Werken als financieel administratief medewerker, iets voor jou?

Geldzorgen? Wat zijn dat? Jij hebt altijd geld over aan het eind van de maand. Jij doet pas een oog dicht als iedereen je tikkies heeft betaald. Dat klinkt als de perfecte financieel administratief medewerker! Benieuwd wat werken als financieel administratief medewerker inhoudt? Of je hier een opleiding voor nodig hebt? En niet te vergeten… wat je salaris wordt? 🤑 Dan ben je uitgerekend hier op het juiste adres!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een financieel administratief medewerker precies?!

Geld moet rollen! En als financieel administratief medewerker weet je precies waar het heen rolt. 💸 Je houdt bij waar iedere cent naartoe gaat, hoeveel er binnenkomt en hoeveel er uitgegeven wordt. Hiervan maak jij overzichten, zodat de staf makkelijk inzicht heeft in de financiën van het bedrijf. Als chef doekoe geef je ook antwoord op alle financiële vragen van je collega’s. Ieder middelgroot bedrijf heeft financieel administratief medewerkers in dienst. Je hoeft daarom meestal niet ver te reizen voor je werk. Lekkerrrr!

Als financieel administratief medewerker zijn dit je belangrijkste taken:

 • Jaarverslagen maken: jij houdt alle inkomsten, uitgaven en de balans bij in een overzicht. Ook ben jij degene die perfect uitleg geeft bij deze cijfers. 
 • Financiële vragen beantwoorden: collega’s hebben het vaak op jou gemunt (😉) met allerlei verschillende vragen over geld. Jij neemt altijd de tijd om goed antwoord te geven. Ze zijn je dan ook heel dankbaar!
 • Declaraties en bestellingen verwerken: reiskosten of voorschotten uit eigen zak, dankzij jou hoeven collega’s er niet voor op te draaien! Jij verrekent ze gewoon met de bedrijfskas. Wat een topcollega ben jij! 🏆 
 • Facturen en betalingen controleren: jij checkt of de klanten de uitgestuurde facturen betalen. Is dat niet zo? Dan stuur jij ze een herinnering. Of twee. Of acht. Jij zorgt dat je werkgever het geld krijgt waar ‘ie recht op heeft.

De werkdag van een financieel administratief medewerker: factureren, declareren en controleren

Als financieel administratief medewerker ben je een echte duizendpoot. Niet alleen ben je verantwoordelijk voor alles wat met geld te maken heeft, je helpt ook je collega’s uit de brand. Zo kijk je mee met de administrateurs en boekhouders, en doe je een duit in het zakje bij de algemene administratie. Dat zijn een hoop verschillende taken, maar dat is voor jou juist een uitdaging. Het werk verveelt nooit!
 

Tijdstip Taak
09:00 uur

Begin de dag met een lekker bakkie samen met je favo collega! ☕

10:00 uur

Salarisverhogingen doorvoeren; ka-chingggg! Blije collega’s!💰

11:00 uur

Hard werken aan het jaarverslag. Tijd is geld! 💪

12:00 uur

Pauze! Een lekker broodje heb je wel verdiend. 🥪

13:00 uur

Een vraag van je collega beantwoorden over vakantiedagen. ☀️

14:00 uur

Vergadering met de financiële afdeling, er is altijd ruimte voor een goede grap!

15:00 uur

Tijd voor een wandeling met je collega’s. Lekker na een paar uur kantoorwerk! 🌳 

16:00 uur

De aangifte omzetbelasting doen voor je bedrijf. Zo hoeft de directeur zich nergens zorgen om te maken!

17:00 uur

Nog even de laatste declaraties doorvoeren en dan lekker naar huis woop woop!

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een financieel administratief medewerker 🤑

Als fulltime financieel administratief medewerker verdien je ongeveer €2.390 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.741 per jaar. Het duurt wel even voordat je dat geteld hebt. 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,70. Tsjakkaaa! 

Voor financieel administratief medewerkers is er geen speciale cao. Je krijgt betaald volgens de cao van de bedrijfstak waarin je werkt. Je vakantiedagen, salaris en bonussen verschillen dus per werkgever. En dat geldt ook voor je secundaire arbeidsvoorwaarden: soms krijg je een gloednieuwe leaseauto van je werk, een laptop of een teamuitje naar een warm land. 🤩

Hoe weten wij dat financieel administratief medewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als financieel adviseur of financieel medewerker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als financieel administratief medewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van financieel administratief medewerkers is. Hoppaaaa!

Wat voor financieel administratief medewerkers zijn er?

Als financieel administratief medewerker kom je waarschijnlijk op de financiële afdeling van een bedrijf terecht. Hier werk je samen met allerlei andere financiële toppers. Iedereen heeft een andere specialisatie en een andere aanpak. Megaaaa inspirerend dus! We zetten een aantal van deze specialisaties op een rijtje:

 • Salarisadministrateur: als salarisadministrateur ben je dé expert op het gebied van salarissen. De cao is jouw bijbel. Ze kunnen jou midden in de nacht wakker maken en vragen naar de jubileumuitkering. Je grootste missie? Zorgen dat al je collega’s, op tijd, het juiste bedrag op hun salarisstrookje hebben staan.
 • Algemeen administratief medewerker: houd jij van afwisseling? Dan is een baan als algemeen administratief medewerker echt iets voor jou! Naast de financiën, ben je namelijk ook bezig met andere ondersteunende werkzaamheden, zoals het maken van roosters.

Financieel administratief medewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Wil jij financieel administratief medewerker worden? Dan hoef je niet lang te zoeken naar een opleiding. Er bestaat namelijk een mbo-opleiding speciaal voor financieel administratief medewerkers. Chilllll! Hier leer je binnen drie jaar alle fijne kneepjes van het vak. Diploma in je broekzak? Let’s go! Dan mag jij vlammen op de financiële afdeling. Wil je nou meer kans maken op een baan als financieel administratief medewerker? Volg dan een aantal van de trainingen in Mijn Groei

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil je alles uit je werk halen? Ontwikkel jezelf dan met onze gratis trainingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Excel? Of een communicatiecursus? Tijd om te shinen op de werkvloer!

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé financiële topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een financieel administratief medewerker

Ben jij na een tijdlang knallen als financieel administratief medewerker wel toe aan wat meer uitdaging? En natuurlijk meer centjes? 🤑 Lekkerrrr! Er zijn een paar interessante doorgroeimogelijkheden voor je, zoals:

 • Administrateur: de administrateur is het opperhoofd van de financiële afdeling. Je bent eindverantwoordelijke en geeft leiding aan een groep financieel administratief medewerkers. Je zorgt ervoor dat ze goed in hun vel zitten en dat ze goed presteren.
 • Boekhouder: als boekhouder of accountant houd je de boekhouding bij (duh) van één of meerdere bedrijven. Je doet BTW-aangiftes en stelt de jaarrekeningen op.
 • Teamleider: schuilt er een echte kapitein in jou? Word dan teamleider en help een groep financieel administratief medewerkers om zo goed mogelijk hun werk te doen. Ennnn jij bepaalt de teamuitjes! 😏

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte financieel administratief medewerker 🤩

Als financieel administratief medewerker goochel je met cijfers alsof je Hans Klok bent. Goede rekenskills heb je dus wel nodig! Is hoofdrekenen voor jou een fluitje van een cent? Dan ben je misschien wel gemaakt voor deze baan. Check hieronder welke eigenschappen en competenties nog meer passen bij een financieel administratief medewerker.

 • Communicatief sterk: je hebt veel contact met mensen van je eigen afdeling en daarbuiten! Jij praat heel wat af. Het is dus handig als je communicatief sterk bent!
 • Digitaal vaardig: je werkt als financieel administratief medewerker veel met verschillende software. Je houdt ervan om deze software tot op de bodem uit te pluizen en leert er zo supergoed mee omgaan!
 • Verantwoordelijkheidsgevoel: als financieel administratief medewerker heb je veel verantwoordelijkheid. Je werkt namelijk met geld. Een onnauwkeurigheidje kan gevaarlijk zijn voor de kas van je bedrijf. Gelukkig ga jij juist wel lekker op die spanning, anders was je werk maar saai he. 😉 
 • Samenwerken: zoals we al zeiden werk je als financieel administratief medewerker heel veel samen met je collega’s. Jij bent dus een échte teamspeler. Eén voor allen… ⚔️
 • Nauwkeurig: een financiële tegenvaller zit in een klein hoekje. Gelukkig ben jij echt van de details en zet je de komma al-tijd op de juiste plek! 

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als financieel administratief medewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor financieel administratief medewerkers:

 • RIVM: wil je écht een bijdrage leveren aan de maatschappij? Als financieel administratief medewerker bij het RIVM zet je jouw financiële kennis in om mee te helpen aan een gezonder Nederland. Zo werk je bijvoorbeeld mee aan het opzetten van vaccinatieprogramma’s. 
 • Rijkswaterstaat: bij Rijkswaterstaat zetten ze zich iedere dag keihard in voor een duurzame leefomgeving. Lijkt dit je wat? Rijkswaterstaat is altijd op zoek naar enthousiaste financieel administratief medewerkers.
 • PostNL: dit bedrijf zorgt er al jaren voor dat jouw Bol.com-bestelling binnen 24-uur keurig op je deurmat ploft. Wil je bijdragen aan een nóg snellere bezorging? Ga dan werken als financieel administratief medewerker bij PostNL!

Altijd de nieuwste financieel administratief medewerker vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als financieel administratief medewerker?

Meestal werk je als financieel administratief medewerker in vaste dienst. Dat betekent: weten waar je aan toe bent, en meer baanzekerheid! Lekker, toch? Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je toch liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als financieel administratief medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven, zoals PostNL en Rabobank.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als financieel administratief medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in de finance...

Dit zijn de meestgestelde vragen over financieel administratief medewerkers

 • Wat doet een financieel administratief medewerker?

  Een financieel administratief medewerker is dé financiële expert van een bedrijf. Je houdt bij waar iedere cent naartoe gaat, hoeveel er binnenkomt en hoeveel er uitgegeven wordt. Hiervan maak jij overzichten, zodat de staf makkelijk inzicht heeft in de financiën van je bedrijf. Als chef doekoe geef je ook antwoord op alle financiële vragen van je collega’s. Check hier hoe je werkdag eruit ziet als financieel administratief medewerker.  

 • Wat verdien je gemiddeld als financieel administratief medewerker?

  Als fulltime financieel administratief medewerker verdien je gemiddeld tussen €2.354 en €2.390 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.741 per jaar. Het duurt wel even voordat je dat geteld hebt. 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,70. Tsjakkaaa! Lees hier meer over je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als financieel administratief medewerker?

  Om financieel administratief medewerker te worden, heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Er is een opleiding speciaal voor financieel administratief medewerkers. Als je deze mbo achter de rug hebt, kan je aan de slag! Lees hier meer over deze opleiding.

 • Hoe moet ik solliciteren op een financieel administratief medewerker vacature?

  Solliciteren voor de functie van financieel administratief medewerker? Appeltje-eitje! Gewoon even een gratis Tempo-Team-profiel aanmaken en tussen onze vacatures zoeken. Daarna stuur je makkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilà, je hebt gesolliciteerd! Nog wat extra hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als financieel administratief medewerker?

  Als financieel administratief medewerker leer je goed communiceren, rekenen en ontwikkel je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Check hier alle eigenschappen die passen bij een financieel administratief medewerker.

 • Hoe lang duurt een opleiding tot financieel administratief medewerker?

  Om financieel administratief medewerker te worden, moet je de opleiding financieel administratief medewerker afgerond hebben. Deze opleiding duurt drie jaar. Lees hier meer over de opleiding financieel administratief medewerker.