, notuleren, briefen. Afwisseling genoeg! Én altijd op de hoogte van nieuwe projecten. 

Projectondersteuner

Het welbekende bord aan de snelweg! Vertelt jou exact wát er gebeurt en wanneer dat klaar is. Pfoe! Flinke klus, hoor! Een klus voor jou ;-). Als projectondersteuner zorg jij ervoor dat de projectgroep goed weet wat er moet gebeuren om op schema te lopen. In sommige gevallen adviseer jij zelfs over de planning en haalbaarheid van de deadlines.

Klantcontactmedewerker

Praat jij altijd iedereen de oren van het hoofd? Ga dan aan de slag bij de Landelijke Informatielijn! Hier beantwoord jij vragen van burgers. Is er een boom die de weg verspert, of is er pech op weg? Zo geregeld! Je neemt de melding in behandeling en terwijl de melder zijn of haar verhaal doet duik jij al de kennisbanken in op zoek naar het antwoord. Rijdt de melder op een lange rechte weg of ligt die wieldop midden op de rijbaan bij een drukke invoegstrook? Hoe dan ook, dankzij jou komt de burger verder!

Fulltime of parttime werken bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat  geeft je het beste van beide werelden. Bij de Landelijke Informatielijn is het bijvoorbeeld mogelijk om flexibel 3 tot 5 dagen per week te werken. Werk je liever 36 uur per week? Dat kan gemakkelijk als projectondersteuner of managementassistent. Die 36 uur kun je in overleg met je manager indelen; 4 dagen van 9 uur, 4,5 dag per week of de ene week 4 dagen en de andere 5? Wat er mogelijk is verschilt per team. Bij Rijkswaterstaat kun je terecht voor een baan voor sowieso een aantal maanden. Misschien gaat het wel om vervanging in verband met ziekte of zwangerschap, of om een opdracht op een project waar de komende jaren aan gewerkt wordt. Functioneer je goed en heb jij het nog naar je zin, dan laten we je natuurlijk niet zomaar gaan! 

Werken bij Rijkswaterstaat in jouw regio

Net als ons wegennetwerk kan je Rijkswaterstaat overal vinden. Van Limburg tot Friesland en van Zeeland tot Groningen. Het mooie hoofdkantoor staat natuurlijk in Utrecht. Deze locatie is makkelijk te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Naast Utrecht hebben we regelmatig vacatures in Maastricht, Rotterdam, Delft en Arnhem. Oftewel, waar je ook woont, Rijkswaterstaat is nooit ver weg. Met een beetje geluk ga je als projectondersteuner zelfs naar grote projecten als de Afsluitdijk om ervoor te zorgen dat het project soepel loopt. Voor de gemaakte kilometers krijg jij een nette vergoeding. Dus, waar wacht jij nog op? Gauw solliciteren bij Rijkswaterstaat!

Vacatures Rijkswaterstaat

Werken bij de Rijksoverheid

Werk jij graag aan jouw eigen toekomst én de toekomst van Nederland? Ontdek wat werken voor de Rijksoverheid voor jou betekent!