Werken als schoonmaker kantoren of gebouwen, iets voor jou?

Is jouw eigen huis altijd tot in de puntjes verzorgd en schoon? Dan is schoonmaker voor kantoren en gebouwen iets voor jou! Met je schoonmaakkar sjees je door het gebouw. “Goedemorgen, daar ben ik weer!” Jij laat iedereen met een glimlach achter. Wil je weten wat een schoonmaker of interieurverzorger allemaal doet? Of je een opleiding nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je verdient?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een schoonmaker precies?!

Als schoonmaker of interieurverzorger werk je in de schoonmaak (logisch 😉). Jij bent essentieel voor de organisatie waar je werkt! Want in een stoffige en plakkerige ruimte presteert niemand lekker, toch? Wat je precies doet als schoonmaker, hangt enorm af van het gebouw. Maak jij het zwembad schoon? Dan heb jij andere prioriteiten dan op een kantoor, in een pretpark of in hotels. Pak je spons dus maar goed vast!

Dit zijn je taken als interieurverzorger in een kantoor of gebouw:

 • Vegen: kruimels, afval en stof maken geen kans meer als jij er met de bezem aankomt! 🧹
 • Dweilen: moddervoeten, hardnekkige vlekken en bacteriën zijn weg na jouw dweilsessie! Muziek aan en gaan.
 • Stoffen: jij stoft wat af in een kantoor! Bovenop de kasten, over de vensterbanken en stofzuigen in de hoekjes waar nooit iemand komt. 
 • Prullenbakken legen: zitten ze vol met koffiebekers, oud papier en lunchverpakkingen? Jij leegt ze in een handomdraai. Hoppa!
 • Ramen lappen: na jouw werk ziet iedereen weer glashelder het zonnetje buiten. Jippie!
 • Ontsmetten van toiletten en wastafels: met handschoenen aan natuurlijk! Lekker soppen.
 • Oogje in het zeil houden: iets kapot? Jij geeft het meteen door aan je supervisor of manager.
 • Welkom heten: jij werkt soms in de ochtend wanneer iedereen het kantoor binnendruppelt. Jij wenst iedereen dan natuurlijk een vrolijk ‘Goedemorgeeeen!’ met een glimlach. 
 • Schoonmaakrooster bijhouden: bij de wc’s en douches hangt een schoonmaakrooster. Je hoeft alleen maar je naam en datum neer te zetten. Zo weten jij en je collega’s de volgende keer precies waar je moet beginnen! 

Kortom: jij zorgt dat alles opgeruimd en brandschoon is! 🔥

De werkdag van een interieurverzorger: stoffen, dweilen en gezelligheid!

Als schoonmaker weet je elke dag precies wat je moet doen. Jij start je dag in een zwembad waar je alle kleedhokjes afneemt en de vloer dweilt, en eindigt in een hotel waar je hotelkamers stofzuigt en bedden opmaakt. Je ziet de hele dag verschillende mensen, gezelliggg! Je hebt goed contact met je collega’s, maar herkent inmiddels ook veel gezichten die je vaak voorbij ziet komen. Overal zijn schoonmakers nodig, er is dus altijd wel een vacature te vinden bij jou in de buurt. Zie je jezelf al gaan op de muziek?!

Schoonmaken doe je wanneer je wilt! Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Jij beslist! Benieuwd hoe zo’n dag op kantoor eruitziet? 👇
 

Tijdstip Taak
06:00 uur

De vogeltjes fluiten! Jij bent een echt ochtendmens en springt je bed uit. 🐦

07:00 uur

Hoppa, aangekomen op werk. Meteen aan de slag: een sopje maken en alle bureaus afnemen voordat alle medewerkers er zijn.

08:00 uur

De eerste mensen druppelen binnen. “Goeeeedemorgen!” 

09:00 uur

Hup, vaart maken nu! Je gaat aan de slag met het stofzuigen van de receptie. Hier is het altijd genoeg te doen!

10:00 uur

Even een bakkie en door met de dweil. Het heeft afgelopen week geregend dus snel alle voetsporen wegtoveren!

11:00 uur

Nu ga je met de stoffer langs alle afdelingen, lekker in beweging

12:00 uur

Tijd voor de lunch! Jij hebt een gezonde salade mee en schuift aan bij je collega’s. 🥗

13:00 uur

Het sanitair is aan de beurt!

14:00 uur

Hoppa, alle wc’s, wastafels en douches blinken weer. 🚽

15:00 uur

De dag zit erop! Je klokt uit en zorgt dat overal op de schoonmaakroosters je naam en de datum van vandaag staat.

16:00 uur

Zingend terug naar huis! 🎶

Wat schuift het? Dit is het gemiddelde uurloon van een schoonmaker van kantoren / gebouwen 🤑

Als fulltime schoonmaker verdien je gemiddeld tussen €1.815 en €1.824 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €23.574 per jaar. Daar kun je een goede stofzuiger voor thuis van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €10,15. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat schoonmakers kantoren / gebouwen dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als facilitair medewerker of supervisor? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als schoonmaker gebouwen / kantoren? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van schoonmakers is. Hoppaaaa!

Wat voor schoonmakers zijn er?

Gebouwen en kantoren schoonmaken? Natuurlijk zijn dat niet de enige plekken die schoongemaakt moeten worden! Wat dacht je van…

 • Schoonmaker laboratoriummateriaal: organisaties met labs hebben gespecialiseerde schoonmakers in dienst die schoonmaken volgens ISO-normen. Jij bent verantwoordelijk voor het schoonmaken van alle machines die in het lab staan. 🧪
 • Schoonmaker machines / apparaten: in een magazijn waar gewerkt wordt met etenswaren, is het belangrijk dat aan het einde van de dag alle machines en apparaten goed worden schoongemaakt. Anders blijft alles aan elkaar plakken!
 • Projectgerelateerde schoonmaker: in deze functie maak je schoon na evenementen of projecten. Denk aan concerten, festivals of voetbalwedstrijden. Hierbij werk je gezellig in een ploeg. Afwisselend, je komt steeds op verschillende 

Interieurverzorger worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om te werken als schoonmaker heb je geen opleiding nodig! Ga zóóó met een veger en blik aan de slag. Of een spons, stofzuiger... Soms is het wel nodig om een certificaat te halen. Zo laat je zien dat je weet aan welke standaarden en regels je moet voldoen. Haal bijvoorbeeld je:

 • ISO-certificaten, zodat jij laboratorium spic en span maakt. 
 • VCA, als je ook verantwoordelijk bent voor de veiligheid van een werkplek.

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Je bent nooit te oud om verder te leren! Daarom hebben wij drie leuke gratis trainingen voor je klaarstaan. Check deze:

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte schoonmaker kantoren / gebouwen 🤩

Als interieurverzorger is het belangrijk dat je grondig werkt. Anders worden de plekken waar je werkt namelijk niet goed schoon! Maar er is meer! Je moet ook:

 • Oog voor detail hebben: je moet ervoor zorgen dat er geen millimeter vies achter wordt gelaten. En dat vraagt om een paar scherpe ogen!
 • Samenwerken: samen met je collega’s ga jij voor het beste resultaat. Hoe beter je samenwerkt, leuker jouw dag!
 • Communicatief sterk zijn: jij komt een hoop mensen tegen op de locatie waar je werkt, gezellig! Wanneer er ongelukken gebeuren of iets kapot is, dan communiceer jij dit moeiteloos met de manager of supervisor. Lekkerrrr bezig!
 • Doorzettingsvermogen hebben: met jouw doorzettingsvermogen is geen klus te vies en laat jij alles weer blinken. Dat is wat je voldoening geeft!

En… kom je in de buurt?!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als schoonmaker gebouwen / kantoren

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor schoonmakers kantoren / gebouwen:

 • XPO logistics: Jaaa, bij deze logistieke gigant kan je ook in de schoonmaak aan het werk. Boen de vloeren van het magazijn, ontsmet het sanitair en baan je een weg door het stof op alle stellingen. Lekker bezig!

Altijd de nieuwste schoonmaak-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als schoonmaker

Als schoonmaker werk je zoveel uur als je zelf wilt. Fulltime, parttime, flexen: ALLES kan! Zin om één dagje per week schoon te maken tijdens je studie? Geen probleem met Tempo-Team Go. Zin om parttime als schoonmaker te werken zodat je nog genoeg tijd overhoudt om met je kinderen naar de speeltuin te gaan? Bij ons ben je aan het juiste adres. Fulltime aan het werk en hele dagen schoonmaken? Ook dan hebben we plek voor jou! Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als schoonmaker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als schoonmaker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in de schoonmaak...

 • Facilitair medewerker
 • Schoonmaker hotelkamers
 • Schoonmaker vakantiepark
 • Medewerker housekeeping
 • Industrieel reiniger
 • Autoschoonmaker

Dit zijn de meestgestelde vragen over schoonmakers

 • Wat doet een interieurverzorger?

  Je maakt schoon. Hoe je dat doet? Dat hangt enorm af van de werkplek. Ga je bijvoorbeeld in een zwembad schoonmaken? Dan heb jij hele andere prioriteiten dan op een kantoor, in een pretpark of in hotels. Pak je spons dus maar goed vast! Check hier alle taken van een interieurverzorger.

 • Wat verdien je gemiddeld als schoonmaker in gebouwen en kantoren?

  Als fulltime schoonmaker verdien je gemiddeld tussen €1.815 en €1.824 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €23.574 per jaar. Daar kun je flink wat goede stofzuigers van kopen! 😉 Lees hier welk uurloon je krijgt als interieurverzorger.

 • Heb je ervaring nodig voor schoonmaker van gebouwen en kantoren?

  Zeker niet! Het is fijn als je al wat ervaring hebt in de professionele schoonmaak, maar het is zeker geen vereiste. Alles wat je nog niet weet, wordt je geleerd! Lekker bezig. Check hier de vacatures in de schoonmaak.

 • Is werken als schoonmaker moeilijk?

  Het is geen moeilijk werk, maar het is wel hard werken. De plekken die je schoonmaakt zijn vaak vies en hierdoor is het fysiek zwaar. Maar jij ziet dat als een kans, lekker je workout er dagelijks in op werk, én het geeft een heleboel voldoening. Check hier alle soorten schoonmakers.

 • Waarom is het leuk om te werken als interieurverzorger?

  Het is leuk omdat je echt ziet wat je werk doet met mensen. Ze zijn blijer, productiever en werken beter. Ook geeft het enorm veel voldoening en is het supergezellig met je collega’s van de schoonmaakploeg. Oh, en zet lekker een muziekje op! 

 • Hoe moet ik solliciteren op een schoonmaak-vacature?

  Solliciteren als schoonmaker is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!