Wet- en regelgeving

Arbeidswetgeving… pittige kost, lekker uitgelegd!

Krapte op de arbeidsmarkt, meer of minder flex, op zoek naar balans. Als werkgever zie je soms door de bomen het bos niet meer. Nu dat je net gewend bent aan de vele wijzigingen van de Wet werk en zekerheid, is per 1 januari 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een feit. 

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Door de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is er veel veranderd in het arbeidsrecht? Het doel van de wet is de spanning op de arbeidsmarkt aan te pakken en meer balans te brengen tussen vast en flexibel werk. Om dit te bereiken, is er een pakket maatregelen.

Wat is er veranderd door de WAB?

  1. Betere bescherming voor oproepkrachten 

  2. Andere rechtspositie voor payrollmedewerkers 

  3. Aanpassingen in ontslagrecht 

  4. Verruiming ketenregeling 

  5. Lagere WW-premie bij vast contract 

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is per 1 januari 2020 ingegaan en de inwerkingtreding van de payrollpensioenregeling is uitgesteld tot 1 januari 2021.

Download nu het WAB-boekje

Al met al best ingewikkeld die Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Om je te helpen hebben we een kort en krachtig antwoord op alle denkbare WAB-vragen. Download hier nu het WAB boekje!

Hèt WAB boekje: Pittige kost, lekker uitgelegd!

Al met al best ingewikkeld die Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Om je te helpen hebben we een kort en krachtig antwoord op alle denkbare WAB-vragen.