Werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen scoort een 8+ op tevredenheid volgens onze uitzendkrachten 🔥

🤝Waardevol en betekenisvol werk |💸 Een hoog salaris | 💯100% OV kosten vergoed | 🏡thuiswerken mogelijk

Je kan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) eigenlijk wel zien als de vervolgfilm of het tweede deel van de originele politiefilm. Ook hier zijn medewerkers namelijk door heel Nederland bezig om ons land een stukje veiliger te maken. Zij zijn onderdeel van de Rijksoverheid en verantwoordelijk voor alles rondom justitie en veiligheid in Nederland. Van gevangenissen en huizen van bewaring tot jeugdinrichtingen. Maar wist je dat ze zich niet alleen maar bezig houden met bewaken en beveiligen, maar ook met helpen en begeleiden van gedetineerden in het terugkeren in de maatschappij? Waardevol werk dus!

Vacatures DJI

Arbeidsvoorwaarden Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Werken bij DJI betekent hele lekkere arbeidsvoorwaarden! Wat jij krijgt is namelijk niet mis. We zetten het graag voor je op een rijtje: 

 • De overheid betaald goed! Een gemiddeld salaris bij DJI ligt tussen de €2000 en €3700 per maand. Dit is afhankelijk van jouw functie.
 • Voor veel functies bij DJI geldt: werkzekerheid van minimaal één jaar. Met kans op verlening! 
 • Vakantietoeslag van 8,33%
 • Fulltime óf parttime werken is mogelijk, wat jou uitkomt!
 • Thuiswerken? Dat kan bij administratieve functies!
 • 100% vergoeding van je ov kosten
 • Toegang tot allerlei trainingen en kennis
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Een leuke en uitdagende niet aller-daagse werkomgeving

Vacatures DJI Vacatures in je mail

Lees meer over:

✔ Waarom werken bij DJI
✔ Veel gestelde vragen over DJI

Dit is waarom je wilt werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen

Bij DJI draait het om meer dan alleen een baan. Het draait om bijdragen aan een veiligere samenleving. En dat terwijl je jouw eigen persoonlijke en professionele balans behoudt! Stap in een wereld die alles behalve alledaags is. Of je nu op kantoor werkt in een overheidsgebouw of in de dynamische omgeving van een penitentiaire inrichting. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen voor groei.

🙏 Balans
Bij DJI streven we naar een gezonde balans tussen werk en privéleven. Als administratief medewerker bieden we zelfs mogelijkheden voor thuiswerken! Zo ben je flexibel en kan je je tijd efficiënt indelen, terwijl je een belangrijke rol speelt in ons streven naar een veiligere samenleving.

💪 Inhoud van jouw baan
Werken bij DJI betekent werken aan iets groters dan jezelf. Je draagt bij aan het revalidatieproces van gedetineerden en aan het herstel van slachtoffers. Of je nu direct betrokken bent bij de dagelijkse operaties van een penitentiaire inrichting of een ondersteunende rol vervult op kantoor, jouw werk heeft betekenis en impact.

🌱Groei
Met meer dan 15.000 collega's biedt DJI een breed scala aan functies en loopbaanmogelijkheden. Of je nu aan het begin van je carrière staat of op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, er is altijd ruimte om te groeien en je vaardigheden verder te ontwikkelen binnen onze organisatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij DJI en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden? Ontdek snel wat wij te bieden hebben en neem de eerste stap naar een boeiende en betekenisvolle carrière!

Vacatures DJI

Veel gestelde vragen over Dienst Justitiële Inrichtingen

 • Waar staat DJI voor?

  DJI staat voor Dienst Justitiële Inrichtingen. Het is eigenlijk de organisatie die ervoor zorgt dat het strafsysteem soepel draait. Ze zijn als het ware de achter-de-schermen-helden van ons strafrechtelijk systeem!

 • Wat doet de Dienst Justitiële Inrichtingen?

  DJI doet eigenlijk van alles om ervoor te zorgen dat alles binnen het strafrechtelijk systeem op rolletjes loopt. Ze runnen gevangenissen, jeugdinrichtingen en nog veel meer. Maar ze doen niet alleen aan 'opsluiting'. Ze helpen ook gedetineerden met resocialisatie en bieden ondersteuning aan slachtoffers!

 • Waar kan ik werken in de gevangenis?

  Binnen DJI zijn er verschillende locaties verspreid over heel Nederland waar je kunt werken. Deze locaties omvatten niet alleen gevangenissen. Het zijn ook ook jeugdinrichtingen, forensische psychiatrische centra en andere instellingen. Veel he!

  Je vindt DJI-locaties in verschillende steden en regio's. Denk aan grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook in kleinere steden en landelijke gebieden. Elke locatie heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitdagingen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de instelling, het type gedetineerden dat wordt gehuisvest en de specifieke programma's die worden aangeboden.

  Door het hele land verspreid bieden deze locaties een breed scala aan carrièremogelijkheden. Of je nu de voorkeur geeft aan een dynamische stedelijke omgeving of liever in een rustigere landelijke setting werkt. Er is waarschijnlijk gewoon een DJI-locatie die bij jouw voorkeuren past. Fijn he!

 • Wat verdient een penitentiair inrichtingswerker?

  Het salaris van een penitentiair inrichtingswerker varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleidingsniveau en specifieke functie binnen DJI. Over het algemeen ligt het salaris tussen de € 2.595,- en € 3.238,- bruto per maand. Dit is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten en andere extra's. Deze kunnen nog oplopen tot wel €450!! Ka-chinggg!

 • Wat zijn veel voorkomende vacatures bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

  Als je wil werken bij DJI dan kan je kiezen uit heel veel verschillende functies. Ben je op zoek naar een administratieve functie? Daar hebben ze er genoeg van! Ben jij liever praktisch bezig op de werkvloer? Kies dan om te werken in een gevangenis!

  Arbeidsbegeleider penitentiaire inrichting (PI) Alphen aan Den Rijn

  De meeste gevangenen lopen op een dag ook weer gewoon naar buiten. Dat kan best lastig zijn als je eventjes uit de maatschappij bent geweest! Als arbeidsbegeleider ga jij werken met de gedetineerden. Maar dan écht werken. Hoe? Door ze een vak te leren, inclusief bijbehorende werkethiek. Handjes uit de mouwen dus! Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in bijvoorbeeld de productie ben jij als arbeidsbegeleider hun aanspreekpunt en begeleider. Zo kunnen gedetineerden met vragen naar je toe komen en hebben ze richtlijnen, grenzen en verwachtingen nodig. Je bent dus verantwoordelijk voor persoonlijke ontwikkeling én de voortgang van productiedoelstellingen, want ook hier moeten er targets gehaald worden. Belangrijk dus om stevig in je schoenen te staan en enthousiast te worden van het helpen en begeleiden van je medemens.

  Technisch medewerker

  Ben jij het manusje van alles?! Dan is werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen echt iets voor jou! Je gaat als technisch medewerker aan de slag met storingen rond en binnen de inrichting. Je bent dus niet alleen handig met een hamer, maar draait je hand ook niet om voor een storing van de poort. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de deuren goed sluiten. Voor de grotere klussen sta je er ook niet alleen voor. Zo kan het voorkomen dat je samen met bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur of externe dienst samen een project oppakt. Erg belangrijk natuurlijk om in deze functie je koppie erbij te houden en continue aan de veiligheid te denken. Werken als technisch in een gevangenis is weer eens wat anders dan in een magazijn. 

  HR adviseur

  Kapitein zijn van je eigen schip. Dat ben je als HR adviseur bij de DJI zeker. Je bent namelijk bezig op zowel strategisch als tactisch niveau. Dit doe je niet alleen maar met nog een 8-tal HR adviseurs en 2 HR medewerkers. Je bent dus hoog over een gewaardeerde gesprekspartner van directeuren en managers over de belangrijke HR zaken zoals ziekteverzuim en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast werk je ook samen met je team aan de personeelsplanning en zit je niet vast (😉) aan je bureau, maar ben je als adviseur ook te vinden bij het overleg van teamleiders. 

  HR medewerker administratie

  Als HR medewerker bij DJI kan je eigenlijk 2 kanten op. De eerste kant die je op kunt is die van administratief medewerker op de afdeling werving en selectie. Hier ben je verantwoordelijk voor het werven van nieuw personeel. Jij helpt bij selectiedagen, wervingsdagen en alle administratie die daarbij komt kijken. Jij bent dus samen met je collega’s o.a. verantwoordelijk voor wie er bij de tralies van de gevangenis de wacht houdt. Belangrijk werk dus!

  De andere kant die je op kunt is richting het ondersteunen van de HR-adviseur. Je bent dan niet bezig met de werven en selectie maar meer met de administratie van de werkenden (lees: jouw collega’s!). Zo ben je bezig met mutaties en verlofuren, maar ook met het opstellen van nieuwe richtlijnen en procedures.
  Dus heb jij kennis van de HR-processen en vind jij het leuk om mensen te helpen, ofwel aan een nieuwe baan of binnen hun huidige baan? Bekijk dan eens de vacatures als HR medewerker bij DJI!

  Management assistent

  Echt veel meer dan alleen maar koffie halen! Je bent namelijk net zo onmisbaar als het management zelf. Je bent het visitekaartje voor zowel jouw collega’s als voor de externe contacten. Daarmee ben jij dus verantwoordelijk voor een goede eerste indruk. Je werk bestaat uit plannen, prioriteren en binnenkomende informatie verwerken. Welke berichten moeten naar wie en waar moeten we dus eerst mee aan de slag. Jij weet het en bent daarmee dus direct van invloed op de hele organisatie. Dit houdt je werk lekker afwisselend!

  Klantenservice medewerker

  Als je je lippen per ongeluk dicht hebt gepakt met seconde lijm dan kan je je maar beter ziekmelden. Waarom? Omdat je als klantenservice medewerker de hele dag bezig bent met het telefonisch helpen van collega’s. Dat doe je niet alleen maar met een mooie groep van wel 50 collega’s. Waarom er 50 collega’s nodig zijn merk je snel genoeg, er zijn namelijk wel 15.000 DJI medewerkers! Je helpt dus collega’s van allerlei DJI instellingen door het hele land. Dan kan het gaan om vragen rondom faciliteiten zoals parkeerplekken, maar ook om vragen als “waar moet ik zijn voor het aanvragen van nieuwe collega’s?”. Topbaan natuurlijk als je een echte babbelkont bent die wél tot conclusies en advies kan komen.

  Facilitair medewerker

  Een functie vol verantwoordelijkheden en afwisselend werk. Jij bent in Alphen aan den Rijn niet alleen verantwoordelijk voor de gemeenschappelijk ruimtes, maar jij houdt ook de voorraden bij van bijvoorbeeld de catering en de kleding. Jij bent er dus snel van op de hoogte wanneer een zwart-wit gestreept pak zoek raakt. Daarnaast ga je ook aan de slag met de storingen die binnenkomen, en ben je een aanspreekpunt voor werkafspraken, regels maar ook voorschriften. Iedereen weet dus wie jij bent, en misschien weet jij binnenkort ook wie zij allemaal zijn!

  Wajong-uitkering of doelgroepregister

  Heb jij een wajong-uitkering of sta je geregistreerd in het doelgroepregister? Dan kan je aan de slag bij de Rijksoverheid. Ook Dienst Justitiële Inrichtingen heeft verschillende vacatures waar jij voor in aanmerking komt! Ben jij klaar om te groeien? Ga dan werken bij DJI. Wat mag jij verwachten? Uitgebreide begeleiding een een leerwerktraject op maat! Bekijk snel alle WAJONG en doelgroepregister vacatures bij DJI.

 • Kan je fulltime of parttime werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

  Maak je geen zorgen, jou kunnen we niet vasthouden. Dus als je graag 40 uur wilt doorbrengen op je werkplek is dat helemaal goed! DJI heeft genoeg fulltime vacatures. Heb je naast je werk nog andere hobby’s, sport of verplichtingen? Dat kan gewoon! Parttime werken is vaak ook mogelijk. Lekker vrij dus! 😉 Is de baan waar je op wilt solliciteren nét even niet in het aantal uren dat je wilt werken? Gewoon even bellen! Dan kan je aan de telefoon met een Tempo-Teamer kijken wat er wel mogelijk is.

 • Waar kan je werken bij DJI?

  Met 22 penitentiaire inrichtingen (PI) en daarnaast nog jeugdinrichtingen, detentiecentra en gewone kantoren is er altijd wel een DJI vestiging bij jou in de buurt. Ze hebben niet overal dezelfde functies open staan, maar de keuze is reuze. Voorbeelden van PI locaties zijn: Vught, Den Haag, Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Zwolle maar ook Leeuwarden. Daarnaast is er het grote Shared Service Centrum in Veenhuizen en één in Den haag. Hier vind je bijvoorbeeld het opleidingscentrum, inkoop en de administratieve afdelingen. In Veenhuizen zit het landelijk KCC team gevestigd in een oude vrouwengevangenis. Het kan hier dus zomaar zijn dat je een bespreking hebt in de ‘wasserij’ of ‘strijkerij’. Super tof!

  Vacatures DJI

Werken bij de Rijksoverheid

Werk jij graag aan jouw eigen toekomst én de toekomst van Nederland? Ontdek wat werken voor de Rijksoverheid voor jou betekent!