Afscheidscadeau collega. Wat geef je aan wie?

Die leuke collega gaat weg.. Die verdient een mooi afscheid! Wat is een origineel afscheidscadeau of persoonlijk bedankje voor hem of haar? Tempo-Team denkt met je mee. Wij vertellen je bij welke type collega welk afscheidscadeau het beste aanslaat.

Ook al zit iemand helemaal op zijn plek, soms moet er afscheid genomen geworden. Iemand verhuist, iemand gaat met pensioen, iemand krijgt ergens anders promotie, iemand vindt een andere baan, of iemand gaat voor langere tijd op reis. Allemaal goede redenen om te stoppen.

Maar wat geef je aan:

 1. De regelaar die nooit een verjaardag vergeet
 2. De grappenmaker op kantoor
 3. De rebel die het altijd beter weet
 4. De uitslover die altijd overwerkt
 5. De relativerende droogkloot
 6. De roddelkoning(in) van de werkvloer
 7. De kantoorhipster met de nieuwste gadgets
 8. Of de baas?

De regelaar die nooit een verjaardag vergeet

Een verjaardag vergeten? Niet met deze persoon op de werkvloer! Hij of zij gaat altijd als eerste met de pet langs voor het inzamelen van geld en weet ALTIJD het perfecte verjaardagscadeau te bedenken. Afscheid? Deze persoon regelt het. Nu moeten jullie het zelf doen?

Zorgzame mensen houden van gezelligheid.

De grappenmaker op kantoor

Die persoon die constant grappen maakt op de werkvloer! Deze zorgt voor sfeer, dat nieuwe mensen zich snel thuis voelen en dat er wat gebeurt tussen de collega’s. Oneliners, woordgrappen en flauwe kantoorhumor die zorgt voor plaatsvervangende schaamte. Je gaat deze persoon pas missen als ‘ie weg is!

Grappenmakers houden van dingen die afwijken van het normale.

De rebel die het altijd beter weet

Zo iemand die zich altijd nét niet aan de regels houdt. Daardoor heeft de rest wel wat om over te praten! Komt naar kantoor op de motor, doet de Casual Friday op donderdag en heeft tijdens vergaderingen een afwijkende mening. Nu nog een afwijkend cadeau voor deze stoere man of vrouw.

Deze onverstoorbare types maak je blij met iets dat ze onverwacht cool vinden.

De uitslover die altijd overwerkt

Als iedereen naar huis gaat, zit deze persoon nog altijd als enige door te werken. Lekker bezig! Komt het wel goed met jullie nu hij of zij weggaat? Vast wel!

Wat geef je iemand die altijd hard werkt?

 • Low-budget tip: harde werkers hebben energie nodig. Het liefst koude Red Bull binnen handbereik. Laten we daar nou net de USB-koelkast voor hebben bedacht.  
 • Ietsje duurder: de uitslover heeft alles over voor zijn of haar werk en wil er dus ook als een serieus persoon bijlopen. Dat kan met deze stijlvolle laptoptas.

De relativerende droogkloot

Onverwachts uit de hoek komen? Of liep de spanning eventjes te hoog op? Gelukkig is er altijd de droogkloot die met een gevatte opmerking de boel relativeert. Vaak zijn ze rustig, bedachtzaam en stabiel.

Wat vinden deze types leuk?

De roddelkoningin van de werkvloer

Is er iets met iemand aan de hand? Zij of hij weet wat! De roddelkoning(in) is altijd van alles en iedereen op de hoogte. Een grote kracht op de werkvloer. Door hem of haar leert iedereen op de werkvloer elkaar beter kennen.  

Waar worden deze vrolijke types nóg vrolijker van?

De kantoorhipster met de nieuwste gadgets

Die ene die altijd de nieuwste gadgets heeft en zijn baard niet scheert, maar trimt. Meestal een man dus. Al kunnen vrouwen net zo goed hipster zijn. Deze mensen zijn vaak creatief. Geef ze dus geen standaard cadeau. Daar doe je ze geen plezier mee.

Wees zelf dus ook creatief!

 • Low-budget tip: de nieuwste gadgets hebben ze al. Hebben ze ook de handigste? De beamer voor smartphones doet het altijd goed! Heeft hij of zij die al? Wat dacht je van de Bluetooth Waterproof Speaker?
 • Ietsje duurder: op zijn/haar Facebook of Insta kan je vast wel achterhalen wat zijn/haar favoriete bands of artiesten zijn. Een hipster vindt niks leuker om die live aan het werk te zien. Kijk dus of je concertkaartjes, of misschien zelfs festivalkaartjes voor hem of haar kan halen!

De baas

De laatste en misschien wel moeilijkste categorie: je baas. Wat geef je hem of haar? De baas is blij met het team waarmee hij of zij gewerkt heeft. Zorg er dus altijd voor dat er iets persoonlijks van jullie allemaal bij zit! Een foto, of misschien zelfs een video?

 • Low-budget tip: na een intensieve periode kan de baas wel wat goede slaap gebruiken. Met de Dodow Slaaphulp haalt hij of zij de verloren slaap zo weer in!
 • Ietsje duurder: een man of vrouw die hogerop wil komen, moet leren golfen. Waarom dus geen golfcursus cadeau doen?

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.