Werken als compliance officer, iets voor jou?

Regels zijn er niet voor niets. En daarom is het belangrijk dat ze worden nageleefd. Als compliance officer maak jij hier je werk van! 💼 In het Nederlands wordt deze functie ook wel toezichthouder genoemd. Wil jij weten wat voor opleiding je nodig hebt als compliance officer? En niet te missen… wat je salaris wordt?! 💸 Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een compliance officer precies?!

Als compliance officer ben je op de hoogte van alle wet- en regelgeving in jouw sector. En dit kunnen alle sectoren zijn! Maarrr… de meeste toezichthouders werken toch echt in de financiële sector. Je zorgt ervoor dat het hele bedrijf op de hoogte is van de regelgeving én controleert of die regels worden nageleefd. 👩‍🏫 Zo bescherm je de integriteit van het bedrijf. 

Als compliance officer zijn dit je belangrijkste taken:

 • Kennis delen: jij bent altijd up-to-date van de actuele wet- en regelgeving. Want die veranderen vaak! Zodra dat gebeurt, weet jij het meteen en voer je de nieuwe regels door.
 • Intern beleid: je checkt regelmatig het interne beleid. Voldoet het nog aan de regels? Moet er iets worden bijgewerkt? Zo ja, dan bespreek je dat met collega’s en pak jij dat op!
 • Inspireren: zijn jouw medewerkers van alles op de hoogte? Niet?! Dan breng jij daar verandering in! Dankzij jou staan alle neuzen weer dezelfde kant op. En je deelt niet alleen deze updates, maar inspireert je collega’s ook om deze overal door te voeren!

De werkdag van een compliance officer: analyseren, adviseren en uitleggen

Als moderne detective bespeurt een compliance officer fraude. 🔎 Door witwaspraktijken of terrorismefinanciering op te sporen maak jij het verschil! Maar misschien check je liever of de wetgeving rond klimaatdoelstellingen wordt nageleefd. Het kan allemaal! Check hieronder een dag uit het leven van een compliance officer.
 

Tijdstip Taak
09:00 uur

Even een check. Zijn er nog nieuwe wetten in aantocht?📰

10:00 uur

Het magazijn moet nieuwe regels doorvoeren. Jij bouwt een plan.

11:00 uur

De kleinste details in het beleid worden aangepast 👁️

12:00 uur

Je geeft een presentatie over het nieuwe beleid!

13:00 uur

Lunch met je collega’s! Vandaag…Pasta!

14:00 uur

Tijd voor een roadtrip: op locatie controle uitvoeren 🚓

15:00 uur

Ofoe, ze zijn door de keuring gekomen! 

16:00 uur

Je geeft advies over het nóg beter naleven van de regels. 

17:00 uur

Skrrrt, lekker terug naar huis karren! 💨

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een compliance officer 🤑

Als fulltime compliance officer verdien je gemiddeld tussen €3.300 en €5.500 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €52.800 per jaar. Daar kun je 2640 vergrootglazen van kopen! 😉 

Bovenop het salaris verdient een compliance officer vaak bonussen. Ka-chingggg! Vaak valt een auto of een laptop van de zaak ook onder de secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van de sector waarin je werkt natuurlijk! 

Hoe weten wij dat een compliance officer dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als commercieel medewerker of salesmedewerker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als compliance officer? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van compliance officers is. Hoppaaaa!

Wat voor compliance officers zijn er?

Er zijn verschillende soorten compliance officers. De één vervult een adviserende rol, de ander een controlerende. Ook werken compliance officers in allerlei werkgebieden. Denk aan de financiële sector, de landbouw of gezondheidszorg. Wat ligt jou ‘t meest? Jij kunt alles kiezen!

Compliance officer worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Toezichthouder worden? Snappen we! Met bijvoorbeeld een opleiding rechten, bedrijfskunde, management of economie en recht kun je aan de slag als compliance officer. In de financiële sector is meestal een aantal jaar ervaring vereist.

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Verder met je persoonlijke ontwikkeling? Volg daarvoor onderstaande (gratis) trainingen! Deze passen vooral bij de functie compliance officer.

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé speurneus! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een compliance officer

Na een aantal jaar ervaring kun je als compliance officer doorgroeien tot compliance manager. Je stuurt dan een team van compliance officers aan. Tof! En daarbij hoort natuurlijk meer salaris. Een compliance manager verdient gemiddeld namelijk tussen €8.000 en €12.500 bruto per maand. 💰 Lekker, toch?

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte compliance officer 🤩

Je werkt zorgvuldig, denkt analytisch en bent altijd op de hoogte. Herkenbaar? Check eens of je de volgende eigenschappen ook aftikt!

 • Je hebt oog voor detail: de allerkleinste veranderingen in de wet merk jij op! Verandert de boel? Of voldoet het bedrijf nog steeds aan de regelgeving? ✅
 • Je weet wat goed en fout is 🧭: als compliance officer bewaak je de integriteit van een bedrijf. Wat kan wel en niet door de beugel? Jij weet het!
 • Je houdt van een lekkere dosis verantwoordelijkheid: de reputatie van het bedrijf hangt af van jou. 🕸️ Gelukkig deins je niet terug voor deze verantwoordelijkheid!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als compliance officer

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor compliance officers: 

 • ABN Amro Verzekeringen: stap jij in bij een van de snelst groeiende verzekeraars van Nederland? Bij ABN Amro Verzekeringen blinkt al jaren uit in klantgerichtheid, productieleiderschap en excellentie dienstverlening. Dat wil je toch?! 
 • Nationale Nederlanden: van verzekeringen en hypotheken tot pensioenen en leningen, bij de Nationale Nederlanden ben je hiervoor op het juiste adres. En ook voor de gezelligste collega’s! “De collega’s zijn zó lief en behulpzaam!”, is wat wat het meeste horen. 

Altijd de nieuwste compliance officer vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als compliance officer?

Als compliance officer ga je meestal fulltime aan de slag. Je werkgever heeft je elke dag van de week nodig. Er rust namelijk een hele verantwoordelijkheid op je schouders! 💪

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als compliance officer via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als compliance officer aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over compliance officers