Wet- en regelgeving

Arbeidswetgeving… pittige kost, lekker uitgelegd!

Krapte op de arbeidsmarkt, meer of minder flex, op zoek naar balans. Als werkgever zie je soms door de bomen het bos niet meer. Nu je net gewend bent aan de vele wijzigingen van de Wet werk en zekerheid staat er een nieuwe wet klaar: Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet treedt per 1 januari 2020 in werking.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Verandert er veel met de Wet Arbeidsmarkt in Balans? Ja en nee. Het doel van de wet is de spanning op de arbeidsmarkt aan te pakken en meer balans te brengen tussen vast en flexibel werk. Om dit te bereiken, is er een pakket maatregelen.

Welke maatregelen bevat de WAB?

  1. Betere bescherming voor oproepkrachten 

  2. Andere rechtspositie voor payrollmedewerkers 

  3. Aanpassingen in ontslagrecht 

  4. Verruiming ketenregeling 

  5. Lagere WW-premie bij vast contract 

Hoe definitief zijn de voorgestelde maatregelen in de WAB?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is een feit: de Eerste Kamer heeft de WAB aangenomen. De nieuwe wet zal op 1 januari 2020 in werking treden. De inwerkingtreding van de payrollpensioenregeling is uitgesteld tot 1 januari 2021.

Download de speciale WAB-uitgave van Het Rode Boekje

Al met al best ingewikkeld die Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Om je te helpen hebben we een kort en krachtig antwoord op alle denkbare WAB-vragen. Download hier nu het WAB boekje!

Hèt WAB boekje: Pittige kost, lekker uitgelegd!

Al met al best ingewikkeld die Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Om je te helpen hebben we een kort en krachtig antwoord op alle denkbare WAB-vragen.