Secretaresse vacatures

Administratief talent gezocht

Als secretaresse voer je ondersteunende werkzaamheden uit voor je leidinggevende. Je werkt vaak samen met andere collega’s binnen het bedrijf. Je voert een groot scala aan verschillende taken uit, om anderen in hun werkzaamheden te faciliteren. Zo houd je je bezig met administratieve werkzaamheden, neem je de telefoon aan en ontvang je (externe) klanten. Om als secretaresse aan de slag te gaan is het belangrijk dat je graag samenwerkt, stressbestendig bent en overzicht kunt bewaren.

Werken als secretaresse

Als secretaresse ben je voornamelijk bezig met het ontlasten en ondersteunen van anderen. Je hebt meestal uitvoerende taken, zoals het opstellen van brieven, beheren van de inkomende en uitgaande post, beantwoorden van e-mails, aannemen van de telefoon, bijhouden van de agenda, voorbereiden van een vergadering of notuleren: enorm afwisselend werk dus. Het is jouw taak om het overzicht te bewaren en allen tot in de puntjes te regelen, dus het is belangrijk dat je nauwkeurig bent, goed kunt plannen en met tijdsdruk om kunt gaan.

Waar ga je werken?

Als secretaresse kun je aan de slag bij allerlei soorten bedrijven: overal waar behoefte is aan ondersteuning van leidinggevende(n). Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in de private sector, maar ook in de publieke sector is veel behoefte aan goede secretaresses. Bovendien zijn er ook specialistische functies beschikbaar, waardoor je bijvoorbeeld als juridisch secretaresse gaat werken. Dit betekent dat er altijd wel een bedrijf te vinden is dat goed aansluit bij jouw wensen en kwaliteiten.

Waar ben je goed in?

Om succesvol aan de slag te gaan als secretaresse is het belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, omdat je vaak de enige bent die jouw leidinggevende ondersteunt. Maar, daarnaast is het ook gewenst dat je goed kunt samenwerken, omdat je veel in contact bent met andere collega’s binnen de organisatie. Je vindt het leuk om dingen tot in de puntjes te regelen en kunt ook goed plannen, zodat aan het einde van de dag alle taken goed volbracht zijn. Je bent nauwkeurig in de administratieve werkzaamheden en klantvriendelijk aan de telefoon. Bovendien kun je goed onder druk werken en vind je het niet erg om in dienst te staan van anderen.

Waarom secretaresse worden?

Wanneer je als secretaresse aan de slag gaat werk je altijd samen met anderen, zoals bijvoorbeeld je leidinggevenden, collega’s van andere afdelingen en (externe) klanten. Bovendien heb je altijd te maken met enorm gevarieerde taken, die steeds complexer worden wanneer je meer ervaring hebt opgedaan. Zo ben je als beginnend secretaresse voornamelijk bezig met het aannemen van de telefoon en het verwerken van administratieve taken,  maar zal je mettertijd meer verantwoordelijkheden krijgen en dus ook meer ingewikkelde en gevarieerde werkzaamheden oppakken. Uiteindelijk kun je misschien wel doorgroeien naar een positie als directiesecretaresse.  

De arbeidsvoorwaarden

Als secretaresse heb je te maken met goede arbeidsvoorwaarden. Zo werk je eigenlijk altijd overdag en doordeweeks, zodat je in de avonden en weekenden genoeg tijd over hebt. Bovendien zijn er vaak zowel parttime als fulltime mogelijkheden. Het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen en zijn afhankelijk van de opdrachtgever, maar bij Tempo-Team kun je altijd rekenen op:

•    Een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen
•    24 vakantiedagen
•    8% vakantiegeld
•    Pensioenopbouw
•    Recht op een collectieve ziektekostenverzekering

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.