Griep: laat jij je medewerkers doorwerken of thuisblijven?

Een medewerker loopt met verkoudheid op werk rond... Of is het toch griep? Tjaaa, wanneer is het nu slim om je medewerker gewoon te laten doorwerken en wanneer kun je ‘m beter naar huis te sturen? Het is een vraag die je jezelf als leidinggevende waarschijnlijk elk jaar wel een keertje stelt, zodra die griepepidemie om de hoek komt kijken. Snappen we. Daarom denken we met je mee: zo houd je als werkgever grip op griep. Gaan we!

Spring snel naar:

Verkoudheid of griep: werken met koorts? 🤒

Vraag numero uno: gaat het om een verkoudheid of echte griep? Makkelijker gevraagd dan gezegd natuurlijk. De scheidslijn is soms dun, maar weet: bij een verkoudheid beperken de klachten zich tot niezen, snotteren, hoesten, keelpijn, heesheid en soms oorpijn. Bij griep heb je koorts en spierpijn in je hele lichaam. Geen pretje, maar wel duidelijke verschillen dus. 

LET OP! Als werkgever mag je nooit naar de klachten vragen. Jaaaaaa, we blijven het zeggen. Het is daarom des te belangrijker om het verschil te kennen tussen griep en verkoudheid. Heeft je medewerker griep mét koorts en is dat zoooo over-dui-de-lijk? Dan kan hij of zij beter niet werken en mag jij je medewerker naar huis sturen.

De verschillen tussen verkoudheid en griep op een rij:

  • Koorts: het allerbelangrijkste verschil is koorts! Griep gaat namelijk altijd gepaard met koorts (een lichaamstemperatuur van boven de 38 graden). Bij verkoudheid kan er sprake zijn van een lichte verhoging, maar meestal niet. Goed onthouden, dus! Heeft je werknemer koorts? Laat degene thuisblijven, want dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van griep.
  • Spierpijn: het andere grote verschil tussen griep en verkoudheid is de spierpijn. Een medewerker met koorts kan namelijk last hebben van pijnlijke gewrichten en gevoelige spieren. 
  • Snotteren: wat verkoudheid wel met zich meebrengt en griep meestal niet? Nou, een verstopte neus en regelmatig niezen! Dat zijn verschijnselen van verkoudheid en niet van griep, ook al wordt vaak gedacht van wel. Snotterende medewerkers betekenen dus niet meteen dat er een griepgolf over de werkvloer raast.
  • Lees ook: Wat moet je doen bij griep? Stappenplan voor werkgevers!

Griep = besmettelijk! 🤧

Grip op griep? Daar ga je als leidinggevende voor! Voor zover dat mogelijk is, natuurlijk.. Daarom is het slim om een medewerker met griep in het begin niet te lang op werk te laten rondlopen, ook al is die collega ervan overtuigd dat doorwerken nog wel kan. Weet je waarom? Het besmettingsgevaar! Alarm! 

Mensen met griep zijn volgens het RIVM besmettelijk op de dag vóórdat de ziekteverschijnselen beginnen tot en met 5 dagen erna. We kunnen veel, heel veel, maar tijdreizen (nog) niet. Daarom is dag 1 van het besmettingsgevaar nooit te voorkomen. Een ‘voordeeltje’ van griep? In tegenstelling tot een verkoudheid speelt de griep vaak best acuut op. Dus klachten als koude rillingen, koorts, spierpijn en luchtwegproblemen komen snel om de hoek kijken. Merk je dit bij een medewerker? Of geeft een medewerker dit zelf aan? Hup! Snel naar huis. Zo voorkom je dat nog meer collega’s besmet raken. Wel zo slim, toch?

Met griep thuiswerken, het kan (soms) 👨🏻‍💻

Zeker de eerste 5 dagen is het dus belangrijk dat je medewerker thuisblijft om andere collega’s niet te besmetten. Vaak hebben mensen met een griep ook behoefte aan… rrruuusstttt. Vooral lichamelijk rust is belangrijk. Effe die sportschool skippen dus! Lekker chillen in bed, op de bank met Netflix, knuffelen met de hond: net waar iemand behoefte aan heeft. 

Het ligt natuurlijk heel erg aan het werk dat je medewerker doet, maar soms kan je medewerker - wanneer die zich wat beter voelt - rustig thuis weer wat werk oppakken. Thuis: om er zeker van te zijn dat hij of zij niemand besmet. Als het hoofd weer een beetje meewerkt, vinden sommige mensen het wel lekker zich weer even nuttig te maken. 

Let op! Als leidinggevende mag je nooit eisen van een medewerker om weer te starten met werken als een medewerker zegt dat hij of zij zich niet goed voelt. Ook als je denkt dat dit misschien wel het geval is, dan is het aan de bedrijfsarts om dat te bepalen. Niet aan jou als leidinggevende dus. 

Hoelang blijf je thuis met griep? 🛌🏻

Positief nieuws? Griep gaat meestal vanzelf weer over. Yesss! Een medewerker met griep blijft gemiddeld 5 tot 10 dagen ziek thuis. Het kan trouwens wel 1 tot 3 weken duren voordat iemand zich weer helemaal topfit voelt. 

Zodra iemand klachten krijgt, is degene tot en met 5 dagen erna besmettelijk. Heeft iemand na één week nog lichte klachten, maar wil hij of zij wel weer naar het werk komen? In principe kan dat, want in de ‘uitziekfase’ geldt er groen licht voor het besmettingsgevaar! Zeker wanneer je medewerker bijvoorbeeld in de logistiek werkt en in z’n uppie in de vrachtwagen rondrijdt. Dat wordt weer gassennnn. 

Maarrrrr de grote vraag is natuurlijk of het slim is, want wie nog ziek is en toch alweer komt werken, kost je ook geld. Waarom? Je medewerker is dan namelijk minder productief, en blijft waarschijnlijk langer ziek doordat het de eigen gezondheid niet stipt op één zet. En het liefst zie je alleen maar topfitte medewerkers, toch? Je wilt toch ook gewoon een goede werkgever zijn? Lekker laten uitzieken dus! Daarna kunnen ze weer maximaal knallen.

Thuisblijvers? Regel vervanging via Tempo-Team!

Griep blijft de voornaamste reden van verzuim binnen je bedrijf. En dat kan voor een heleboel uitval zorgen! Voorkom achterstallig werk en regel vervanging voor je zieke en thuisblijvende medewerkers. Ennnn… dat fixen wij gewoon voor je. Tempo-Team komt eraaaaaann!

>> Tempo-Team to the rescue! Vervanging is onderweg!

Lees ook: