• Ben je als uitzendkracht sociaal verzekerd?

  Ja, als uitzendkracht ben je volledig sociaal verzekerd. Uitkeringen bij ziekte, werkloosheid en andere sociale verzekeringen gelden dus ook voor jou. Wil je meer weten over de sociale wetgeving? In ‘De Kleine Gids’, die je kunt bestellen bij het Voorlichting Centrum Sociale Verzekering en verkrijgbaar is in boekhandels, staat bijna alles over de sociale wetgeving.

 • Heeft Tempo-Team een collectieve polis voor de zorgverzekering van flexwerkers?

  Als werkende flexwerker kun je via Tempo-Team een zorgverzekering afsluiten. Je krijgt dan een interessante korting op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen. Tempo-Team heeft met zorgverzekeraar VGZ afspraken gemaakt over collectiviteitskortingen voor uitzendkrachten. Om gebruik te maken van deze collectiviteitskorting heb je een collectiviteitsnummer nodig, dit is 87718508. Met vragen over de verschillende zorgpakketten kun je terecht bij vgz.

  Gedetacheerden: Tempo-Team heeft voor gedetacheerden (ook in fase A) een collectief contract met Zilveren Kruis Achmea gesloten voor een zorgverzekering. Deze collectieve overeenkomst biedt gedetacheerden en hun eventuele gezinsleden 5% korting op de basisverzekering en aantrekkelijke kortingen op de aanvullende pakketten van Zilveren Kruis. Daarnaast zijn er gunstige afspraken rondom de dekking, acceptatieplicht en afhandeling van declaraties. 

  Per 1 januari 2020 zijn de volgende afspraken met Zilveren Kruis van toepassing:

  • 5% korting op de Basis Budget en Basis Zeker. De Basis Exclusief heeft geen korting meer.

  • 17% korting op Basis Plus Module en Aanvullend 1 en 2 sterren. 15% korting op Aanvullend 3 sterren. 

  • 10% korting op Aanvullend Tand Basis en Tandarts 1, 2 en 3 sterren. 

  • 15% korting op Vitaal

  Als je als gedetacheerde een offerte voor een ziektekostenverzekering wil aanvragen bij Zilveren Kruis Achmea kun je bellen met 071 365 20 80. Om in aanmerking te komen voor de collectiviteitskortingen moet je het contractnummer van Tempo-Team opgeven, dit is: 207044827.

   

 • Is er een pensioenregeling voor uitzendkrachten?

  Ja, die is er. Ben je 21 jaar of ouder en 8 weken actief als flexwerker dan neem je automatisch deel aan de Basisregeling. Ben je 21 jaar of ouder en langer dan 60 weken actief als flexwerker dan ga je over naar de Plusregeling.

  Wanneer je al een Basis- of plus regeling hebt via een ander uitzendbureau en deze niet onderbroken is, heb je ook bij Tempo-Team direct een Basis- of Plusregeling. Geef dit voor je start door aan je contactpersoon, dan kun je op basis van je cv ook bij Tempo-Team door met je pensioenregeling zoals je gewend bent.

  Voor flexwerkers werkzaam in fase A wordt wekelijks 2,6% van je bruto salaris op een individuele pensioenrekening gezet. Tempo-Team betaalt deze premie voor de Basisregeling volledig; als flexwerker in fase A betaal je dus zelf geen premie.

  Wanneer je als flexwerker werkzaam bent in fase B of C wordt de pensioenpremie berekend over je pensioengrondslag. Van je uurloon wordt eerst een bedrag afgetrokken. Dit bedrag wordt franchise genoemd. Over het resterende bedrag, je pensioengrondslag, wordt vervolgens pensioenpremie betaald. Als flexwerker betaal je 1/3 van deze premie, Tempo-Team betaalt 2/3.

  Wanneer je 67 jaar bent, wordt het spaartegoed omgezet in een pensioenkapitaal.

  Je kunt meer over je pensioen lezen in de Personeelsgids. Je vindt deze in Mijn Tempo-Team.

 • Kan ik als uitzendkracht deelnemen aan een levensloopregeling?

  De levensloopregeling is per 1 januari 2012 afgeschaft. Er is een overgangsregeling voor de levensloopregeling die loopt tot 1 januari 2022.

Zoek een vestiging

Zoek je een vestiging van Tempo-Team in de buurt? Deze vind je in ons overzicht!