BBL-opleidingen: hoe werkt dat voor jou als werkgever?

Je medewerkers effectief inzetten, vandaag en in de toekomst? Laat ze werken en leren tegelijk! Zo blijven ze optimaal in vorm. Tempo-Team organiseert dit voor je via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Lees hier hoe onze BBL-opleidingen precies werken en hoe je zelf een erkend werkleerbedrijf wordt. Meer weten? We helpen je graag!

Neem contact met ons op

Zo’n BBL-opleiding, hoe werkt dat precies?

Je medewerker werkt het grootste gedeelte van de tijd ‘gewoon’ door in je bedrijf. Per week is de medewerker vier dagen in jouw bedrijf aan het werk. Daarnaast gaat die één of twee avonden per week naar school. De combinatie van leren tijdens het werk en leren op school maakt het een BBL-opleiding.

Hoe wordt mijn bedrijf een erkend werkleerbedrijf?

Een werkleerbedrijf zijn is super inspirerend. Check via www.s-bb.nl bij welk kenniscentrum jij je kan aanmelden.

Wil jij je bedrijf aanmelden? Tof! Houd dit dan even in je achterhoofd:

 • Zorg dat de medewerker/leerling een werkplek heeft om in alle rust het beroep uit te oefenen.
 • Een haalbaar praktijkwerkplan is nodig om de leerling zijn opleiding te laten halen.
 • Een praktijkbegeleider met de juiste opleiding en ervaring is nodig om de begeleiden.
 • Investeringen als tijd en andere middelen zijn nodig om werknemers goed te begeleiden.

En hoe zit het met de arbeidsovereenkomst?

De medewerker/leerling werkt en leert bij jou in het bedrijf en tekent een leer-arbeidsovereenkomst bij Tempo-Team. Deze overeenkomst is net zo lang als dat de opleiding duurt, want alleen zo is slagen natuurlijk mogelijk. En dat wil iedereen toch?

Heb je een leerwerkplek beschikbaar of heb je een flexwerker in dienst die je verder wilt opleiden? Neem dan contact met ons op!

Bel ons!

Branches van Tempo-Team

Tempo-Team biedt ook voor jouw branche de beste kandidaten.

 • Wat is BBL?

  BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent een combinatie van werken en leren waarbij je meestal veel in de praktijk leert. Bij Tempo-Team bieden we dat aan voor je medewerkers. Lees hier hoe dat werkt!

 • Wat is het voordeel van BBL?

  De werknemer doet veel werkervaring op bij een erkend leerbedrijf en ze verdienen meteen geld. Dat is handig als je op latere leeftijd nog door wilt leren. Benieuwd naar de eisen als je een erkend leerbedrijf wilt worden? Lees er hier alles over!

 • Hoe maak ik van mijn bedrijf een erkend werkleerbedrijf?

  Je kan je dan aanmelden bij een kenniscentrum en je moet ervoor zorgen dat de werknemer die gaat leren goed begeleid wordt. Weten hoe je dat aan moet pakken? Lees er hier over!