Welke baan past bij jou? Ontdek het met deze tips en tests!

Leuk werk, dat wil toch iedereen?🤩 Iedere dag je bed uit springen met frisse energie, klaar voor weer een nieuwe dag vol werkplezier. Maar hoe weet je welke van die 1078954546 vacatures jou energie geeft? Met deze tips en tests wijzen wij je de weg naar de baan die bij jou past. Klaar om die leuke baan te vinden? Aan de slag!

Spring snel naar:

Welk werk past bij mij? Stel jezelf deze vragen!

Er zijn een he-le-boel verschillende banen en vakgebieden om uit te kiezen. Daar zit vast de baan tussen die bij jou past. Je moet ‘m alleen nog even vinden. Hoe? Door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Waar ben ik goed in? Werk waar je goed in bent vind je vaak ook leuk. Vraag jezelf af waar jij nou echt een ster in bent en welke banen daarbij passen. Hulp bij nodig? Hier zie je welke beroepen goed passen bij je talenten!

  • Van welke omgeving word ik blij? Wil je werken bij een grote, uitdagende organisatie of liever bij een knus klein bedrijf? Of het beste van beide werelden? Kies een omgeving waar je je fijn bij voelt.

  • Wat vind ik belangrijke arbeidsvoorwaarden? Generatie Z vindt flexibel werken en vrije tijd vaak belangrijker dan geld. Jij ook? Ga dan voor een baan met flexibele werktijden, de mogelijkheid om zelf je uren  te bepalen, of met de vrijheid om er een half jaar tussenuit te gaan! 🗺️

  • Hoe werk ik het liefst? Ben je een sociaal dier, kun je niet stilzitten, werk je het liefst samen of ga je juist je eigen weg? Je komt pas echt tot je recht als je kan werken zoals jij dat wilt! Check dus altijd of dat mogelijk is.

Ben je toe aan leuk werk? Pak zelf de regie!

Kan jouw baan nog wel een tikkie leuker? Werk aan de winkel! Pak de regie en het roer van jouw loopbaan in handen. Lees hier hoe je dat doet.

Wat is leuk werk? Ontdek het met deze 3 tests!

‘Leuk werk’. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. En dat is ook de reden dat je het zelf leuk kan maken! Er zijn verschillende factoren die je werkplezier geven. Denk aan leuke collega’s, een gezellige werkplek waar je gewaardeerd wordt en - ook niet onbelangrijk - het salaris. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de werkzaamheden. Je moet leuk vinden wat je doet! Wij helpen je dit ontdekken met een aantal tests!

1. Baanmatcher: vind snel de leukste vacatures!

Wil jij het liefst vandaag nog een leuke baan? De baanmatcher is dé snelle manier om erachter te komen welke banen er nú voor jou beschikbaar zijn. Na het beantwoorden van 5 vragen zie je de vacatures waar jij mee matcht. Dan kun je meteen solliciteren!

Vind je match 

2. Beroepskeuzetest: vind de baan voor jou (H3)

Welke baan het best bij jou past? Wij weten het! Nou ja… onze beroepskeuzetest weet het. Deze sorteerhoed van de arbeidsmarkt geeft je de banen die precies bij jouw talenten en interesses passen 🧙. Klaar om te ontdekken welk werk jou betovert? 

Doe de beroepskeuzetest 
 

3. Werkpleziertest: ontdek of je je werk nog leuk vindt

Zit jij nog lekker op je plekkie of is het tijd voor iets nieuws? Of weet je het allemaal nog niet zeker? Met onze werkpleziertest ontdek je in tien vragen of je nog energie krijgt van je werk. Zo kom je erachter of het tijd is om van baan te wisselen. Doe de test hieronder en ontdek of jouw baan je nog laat sprankelen!✨

Doe de werkpleziertest 

Maak van je hobby je werk 🎮

Je hobby’s vertellen ook heel veel over welk werk bij je past. Je ontwikkelt namelijk allerlei talenten tijdens het hockeyen, gamen of schilderen. Talenten die je weer supergoed kan inzetten tijdens je werk. Wááát? Geld verdienen met je favo bezigheid? Yup, als je daar niet blij van wordt, weten we het ook niet meer. Lees hier alles over hobby’s en ontdek hoe jij van je hobby je werk maakt.

Proef aan verschillende werkgevers!

De beste stap om werk te maken van jouw werkplezier? Lekker. Veel. Proeven! Aan verschillende banen, functies en werkgevers. En waar doe je dat beter dan bij Tempo-Team? Wij hebben héél veel banen, met héél veel werkplezier. Bij ons kun je eindeloos uitproberen totdat je de baan van je dromen tegenkomt! Begin eens met onze Baanraders. Deze werkgevers scoren allemaal een 8+ op werkplezier. Daar werken is dus sowieso een feestje!

Check alle baanraders 

Baan gevonden? Solliciteren maar!🤩

Yessss je hebt de baan van je dromen gevonden. Lekker bezig! De volgende stap: solliciteren! Wij hebben 60 jaar ervaring met recruitment en helpen je graag een handje. Lees alles over solliciteren en blaas je toekomstig werkgever omver. 💪

Alles over solliciteren 

 

Vind jouw perfecte vacature met de Baanmatcher!🤩

Ben je er klaar voor om jouw ideale vacature te vinden? Beantwoord 5 vragen en wij selecteren de banen die het beste bij jou passen! Doe de test en solliciteren maar!

Doe de test!

  • Wat is leuk werk?

    Er zijn verschillende factoren die een baan leuk maken. Denk aan gezellige collega’s, een goede werksfeer en - ook niet onbelangrijk - de monnies. Maar het aller-, allerbelangrijkste zijn natuurlijk de werkzaamheden. Je moet het leuk vinden wat je doet! Weet je nog niet precies wat dit is? Met tips en tests wijzen wij jou de weg naar de baan die bij jou past. Klaar om op zoek te gaan? Let’s go!

  • Hoe weet ik of mijn werk bij me past?

    Met onze werkpleziertest ontdek je in tien vragen of je nog energie krijgt van je werk. Doe de test hier en ontdek of jouw baan je nog laat sprankelen!✨