Werken als coach, iets voor jou?

Je wil altijd weten wat mensen drijft in het leven. Vertellen ze een verhaal? Jij vraagt door! Als coach help je met dagelijkse routines, draai je voedingsplannen in elkaar en verzorg je workshops. Een coach is dus de persoon die mensen weer op weg helpt! Wil je weten hoe en waar je als coach aan de slag kan? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! Ontdek alles over de te gekke baan: coach. 👊

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een coach precies?!

Een coach helpt het gedrag van mensen veranderen. Je helpt mensen om met een nieuwe blik te kijken naar problemen, te reflecteren op beperkende overtuigingen en om deze los te laten. Houd je van groei? Dan vind jij dit het allerrrrleukste beroep op de aardbol. 🌎

Goed nieuws: coaches zijn eigenlijk overal nodig! Bij relaties, op werk en en andere complexe privé-situaties willen mensen hulp. Vaak word je als coach ingehuurd door een bedrijf om in-house coach te worden. Of je hebt je eigen praktijk. Geen dag is hetzelfde, dat staat in ieder geval vast! 

Je hebt als coach een errug breed takenpakket. Je praat veel met mensen, en elk gesprek is weer anders. In ieder gesprek pas je een andere vorm van coaching toe. Mega dynamisch! 

Hier komen ze! Al je veelzijdige taken als coach op een rijtje:

 • Hulpvraag formuleren: als mensen naar je toe komen voor hulp, worden ze je coachee. Samen met je coachee breng je hun hulpvraag in kaart. Dit kan door vragen te stellen, het visueel te maken óf door samen dingen op te schrijven.
 • Luisteren: als coach bestaat een groot deel van je werk daarom uit luisteren, want mensen willen zich gehoord voelen. 👂
 • Reflecteren: ben je al een tijdje in gesprek met een coachee? Tijd om te reflecteren! Hoe voelt iemand zich, waar zit de grootste vooruitgang en welke punten verdienen net wat meer aandacht?
 • Samenvatten: je coachee verlaat de deur altijd met een duidelijk verhaal, want jij kan samenvatten als de beste. Zo weten ze precies hoe ze verder kunnen! 
 • Doorverwijzen: soms zijn problemen waar mensen tegenaan lopen multidisciplinair. Multi-di watte? Dit betekent veelzijdig. Verwijs iemand dan door naar de juiste collega, in een ander vakgebied. Bijvoorbeeld de psycholoog! 
 • Organiseren: van te gekke workshops. Zo inspireer jij groepen om mentaal fitter te worden. Hoe leuk is dat!

Ennee… je doet als coach nog veel meer leuke dingen. Het ligt er maar net aan wat voor coach je bent. Maak wandelingen tijdens je werk, doe dansjes samen met je coachees, mediteer óf sport samen. Werk je bij een groot bedrijf als coach? Dan ben je vaak ook druk met de bedrijfscultuur en kernwaarden. Waar zie jij jezelf werken? 

De werkdag van een coach: doorvragen, ontwikkelen én doorbreken!

Als coach is je werkdag net zo afwisselend als je cliënten! Je start de dag met een sessie over familiesystemen. Het is aan jou om met poppetjes de familiedynamiek aan iemand te laten inzien. Zo breng je iemand op andere inzichten. Hoppaaa!💪

Tijdens de lunch bel je met een coach-collega om een workshop voor te bereiden over mentale fitheid. 📞 Samen iets opzetten, is nóg leuker. Enneh, zo leer je ook van andere specialisten in je vakgebied. In de namiddag ben je druk met een 1-1 coachingsessie. Coaching is maatwerk. Per sessie die je begeleidt pas je een andere techniek toe. Genoeg ruimte voor creativiteit dus!

Je huurt een werkplek in ‘n kantoor vol creatievelingen. Je werkt een rustige ruimte, met natuurtinten én planten. 💚 Er staat een bureau en twee grote stoelen waar jij - en je coachee - comfortabel in zitten. De basis voor een goed gesprek! Werk je intern? Dan zit je lekker tussen de collega’s op kantoor. Voor serieuze gesprekken huur je een ruimte. Thuiswerken? Dat kan! Slinger je zoom aan, ook zó kun je naar je cliënten luisteren. Je collega’s, die hoef je niet te missen. Je zit met andere coaches in een mastermind-groep waar jullie wekelijks mee samenkomen. Hoe leuk!

Tijdstip Taak
07:00 uur

de wekker gaat… hup! Uit bed voor een uitdagende, nieuwe dag. 

08:00 uur

je eerste bakkie van de dag tijdens het checken van je agenda! ☕️ 

09:00 uur

een kennismakingsgesprek met een gloednieuwe coachee!

10:00 uur

klaarmaken van de trainingsruimte voor een workshop veerrrrkracht

11:00 uur

een knallende presentatie geven over mentale lenigheid 🤸‍♀

12:00 uur

even een stukkie lopen met alle deelnemers voor frisse lucht!!

12:30 uur

YUM! Afsluitend een lekker bammetje met de groep 🥪

14:00 uur

een stukje administratie: moet ook gebeuren!

15:00 uur

een inspirerende 1-1 sessie… Let’s go!

16:00 uur

je volgt - op de valreep - nog een flitsend webinar van één van je concullega's 

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een coach 🤑

Als fulltime coach verdien je gemiddeld tussen € 2.601 en € 3.336 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer € 38.478 per jaar. Daar kun je wel een mindful vakantie naar Ibiza van boeken! Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van € 17,14 bruto. Tsjakkaaa! 💸

Hoe wij weten dat coaches dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan! 

Daarnaast geniet je als coach of trainer vaak nog van fijne secundaire arbeidsvoorwaarden als je in dienst bent bij een bedrijf. Je profiteert naast alle megaleuke, persoonlijke gesprekken die je voert, van te gekke extraatjes. Een splinternieuwe laptop? Of een chille telefoon? Zeg maar JAAA!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als coach of trainer? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als coach? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van coaches is. Hoppaaaa!

Wat voor coaches zijn er?🤔

Coaches zijn er in alle soorten en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk hieronder maar:

 • Loopbaancoach: jij helpt mensen op weg die zoekende zijn in hun carrière. Samen stippelen jullie een fijne loopbaan uit!
 • Ademcoach: als ademcoach help je mensen die veel in hun koppie zitten, om te ontspannen door middel van ademen.
 • Systeemcoach: jij gaat samen met je coachee op zoek naar patronen die zich herhalen, vanuit de familiesituatie. 
 • Voedingscoach: door middel van een passend voedingsplan, zorg je ervoor dat mensen lekker vitaal blijven! 💪
 • Stresscoach: je kijkt op holistische wijze naar gezondheid én zorgt voor zo laag mogelijke cortisol-levels bij je cliënten.

Coach worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig 💌

Coach is een vrij beroep. Dat betekent: iedereen mag zichzelf een coach noemen. Je hebt er geen specifieke opleiding voor nodig. Maar ‘zomaar’ coach ben je natuurlijk ook niet. Het is wel belangrijk dat je de juiste vaardigheden in huis hebt! Er bestaan verschillende coachingsopleidingen. Je kunt een korte, intensieve cursus volgen van 3 maanden maar je kan ook 3 jaar over een coachopleiding doen. 

Vergeet niet: blijf je doorontwikkelen. Blijf áltijd nieuwsgierig naar nieuwe cursussen over levensstijl, (positieve) psychologie en meer. Nu al aan de slag met het (doorontwikkelen van jouw coachings-skills? Bekijk dan eens de gratis online trainingen De Kracht van Falen, Coachend leidinggeven of Grip op je leven, rust in je hoofd. Su-per waardevol als je door wilt blijven groeien, OOK als coach!

Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte coach 🤩

Zeker weten of jij in de wieg bent gelegd voor coaching? Check onze checklist! Deze eigenschappen mag een coach écht niet missen: 

 • Jij bent een mensenmens: het klinkt misschien cliché, maar het is o-zo belangrijk! Je geniet van contact met anderen, voelt stemmingen perfect aan en mensen stellen zich gemakkelijk bij je open. 
 • Je bent een luisteraar: luisteren, luisteren, luisteren én doorvragen natuurlijk. Dat is iets waar je goed in bent. Mensen voelen zich altijd méga begrepen als ze bij jou zijn geweest!
 • Je communiceert helder: als coach kom je soms ook ingewikkelde situaties tegen. Misschien is iemand het niet met je training eens of heeft iemand een kort lontje? Jij weet hoe je dit - uiteraard op professionele en respectvolle wijze - aanpakt. Grenzen aangeven? Dat is je tweede taal!
 • Je legt de juiste verbanden: als je een coachee voor het eerst spreekt, breng je iemands hulpvraag in kaart. Enneh, dat kan jij als geen ander. Door precies de juiste vragen te stellen, weet je in een mum van tijd welk traject iemand nodig heeft. Op maat! 

Altijd de nieuwste coach-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als coach?

Vrijheid in je baan? Reken maar van yes, als coach. Want: veel coaches beginnen zelfstandig en werken dus op ZZP-basis voor een bedrijf. Hoe lekker is dat! Jij bepaalt dus zelf je werkuren.. Liever een vast contract als coach? Dat kan ook! Solliciteer bij een groter bedrijf, om dé interne (vitaliteits)trainer te worden. 

Pssssstt… snuffel even rond! Alle soorten dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband

Waarom werken als coach via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als coach aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meest gestelde vragen over coaches!

 • Wat doet een coach precies?

  Een coach helpt mensen hun gedrag te veranderen. Coaches brengen coachees in beweging op een positieve manier. Je helpt mensen om met een nuchtere blik te kijken naar problemen, te reflecteren op beperkende overtuigingen en om deze los te laten! Houd je van groei? Dan vind jij dit het allerrrrleukste werk op de aardbol. Lees allesss over wat een coach precies doet.

 • Welke opleiding of cursus heb je nodig om coach te worden?

  Coaching is een vrij beroep. Dat betekent: iedereen mag zichzelf een coach noemen. Je hebt er geen specifieke opleiding voor nodig, zoals een arts dat bijvoorbeeld wel heeft. Maar ‘zomaar’ coach ben je natuurlijk ook niet. Het is wel belangrijk dat je de juiste vaardigheden in huis hebt! Lees hier meer over welke opleidingen je kan volgen als coach.

 • Dit verdien je gemiddeld als coach!

  Als fulltime coach verdien je gemiddeld tussen € 2601,- en € 3336,- bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer € 38.478 per jaar. Daar kun je nog eens een lekkere massage van nemen! Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van € 17,14 bruto Tsjakkaaa! 💸 Meer weten over wat het schuift? Ontdek ‘t nu!

 • Werk je vast of flexibel als coach?

  Vrijheid in je baan? Reken maar van yes, in je baan als coach. Want: veel coaches beginnen zelfstandig en werken dus op ZZP-basis voor een bedrijf.  Liever een vast contract als coach? Dat kan ook! Solliciteer bij een groter bedrijf, om dé interne (vitaliteits)coach te worden. Lees meerrr over alle soorten werkverbanden als coach!

 • Hoe moet ik solliciteren op een coach vacature?

  Solliciteren als coach is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!