Welk type collega ben jij?

Op elke werkvloer lopen er wel een paar rond: die wel héél bijzondere typetjes. Ze lijken regelrecht van een filmset geplukt, maar het zijn toch echt mensen van vlees en bloed. We noemen ze ook wel 'collega's'. Ze maken je werkdag extra speciaal, omdat ze bijvoorbeeld precies op het juiste moment met jou van dienst willen ruilen of je ongevraagd fitnesstips geven. Of je nou in een callcenter werkt of op de make-upafdeling van een warenhuis, de kans is groot dat jij je collega’s of jezelf in één van deze types herkent.

1. Callcenter Karel

Karel, je lievelingscollega. De doorgewinterde callcentermedewerker die nooit een verjaardag vergeet en altijd drie weken van tevoren geld inzamelt voor een attent cadeautje namens de rest van de collega’s. Hij werkt er al jaren en het plezier spat er nog steeds van af. Hij is de lijm die het team bij elkaar houdt. Geen collega die niet een speciaal plekje voor Ome Karel in zijn of haar hart heeft.

2. Waylon de winkelbeveiliger

Waylon (ja, zo heet ‘ie echt), de winkelbeveiliger a.k.a. crossfitverslaafde zonnebankaanbidder die er elke ochtend met veel zorg minstens een hele pot gel doorheen jaagt. Hij heeft voor het begin van zijn werkdag al een paar uur in de sportschool doorgebracht en loopt z’n hele lunchpauze met een proteïneshake rond. Bovendien vermoed je dat hij meer op z’n spiegelbeeld let dan op de nogal...  ‘speciaal winkelende’ mensen. Zijn motto? “Beter te laat dan te lelijk”. Tsjakka.

3. Make-up Masja

Masja van de make-upafdeling, de hevig gecontourde vrijetijdvlogster met ambitie. Haar Instagram (al bijna 10.000 volgers!) staat bol van de beauty- en lifestylefoto’s, inclusief de inspirerende tegeltjeswijsheden. Masja flirt altijd opzichtig met beveiliger Waylon, die dat verrassend genoeg zelf niet doorheeft. Misschien omdat ‘ie het te druk heeft met zijn spiegelbeeld…?

4. Hannie de hulpkok

Hannie is de hulpkok in het restaurant van verzorgingstehuis ‘t Egeltje. Hannie heeft het ook altijd te druk om te werken. Niemand heeft enig idee met wat, maar als op zaterdagochtend de telefoon gaat, kun je er vanuit gaan dat het Hannie is die haar middagdienst met je wil ruilen. Gelukkig komt het niet altijd slecht uit, want dat betekent dat jij die avond alsnog tijd hebt voor een spontane Tinderdate.

5. Olga de onderwijsassistente

Je kent haar wel: de onderwijsassistente die ALTIJD vrolijk is en ALTIJD op de fiets komt, ook bij windkracht 10. Haar favoriete werkdag? Dagen waarop het regent. Omdat het dan extra lekker ruikt, zo in de buitenlucht. Haar favoriete schooluitje is een flinke boswandeling. Ook bij windkracht tien.

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.

9 tips om beter uit de verf te komen dan je collega

Op elke werkvloer loopt wel iemand rond die ‘toevallig’ net uitblinkt als de baas kijkt. En die alleen op tijd binnen is, als de baas er ook is. Wat kan je doen om een goede indruk te maken?