• Ben je als uitzendkracht sociaal verzekerd?

  Ja, als uitzendkracht ben je volledig sociaal verzekerd. Uitkeringen bij ziekte, werkloosheid en andere sociale verzekeringen gelden dus ook voor jou. Wil je meer weten over de sociale wetgeving? In ‘De Kleine Gids’, die je kunt bestellen bij het Voorlichting Centrum Sociale Verzekering en verkrijgbaar is in boekhandels, staat bijna alles over de sociale wetgeving.

 • Heeft Tempo-Team een collectieve polis voor de zorgverzekering van flexwerkers?

  Als werkende flexwerker kun je via Tempo-Team een zorgverzekering afsluiten. Je krijgt dan een interessante korting op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen. Tempo-Team heeft met zorgverzekeraar VGZ afspraken gemaakt over collectiviteitskortingen voor uitzendkrachten. Om gebruik te maken van deze collectiviteitskorting heb je een collectiviteitsnummer nodig, dit is 87718508. Met vragen over de verschillende zorgpakketten kun je terecht bij vgz.

  Gedetacheerden: Tempo-Team heeft voor gedetacheerden (ook in fase A) een collectief contract met Zilveren Kruis Achmea gesloten voor een zorgverzekering. Deze collectieve overeenkomst biedt gedetacheerden en hun eventuele gezinsleden 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende pakketten van Zilveren Kruis Achmea plus gunstige afspraken omtrent de dekking, acceptatieplicht en afhandeling van declaraties. Als je als gedetacheerde een offerte voor een ziektekostenverzekering wil aanvragen bij Zilveren Kruis Achmea kun je bellen met 071 365 20 80. Om in aanmerking te komen voor de collectiviteitskortingen moet je het contractnummer van Tempo-Team opgeven, dit is: 207044827. 

 • Is er een pensioenregeling voor uitzendkrachten?

  Ja, die is er. Wanneer je 26 weken hebt gewerkt en 21 jaar of ouder bent, neem je automatisch deel aan onze Basisregeling. Zit je in fase B of fase C, dan geldt voor jou de Plusregeling.

  Voor flexwerkers werkzaam in Fase A wordt wekelijks 2,6% van je bruto salaris op een individuele pensioenrekening gezet. Tempo-Team betaalt deze premie voor de Basisregeling volledig; als flexwerker in fase A betaal je dus zelf geen premie.

  Wanneer je als flexwerker werkzaam bent in fase B of C wordt de pensioenpremie berekend over je pensioengrondslag. Van je uurloon wordt eerst een bedrag afgetrokken. Dit bedrag wordt franchise genoemd. Over het resterende bedrag, je pensioengrondslag, wordt vervolgens pensioenpremie betaald. Als flexwerker betaal je 1/3 van deze premie, Tempo-Team betaald 2/3.

  Wanneer je 67 jaar bent, wordt het spaartegoed omgezet in een pensioenkapitaal.

 • Kan ik als uitzendkracht deelnemen aan een levensloopregeling?

  De levensloopregeling is per 1 januari 2012 afgeschaft. Er is een overgangsregeling voor de levensloopregeling die loopt tot 1 januari 2022.

Zoek een vestiging

Zoek je een vestiging van Tempo-Team in de buurt? Deze vind je in ons overzicht!