Werken als logistiek medewerker, iets voor jou?

Pakketten stapelen, stickers plakken, etiketten checken en rondrijden op een heftruck door het magazijn… 🚜 Zowel het leven als het werk van een logistiek medewerker loopt op rolletjes! Jij zorgt ervoor dat goederen van de juiste A naar de juiste B komen. Wat doe je als logistiek medewerker, wat moet je ervoor kunnen en natuurlijk… wat betaalt het? Je leest het hier!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… Wat is een logistiek medewerker precies?!

Een logistiek medewerker zorgt dat de juiste producten van a naar b of c gaan in het magazijn, de loods of het distributiecentrum. Je bent de onmisbare schakel tussen alles wat binnenkomt en alles wat de magazijndeur uit gaat. Dankzij jou komen pakketjes, goederen en bestellingen op tijd en heel aan op hun bestemming! 📍

Is een pakket nog niet compleet? Dan spring jij bij als orderpicker en verzamel je alle orders. Dit doe je met de hand, op een orderpicktruck of op grote hoogte met een reachtruck. Een ding is zeker: je stappenteller draait op volle toeren! Klaar? Dan knal jij nog lekker door en pak je alle producten netjes in. Klaar voor verzending! 

Denk jij dat logistiek medewerkers alleen bij postbedrijven werken? Echt niet! Logistiek medewerkers werken overal in de logistiek. Denk aan modebedrijven, groothandels van keukens of autoproducenten. De keuze is echt reuze.

Als logistiek medewerker zijn dit je taken:

 • Pakketten en goederen laden en lossen: jij helpt met uitladen en zet alles weg op de juiste plek. Is de vrachtwagen leeg? Dan zet je volgeladen pallets klaar en help je de chauffeurs met inladen. 🚚
 • Pakketten sorteren en inpakken: let op! Er komt een bestelling binnen. Jij duikt direct het magazijn in. Alle items verzamelen! Alles check, check, dubbelcheck? Dan maak je het klaar voor verzending. Sticker erop en gaan!
 • Controles uitvoeren: is er een doos gescheurd, loopt een proces niet soepel of lijkt een pakket kapot? Jij pakt het aan en lost het op! 📦
 • Administratie bijhouden: alles wat je verplaatst, verpakt en verzendt, houd je keurig bij. Zo weet je precies hoeveel er op voorraad is en hoeveel pakketten er onderweg zijn naar de klant. Super handig!
 • Magazijn op orde houden: veiligheid staat voorop. Je raapt rondslingerende dozen op, maakt de gangpaden vrij en ruimt artikelen keurig op. Zo kun je fijn en veilig werken. Lekker hoor! Jij mag-a-zijn! 👷

De werkdag van een logistiek medewerker: racen, controleren en high-fiven!

De logistiek staat nooit stil en jij dus ook niet. Je werkt op grote locaties, met heel veel collega’s. Super gezellig dus! Met elkaar zorg je ervoor dat pakketten op tijd verstuurd worden en aankomen op de juiste bestemming. Want: vandaag besteld, is morgen al in huis! Samen knallen, dát geeft energie!.
 

Tijdstip Taak
05:00 uur

vandaag een vroege vogel-dienst! bij aankomst eerst een bakkie, dan de radio gezellig aan en gaan. 🎵Meezingen mag!

07:00 uur

spoed bestelling tussendoor? Tuurlijk help je je collega. 💪

08:00 uur

even lekker zitten met een bak koffie. Aahh… dat smaakt goed. ☕ 

09:00 uur

bestellingen klaarzetten en stickeren *piep piep piep*! 🚨

11:00 uur

tijd voor een broodje en een potje tafelvoetbal. Ja.. ja… GOAAAL! ⚽

13:00 uur

tot slot verwerk je de verstuurde orders in het systeem en dan zit het er alweer op voor vandaag! 

Neem vast een kijkje op de werkvloer

Benieuwd hoe een baan als logistiek medewerker er nou écht uitziet? In de Tour de werkvloer video’s nemen we je mee - je raadt het al - de werkvloerrrrr op! Bekijk de video nu en neem vast een kijkje in het leven van een logistiek medewerker bij DHL, PostNL en AH online.

Wat schuift het? Het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker 🤑

Als fulltime logistiek medewerker verdien je gemiddeld tussen €1.919 en €1.936 bruto per maand. Dat is €23.136 per jaar! Lekker salaris toch?! Daar kun je zelf heel wat pakketjes van bestellen! 😉 Werk je liever flexibel of parttime? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €11,33. Sommige werkgevers zoals PostNL geven daar bovenop een toeslag van 100%. Dat betekent dat jouw uurloon verdubbelt. Tsjakkaaa!

Goed om te weten: als je als logistiek medewerker in ploegendienst werkt, spreek je altijd van tevoren af wanneer je werkt. De planner maakt een vast rooster voor een bepaalde periode. Zo weet je altijd waar je aan toe bent!

Hoe weten wij dat logistiek medewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele toeslagen niet mee.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Benieuwd of jij nog meer extraatjes krijgt bovenop je salaris? Dat is per werkgever verschillend. Check hiervoor je cao of ga in gesprek met jouw leidinggevende. Heeft het bedrijf geen eigen cao? Check dan de algemene cao Transport & Logistiek

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als heftruckchauffeur of koerier? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als logistiek medewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van logistiek medewerkers is. Hoppaaaa!

Wat voor logistieke medewerkers zijn er?

Er zijn heel veel soorten logistiek medewerkers, dat betekent dat er altijd wel een baan is die bij jou past! Je taken zijn afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, maar als logistiek medewerker voer je vaak ook werkzaamheden uit van een:
 

 • Magazijnmedewerker: orde scheppen en overzicht bewaren, dat kan een magazijnmedewerker als de beste! Fluitend en met de radio op de achtergrond 🎶 neem je goederen aan, verwerk je ze ze in het systeem en ruim je ze netjes op. Ook zet je bestellingen klaar, help je met laden en lossen en houd je de voorraad in de gaten.
 • Orderpicker: een orderpicker maakt pakketten klaar voor verzending. Komt er een bestelling binnen? Dan zoek jij de juiste producten bij elkaar, controleer je etiketten, pak je ze in en voorzie je ze van de juiste verzendsticker. Als orderpicker is elke werkdag een cadeautje! 🎁
 • Heftruckchauffeur: achteruit inparkeren terwijl je een order verzamelt? Geen probleem voor een heftruckchauffeur. Met twee handen aan het stuur verplaats je zware ladingen in grote stellingen, verzamel je orders en houd je het magazijn op orde. Toet-toet!
 • Reachtruckchauffeur: als reachtruckchauffeur bereik je de grootste hoogtes van het magazijn. Je haalt ladingen uit de vrachtwagen, helpt bij laden en lossen en brengt de vracht naar de hoogste stellingen. 
 • Lader/losser: als lader/losser is je werkdag een soort levend Tetris. 🕹️ Je haalt vrachtwagens en containers leeg, en laadt ze vervolgens met nieuwe goederen. Daarbij let je natuurlijk op veiligheid en zorg je dat alles precies past en klopt.

Logistiek medewerker worden? Dat kan ook zonder opleiding of certificaten

Werken in de logistiek kan ook zonder opleiding of certificaat. Zolang je laat zien dat je gemotiveerd en leergierig bent, kun je lekker aan de slag. Iedereen is welkom in de logistiek!

Wil je je goed voorbereiden op je eerste baan in de logistiek? Dan kunnen wij je daarmee helpen. Via het groeipad Logistiek leer je alles over dit gave vakgebied. Heel veel praktijktraining én de mogelijkheid om certificaten te behalen, bijvoorbeeld voor de heftruck of reachtruck

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé kanjer! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een logistiek medewerker

Klaar voor een volgende stap in de logistiek? Dan ben je vast benieuwd wat je hierna kan doen! Met de volgende functies krijg je meer verantwoordelijkheden (én natuurlijk een hoger salaris 💰):

 • Logistiek teamleider: als logistiek teamleider stuur je een team van logistiek medewerkers aan. Je traint nieuwe collega’s, bewaakt het overzicht en zorgt dat iedereen precies weet welke taken er bovenaan de prioriteitenlijst staan. 
 • Logistiek manager: een logistiek manager houdt het logistieke proces in de gaten. Hoe en waar kan het beter? Dat is de vraag waar jij je elke dag mee bezighoudt. Daarnaast doe je nog veel meer, want je stuurt ook de teamleiders van verschillende afdelingen aan. Een supermooie functie waarin je veel samenwerkt met de logistiek medewerker, klantenservice medewerkers, planners en inkopers.

👉 Wil je jezelf verder ontwikkelen en je doorgroeimogelijkheden vergroten? Kijk dan eens naar de opleidingen en trainingen van Mijn Groei. Geloof ons, hier heb je echt iets aan als je wil knallen in de logistiek. Denk bijvoorbeeld aan een VCA certificaat, waarmee je veilig leert werken. Of een training effectief communiceren, zodat je nog beter kan samenwerken. Super handig voor jezelf én je collega’s! Je vindt ze allemaal in je Mijn Tempo-Team account. Nog geen account?

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte logistiek medewerker 🤩

Als logistiek medewerker heb je een pakket aan competenties in huis! Zo ben je op de eerste plaats geordend, kun je goed samenwerken en ben je natuurlijk een gezellige collega. Maar je hebt nog veel meer in huis! Herken jij je ook hierin?

 • Je werkt zorgvuldig: sticker op het juiste pakket, artikel in de goede vrachtwagen, pallet in de juiste gang. Jij werkt zorgvuldig en houdt de ogen op de details, zodat alles vlekkeloos verloopt. 👀
 • Je houdt van flexibiliteit: werken wanneer jij dat wil? Jou wel bellen! 📞 In de logistiek zijn er super veel mogelijkheden en kies je de diensten die jou het best uitkomen. ‘s Nachts, in het weekend of juist overdag. Alles kan!
 • Je barst van de energie: stapelen, inpakken, slepen, vervoeren … Als logistiek medewerker sta je geen moment stil. No problemo, want jij hebt energie voor 10 en vliegt net zo hard als de tijd. ⏰
 • Je kan tegen druk​​: in de logistiek heeft alles en iedereen haast. Gelukkig schiet jij niet in de stress en kan je goed onder druk werken. Handen uit de mouwen en gaan met die banaan! 🍌

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als logistiek medewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

Dé baanrader voor logistiek medewerkers:

 • PostNL: wist je dat PostNL meer dan 1,1 miljoen pakketten per dag bezorgt? Daar kun jij aan meehelpen! Als logistiek medewerker bij PostNL kun je allerlei kanten op: post sorteren, vrachtwagenchauffeurs helpen als lader/losser, collega’s aansturen als logistiek teamleider… 1,1 miljoen mogelijkheden dus (nouja, bijna dan). 

Altijd de nieuwste logistiek medewerker vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor logistiek medewerker. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als logistiek medewerker?

Goed nieuws: als logistiek medewerker kun je zowel parttime als fulltime aan de slag! Je werkt vaak in ploegendiensten. Soms zorgt dat er voor dat je meer dagen achter elkaar werkt, maar ook een dubbel weekend hebt. Bij sommige bedrijven kun je ook vaste dag- of nachtdiensten werken. Flexibeler dan dit wordt het niet!

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Voor alle dienstverbanden kun je bij Tempo-Team terecht! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als logistiek medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven, zoals PostNL, DHL en Coop
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als logistiek medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de veelgestelde vragen over logistiek medewerkers