Werken als coördinator, iets voor jou?

Het verdelen van taken? Jahaaa, dat is jouw grootste hobby! Een meesterlijke planning opstellen in Excel? Check! Je bent een echte verbinder en de spin in elk web. Jij zet mensen aan om te gaan vlammen én draait alle neuzen in dezelfde richting. Daarom is een baan als coördinator dé match voor jou! 👊Wil je weten hoe en waar je aan de slag kunt als coördinator? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een coördinator precies?!

Een coördinator is een echte duizendpoot: je zorgt voor overzicht, geeft leiding aan een team, kijkt wat nodig is om lopende processen vloeiend te laten lopen én brengt risico’s in kaart. Een veelzijdige baan, maar met één terugkerend thema: de planning naleven. Als coördinator, ben jij het stralende middelpunt in ieder project. Stakeholders in grote organisaties zijn superblij met jou, want naast de planning houd je alle betrokkenen tevreden. Enne, je klaart elke klus volgens plan! 🏆👍

Dat is prettig: coördinatoren komen eigenlijk overal van pas! In elke sector is er iemand nodig die zorgt dat alles op rrrrolletjes loopt: de planning, de taakverdeling én de briefings. Van het onderwijs tot de horeca: overal lopen coördinatoren rond.

Als coördinator zijn dit je belangrijkste taken:

 • Communiceren: als coördinator is het aan jou om iedereen op de hoogte te stellen van de huidige stand van zaken. Waar sta je in het project én waar werk je de komende tijd aan? Door jou is ie-de-reen up to date! 
 • Plannen: de basis van je werk en vanuit hier werk jij! Je houdt hiermee ook iedereen vast.
 • Delegeren: je tweede natuur. Zodra je de planning en taken in kaart hebt gebracht, zorg jij dat de geschikte persoon op de geschikte taak komt! 
 • Budgetbeheer: da’s leuk - het op poten zetten van een vet project - alleen wie gaat dat betalen? In je rol als coördinator zorg jij er ook voor dat het financiële plaatje blijft kloppen.
 • Problemen oplossen: of beter gezegd: brandjes blussen. Ook dit is een groot onderdeel van je baan. Als de boel in brand staat en er gaat iets mis, zorg jij ervoor dat dit binnen de kortste keren weer is opgelost! Hoppa! 💪

De baankansen als coördinator? Daar hoef je je geen zorgen over te maken! Wie wil jou - als multitaskende duizendpoot - nu niet binnenslepen?

De werkdag van een coördinator: plannen, samenbrengen & doen! 🚀

Als coördinator bedenk je eerst een goed plan, breng je de juiste mensen samen en ga je over tot doen (je favoriete fase, de uitvoerrr). Klaar voor de start… actie! In je rol als projectcoördinator pitch jij een nieuw campagneplan aan alle betrokkenen, maak je een gigantische Excel-sheet als planning en betrek je alle uitvoerende partijen. Als iedereen lekker bezig is, stuur je altijd een update over de huidige status. Zo blijft alles op rolletjes lopen!

Als coördinator werk je veel op kantoor. Zo breng je snel alle collega’s samen: voor een spoedje bijvoorbeeld! Maarrr: je bent ook regelmatig bij de klant te vinden. Coördineren betekent ook van tijd tot tijd inchecken! Dit vind je dan ook het allerleukst aan je werk: de connectie met collega’s van verschillende afdelingen. Van marketing, tot productie en customer care, jij spreekt ze elke dag. 

Moet je thuiswerken omdat je nog een pakketje verwacht? Zolang je dat overlegt met je werkgever, kan dat. Lekker voor je werk-privébalans! En kun je als coördinator een beetje in de buurt werken? Het is een veelgevraagd profiel, dus reken maar van yes! 😍

Check hier hoe de werkdag van een coördinator er ongeveer uitziet:

Tijdstip Taak
07:00 uur

guten morgen: in de auto bel je even met het management! 📞

08:00 uur

tijd voor een bakkie en je mail! ☕️

09:00 uur

een mailtje van de logistieke partij… ze zijn verbaasd door hoe soepel alles loopt?

10:00 uur

wat een hersenkraker! Gelukkig hou je van puzzelen in je meester-Excelsheet 🧠

11:00 uur

tada! De oplossing is daar! Snel verder met inplannen. 👌

12:00 uur

tijd voor strakke communicatie! Je belt alle teamleden voor een update 📞

13:00 uur

een bammetje & een praatje!

13:30 uur

plannen gewijzigd. Planning gewijzigd: check!

15:00 uur

om de tafel met marketing om alle uitingen te bespreken 👉

16:00 uur

een bezoekje aan de collega’s van de klantenservice 🗨

17:00 uur

lekker naar huis! 

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een coördinator 🤑

Als fulltime coördinator verdien je gemiddeld tussen €2.679 en €2.941 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €36.417 per jaar. Daar kun je een hoop weekplanners van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €16,22. Tsjakkaaa! 

Hoe wij weten dat coördinatoren dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Ook lekker in een baan als coördinator: je krijgt leuke extra’s als secundaire arbeidsvoorwaarden. Geld is leuk, maar een auto van de zaak is ook niet verkeerd. *TOET!* Wat dacht je trouwens van een hippe smartphone en laptop? Je moet wel bereikbaar blijven voor alle betrokkenen! 

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als coördinator? Wij vertellen je alles over salaris! 💸

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als coördinator? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van coördinatoren is. Hoppaaaa!

Wat voor coördinatoren zijn er?

 • Evenementencoördinator: als evenementen-coördinator zorg jij ervoor dat elk evenement piekfijn in orde is. Je rent de hele dag rondjes op een festivalterrein. Dankzij jou pompt de muziek door de speakers én staan de koelkasten vol versnaperingen én pilsss. Enne, het podium die ziet er piekfijn uit!
 • Onderwijscoördinator: in het onderwijs ben je als coördinator verantwoordelijk voor de indeling van de docenten en het lesprogramma dat wordt aangeboden. Jaaa daar is ‘ie weer: plannenn!
 • Facilitair coördinator: met jou aan boord zijn alle faciliteiten aanwezig binnen je bedrijf, zodat de dagelijkse gang van zaken als een geoliede machine loopt. Jij fixt de de schoonmaak, de catering én de inrichting van verschillende locaties. 

Coördinator worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Coördinator word je door te DOEN! Het is vaak een kwestie van ervaring. Stel: je was in je jongere jaren werkzaam in de Albert Heijn als vakkenvuller. Dan kan jij - met de nodige ervaring én soft skills - zekersteweten coördinator worden! Voor sommige, specifieke klussen kan een hbo-opleiding vereist zijn. Dit ligt he-le-maal aan de branche. Als coördinerend leerkracht, moet je bijvoorbeeld eerst je pabo-diploma behalen. 

Gaat je hart sneller kloppen van ontwikkeling? Stoom jezelf klaar voor de arbeidsmarkt! De cursussen glashelder leiderschap, persoonlijk leiderschap én delegeren in één minuut staan voor je klaar. Je was al een geboren leider, maar zo word je ook een ervaren coördinator.

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte coördinator 🤩

Ben jij een geboren coördinator? Als je déze eigenschappen bezit, zit je in ieder geval gebakken:

 • Je bent gestructureerd: is er chaos in de tent? Niet zolang jij er rondloopt. Je overziet het grote plaatje en weet dit in behapbare brokken op te delen. 
 • Je bent sociaal vaardig: je maakt gemakkelijk contact. Je stapt zonder aarzeling op mensen af én helpt de ander graag vooruit! “Joehoe, kennen wij elkaar al?” 
 • Je bent een doorzetter: loopt het even in de soep? Geen paniek, dan maak jij er een lekker tomatensoepje van! 🥫 Je houdt het hoofd koel én blijft optimistisch. Zonder wrijving, geen glans.

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als coördinator

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

Altijd de nieuwste coördinator-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als coördinator?

Een coördinator werkt meestal fulltime. Je moet namelijk snel paraat staan. Houd jij van hard werken en het overzicht bewaren? Dan zit jij als coördinator op je plek! Natúúrlijk is het mogelijk om met je baas te overleggen of het mogelijk is om iets minder uren te draaien. Want welverdiende tijd om bij te komen, die heb jij als drukbezette coördinator wel verdiend! Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! 💪 Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als coördinator via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als coördinator aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over coördinator

 • Wat doet een coördinator?

  Een coördinator is een echte duizendpoot: je zorgt voor overzicht, geeft leiding aan een team, kijkt wat nodig is om lopende processen vloeiend te laten lopen én brengt risico’s in kaart. Een veelzijdige baan, maar met één terugkerend thema: de planning naleven. In je functieprofiel als coördinator, ben jij hét stralende middelpunt in een project. Lees ALLES over een droombaan als coördinator.

 • Wat verdien je gemiddeld als coördinator?

  Als fulltime coördinator verdien je gemiddeld tussen € 2679 en € 2941 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer € 36.417 per jaar. Da’s mooi, toch? Ontdek meer over je salaris als coördinator.

 • Welke eigenschappen heb je nodig als coördinator?

  Ben jij een geboren coördinator? Je bent in ieder geval mega gestructureerd, een echte doorzetter én sociaal vaardig. Check of jij alle competenties bezit om coördinator te worden!

 • Hoe moet ik solliciteren op een coördinator vacature?

  Solliciteren als coördinator is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!