Wet- en regelgeving

Arbeidswetgeving… pittige kost, lekker uitgelegd!

Krapte op de arbeidsmarkt, meer of minder flex, op zoek naar balans. Als werkgever zie je soms door de bomen het bos niet meer. Nu je net gewend bent aan de vele wijzigingen van de Wet werk en zekerheid staat er een nieuwe wet klaar: Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet treedt per 1 januari 2020 in werking.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Verandert er veel met de Wet Arbeidsmarkt in Balans? Ja en nee. Het doel van de wet is de spanning op de arbeidsmarkt aan te pakken en meer balans te brengen tussen vast en flexibel werk. Om dit te bereiken, is er een pakket maatregelen.

Welke maatregelen bevat het wetsvoorstel voor de WAB?

  1. Betere bescherming voor oproepkrachten 

  2. Andere rechtspositie voor payrollmedewerkers 

  3. Aanpassingen in ontslagrecht 

  4. Verruiming ketenregeling 

  5. Lagere WW-premie bij vast contract 

Hoe definitief zijn de voorgestelde maatregelen in de WAB?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is een feit: de Eerste Kamer heeft de WAB aangenomen. De nieuwe wet zal op 1 januari 2020 in werking treden. De inwerkingtreding van de payrollpensioenregeling is uitgesteld tot 1 januari 2021.

Het Rode Boekje maakt arbeidswetgeving simpel

Met het Rode Boekje van Tempo-Team  weet je zeker dat je bent voorbereid op alle veranderingen rond arbeidswetgeving. Dit handige naslagwerk maakt juridisch ingewikkelde wetgeving al 18 jaar lang lekker simpel.

Wat moet je doen bij ziekte of ontslag? Wanneer is er sprake van schijnzelfstandigheid? Mag je sollicitanten googelen? Allemaal vragen waar je binnen een paar tellen antwoord hebt.

Wil je ook altijd alle kennis bij de hand? Vraag Het Rode Boekje direct aan en wij zorgen dat deze snel bij jou terecht komt.

Het Rode Boekje 2019

Pittige kost, lekker uitgelegd; dat is waar het Rode Boekje voor staat! Het Rode Boekje geeft kort en krachtig antwoord op vragen die je kunt hebben over arbeidswetgeving. Vraag 'm snel aan!