Diversiteit en inclusie: jij mag er zijn! 🌈

Een werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. Daar doen wij iedere dag keihard ons best voor! Of je nou bij, met of vóór ons werkt: diversiteit en inclusiviteit zijn superbelangrijk voor je werkplezier. Dat maakt namelijk dat jij volledig jezelf bent. Daarom zorgen wij ervoor dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Hoe we dat doen? Dat vertellen we hier! 

Spring snel naar:

Heb je een vraag? 🔎

Kom je graag met ons in contact? Dat vinden we gezellig! Je kan op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wat voor jou het beste past!

Diversiteit en inclusie: zo fixen wij dat!

Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer is een feestje! Het creëert goede ideeën, blije medewerkers en een heleboel werkplezier. Dit zijn de dingen die wij doen om de diversiteit en inclusiviteit te bevorderen:

We gaan het gesprek aan! ❤️

Wil je diversiteit en inclusie stimuleren, maar ook normaliseren? Laat je stem horen en ga erover in gesprek! Altijd met een open blik voor de ander. Zo willen wij in ieder geval het onderwerp bespreekbaar maken en van elkaar leren. Hoe zorgen we ervoor dat jij jezelf kan zijn op werk? En wat betekent dat eigenlijk, jezelf zijn? Daar kom je alleen achter als we erover praten. Lekker je stem laten horen! Altijd met een open blik voor de ander. Zo leren we van elkaar. Deze vragen behandelen we ook in onze podcasts. Luister ze hieronder en leer alles over diversiteit en inclusie! 

►Tempo-Team is onderdeel van Randstad Groep Nederland. Onze podcasts worden vanuit Randstad Groep Nederland opgenomen. 

We bieden gratis trainingen aan 👩‍🎓

Groei is mega belangrijk voor inclusiviteit. Wij willen iedere medewerker helpen om de allerbeste versie van zichzelf te worden, en te shinen in hun rol. Want als je goed bent in je werk, zit je ook beter in je vel! Met onze online trainingen geven we daarom iedereen de kans om te groeien. En leren we medewerkers hoe je bijdraagt aan een veilige werksfeer. Wat voor trainingen zijn dat dan? Nouuu, denk aan:

 • masterclass diversiteit & inclusie van Hanan Challouki
 • masterclass tribes van de toekomst van Jitske Kramer
 • nederlands op het werk
 • gewoon goed Nederlands
 • je vooroordelen de baas
 • omgaan met laaggeletterdheid
 • ongewenst gedrag aangepakt

Check alle online trainingen

We werken samen met Diversity Day

We doen het bij Tempo-Team niet alleen, maar gaan de samenwerking aan met andere organisaties. Zo zijn we sinds 2019 partner van Diversity Day, dit betekent dat we activiteiten ondernemen om aandacht te schenken aan diversiteit en inclusie bij Tempo-Team en de klanten van Tempo-Team. 

We zijn aangesloten bij de Charter Diversiteit

Samen bereik je meer! Dus werken we vanuit deze charter samen in een netwerk van organisaties, zowel in Nederland als Europa. Allemaal organisaties die werk maken van D&I. Het Charter Diversiteit richt zich op meerdere vormen van diversiteit: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Onderdeel van het charter is het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot meer diversiteit en inclusie binnen Tempo-Team. 

We doen mee aan onderzoek

Wij doen mee aan allerlei onderzoeken op het gebied van inclusiviteit. Zo hielpen we de Universiteit Utrecht bij het project ‘Op weg naar werk’. Dit onderzoek richt zich op vrouwen zonder werk en uitkering. Wie zijn deze vrouwen? En wat is hun situatie? Met de uitkomsten hiervan maken we het makkelijker voor vrouwen om aan werk te komen. Zo dragen we bij aan een inclusieve wereld. Hoppa!

We vieren diversiteit: een kleurrijke kalender

In Nederland hebben we standaard vrije dagen waarop we feest vieren. Maar bij Tempo-Team zijn dat echt niet de enige feestjes die we hebben! Dankzij alle verschillende culturen in ons land, valt er namelijk veel meer te vieren! Denk aan Keti Koti, het suikerfeest en Chinees Nieuwjaar. Om iedereen op de hoogte te houden, hebben we een kalender in elkaar gezet. Zo weet je precies wanneer je de slingers weer kan ophangen. 🥳

Aanmelden voor online trainingen via Mijn Tempo-Team

Dit beloven wij

Werk je bij, met of vóór Tempo-Team? Dan maken we je een aantal beloftes op het gebied van diversiteit en inclusie. Zo zorgen wij voor een werkvloer waar iedereen zich fijn voelt.🥰 Check hieronder waar je op kan rekenen:

1. Bij ons kun je je beste zelf zijn
Bij ons voelen collega's zich vrij om de beste versie van zichzelf te zijn. Iedereen krijgt de ruimte om te shinen! ⭐

2. Bij ons krijg je een eerlijke beloning
We geloven in gelijkheid tot in de kleinste details. En dat betekent een gelijke beloning voor gelijke functies: wat je geslacht of culturele achtergrond ook is. Wel zo eerlijk, toch?

3. Een diverse groep collega’s
We zorgen ervoor dat de stroom van mensen die bij, met of voor ons werken een mooie mix is van verschillende geslachten, culturen, leeftijden en mensen met functiebeperkingen.

4. Tech voor iedereen
Onze technologie is niet alleen slim, maar ook eerlijk. We werken er constant aan om discriminatie te bestrijden en iedereen welkom te laten voelen. 🦾

5. Wij staan vooraan in het maatschappelijk debat
Wij voeren graag het gesprek over inclusiviteit. Hoe? Door te investeren in onderzoek naar belangrijke ED&I-thema's en een voortrekkersrol te spelen in inclusief werkgeverschap.

6. We laten ons inspireren
We gaan veel met onze klanten in gesprek over diversiteit. Zo doen we goede nieuwe ideeën op en blijven we groeien. Want samen ben je sterker dan alleen! 👊

Test jouw werkplezier! 👀✔️

Je geaccepteerd voelen om wie je bent, dat geeft energie! Hoeveel energie krijg jij uit jouw werk? Doe de werkplezier-test in 2 minuten en kom erachter! 👉🏽

Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid

 • Wat is diversiteit?

  Diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen. En het is maar goed dat die er zijn. Want stel je eens een wereld voor waarin iedereen hetzelfde is. Hoe saai zou dat zijn?! Diversiteit is de prik in je cola, de bouillon in je soep: het maakt het leven leuker. Het zorgt voor meer werkplezier en betere ideeën. Wij zijn fan van diversiteit, en creëren een werkomgeving waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Een plek waar collega’s kennis, ervaring, talent, ideeën, culturen en achtergronden met elkaar delen. Dus hey, wees lekker jezelf!

 • Wat is inclusie?

  Inclusie, dat is het creëren van een omgeving waar iedereen mee mag doen. Waar je ook vandaan komt, van wie je ook houdt en waar je ook in gelooft: jij mag er zijn! Wij doen hard ons best om een inclusieve werkomgeving te creëren, waar jij jezelf bent, je stem laat horen en je talent laat stralen.✨

 • Wat is gelijkwaardigheid?

  Je zou het niet denken, maar gelijkwaardigheid betekent juist dat iedereen uniek is! Wij snappen dat iedereen anders is, maar behandelen daarom juist iedereen gelijk. Yup, iedereen heeft een andere achtergrond en dus andere behoeften. Wij hebben begrip voor al deze achtergronden. En als we iedereen gelijk behandelen, helpen we iedereen. Zo dragen we bij aan een inclusieve arbeidsmarkt én maatschappij. Waarin iedereen mee kan doen!