Opleiding Basiskok (Niveau 2): Genoeg personeel in de horeca. Nu en later!

🎓 SVH erkend diploma | 👍 Van werving tot diploma | 🚨 Zonder risico's 

De uitdaging van veel horeca-organisaties… gekwalificeerde koks vinden. En merk je dat er tegelijkertijd kennis uit je team verdwijnt door de vergrijzing? Tijd voor actie! We hebben een praktijkgericht opleidingstraject ontwikkeld dat talenten opleidt tot Basiskok (Niveau 2), helemaal afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Wij zorgen voor de mensen en de opleiding. Jij voor de werkplek. Goede deal, toch?!

Neem contact op

 

Wat houdt de opleiding in? 

De opleidingen die we aanbieden zijn persoonlijk afgestemd op jouw vraagstuk en gewenste resultaat. Onze opleiding geeft een SVH erkend diploma tot Basiskok, hiervoor heeft de opleiding minimaal de volgende modules: 

  • Introductie + Snijtechnieken + Hygiëne & Veiligheid

  • Dressings & Mayonaise

  • HACCP, mise en place, allergenen en recepturen

  • Eierbereidingen en samengestelde boters

  • Kooktechnieken groente, aardappel, rijst en granen 1

  • Bedrijfsbezoek/workshop (optie: Gezonde voeding - Diëtist)

  • Kooktechnieken groente, aardappel, rijst en granen 2

  • Bouillons, Fonds, jus, glaces, sauzen en gebonden soepen 1

  • Bouillons, Fonds, jus, glaces, sauzen en gebonden soepen 2

  • Wild

  • Brood & banket 1

  • Brood & banket 2

  • Patisserie

  • Vis, schaal en schelpdieren 1

  • Vis, schaal en schelpdieren 2

  • Bedrijfsbezoek

  • Gevogelte

  • Vlees 1

  • Vlees 2

  • Conserveren fermenteren en marinades

  • Proefexamen

  • Examen

Tijdens de opleiding staat het talent al bij jou in de keuken. Wat we merken? Een snellere leercurve, minder uitval door een hogere motivatie + voor jou direct extra handen op de werkvloer! Dat noemen we een win-win!

Onze Aanpak: Expertise vergroten door samenwerken 

Wij geloven dat een sterke aanpak begint met sterke partners. Dit is hoe we het aanpakken:

  • Tempo-Team: Wij zijn jouw regisseur en facilitator. We werven, selecteren en screenen gemotiveerde talenten, en zorgen voor de planning en begeleiding van het volledige traject.

  • Jij als organisatie: Je stelt de praktijklocaties en leermeesters beschikbaar. Deze on-the-job coaching is cruciaal voor de ontwikkeling van de talenten.

  • Horeca Vakcollege: Een professionele, erkende partner die de theorielessen en examens verzorgt in een gespecialiseerde leeromgeving.

  • SVH: De Stichting Vakbekwaamheid Horeca levert de officieel erkende lesstof, examens en diploma’s. Dit diploma wordt in de hele horecabranche hoog aangeschreven.

Door deze unieke samenwerking garanderen we een opleiding die perfect aansluit op de dagelijkse praktijk van jouw keuken.

Eigen medewerkers laten doorgroeien? Ook dat kan!

Neem contact op voor een voorstel op maat.

Wat levert het jouw organisatie op?

Door te investeren in dit opleidingstraject, investeer je direct in de toekomst van je bedrijf. Dit kun je verwachten:

  • Snel gekwalificeerd personeel: In slechts 23 weken (excl. vakantie) heb je een opgeleide Basiskok (Niveau 2) in huis.

  • Gemotiveerde talenten: Onze talenten starten direct in de praktijk en leren de kneepjes van het vak binnen jouw organisatie, met de specifieke werkwijzen en menu's die jullie gebruiken.

  • Gegarandeerde aanwas: Na afronding van de opleiding ben je verzekerd van een nieuwe, gekwalificeerde collega.

De voordelen van het opleiden van personeel

Ze noemen het de arbeidsmarkt van de toekomst, wij noemen het de arbeidsmarkt van nu. Er zijn op verschillende posities een groot tekort. Dit tekort kunnen we onder andere aanpakken door talent op de arbeidsmarkt van het ene vakgebied naar een ander vakgebied op te leiden. Zo verdelen we de talenten op de plekken waar het echt nodig is. 

En het zal je verbazen. Veel talent solliciteert gewoon op een vacature waar ze voor in aanmerking komen. Daar waar ze voor gekwalificeerd zijn. Een opleiding geeft talent de kans om het anders aan te pakken. Kijk maar naar het onderwijs. Een sector met hoge tekorten, toch stromen er alleen al in 2025, 2.300 mensen vanuit een ander vakgebied naar het onderwijs. Door? Een opleiding! 

Nog meer voordelen? Zeker!

  • Oplossing voor personeelsschaarste: Je creëert je eigen talent, in plaats van te concurreren op een krappe arbeidsmarkt.

  • Kennisbehoud en -borging: Belangrijke kennis die dreigt te verdwijnen, blijft behouden binnen je organisatie.

  • Hogere medewerkerstevredenheid: Investeren in je team verhoogt de loyaliteit en motivatie.

  • Grotere flexibiliteit: Je team is beter in staat om zich aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen.

  • Duurzame organisatie: Je gaat mee in de circulaire arbeidsmarkt. Dit maakt jou direct een voorloper.

Aan de slag! 

Is het tijd om je personeelsuitdagingen aan te pakken en te investeren in een flexibel en toekomstbestendig team? Neem dan contact op met onze regiocoördinatoren. Zij vertellen je alles over startdata en beschikbaarheid. 👇

Noord-Nederland? Neem contact op met Jessica

Jessica van Brienen

Jessica weet alles over onze opleidingen voor koks in Noord-Nederland!

Zuid-Nederland? Neem contact op met Amy

Amy Ouwerkerk

Is jouw organisatie in Zuid-Nederland gevestigd? Dan moet je hebben! Ze weet alles over onze opleidingen voor koks in jouw regio!

Veelgestelde vragen over de opleiding tot kok

  • Kan ik ook eigen medewerkers laten doorgroeien tot kok?

    Jazeker! Al onze opleidingen zijn maatwerk. Num dus voor jouw vraagstuk contact op met onze opleiding experts. Zij kijken naar jouw vraagstuk en maken een voorstel op maat voor jouw organisatie. 

  • Wat gebeurt er als een talent voortijdig stopt met de opleiding?

    De talenten tekenen een leer-arbeidsovereenkomst met Tempo-Team. Hierin zijn afspraken vastgelegd over een minimale verblijfsverplichting na afronding van de opleiding. Bij eerdere uitstroom is er een terugbetalingsregeling van toepassing. Dit betekent dat jouw investering in het talent wordt beschermd.

  • Wat moet ik zelf regelen voor deze opleiding?

    Jij regelt een plek waar de student kan meedraaien en een begeleider op de werkvloer. Op deze manier versterken we het leertraject van de student + jij hebt direct extra handen op de werkvloer. 

    De studenten, lessen en administratie regelen wij! Wel zo makkelijk. 

Jij zorgt voor een sterke keuken, wij voor het talent.