Op vakantie in 2020? Dat doe je zo!

Vakantie 2020. Bakken op het strand in Curaçao, hiken in Indonesië, citytrippen door Europa of relaxen op de camping in Frankrijk. Alles was gepland en we hebben maanden kunnen dromen over onze eigen ultieme zomervakanties. Maar inmiddels blijkt dat het coronavirus ook effect heeft op al onze reisplannen deze zomer. De vakantie is geannuleerd. 

Maar hoe zit het met je aangevraagde vakantiedagen? Het lijkt misschien logisch om dan toch maar door te werken, maar niets is minder waar! Juíst nu is het verstandig om toch nog lekker van je vrije dagen te genieten. Om even bij te komen van al het thuiswerken. Om alle stress van de corona crisis even te vergeten. Maximaal relaxen op de bank dan maar? Neeee joh! Ook zonder Spaanse Costa en Franse Rivièra kun jij het vakantiegevoel prima in huis halen. Hoe? Geniet van je eigen Casa Soleil met deze - al zeggen we het zelf - 8 toptips ↓

1. Ga thuiskamperen

Na thuiswerken wordt thuiskamperen dé trend van 2020. Want wie zegt dat je een tent alleen op een camping op kunt zetten? Wij niet hoor! Haal ‘m van zolder en zet hem gewoon op in je eigen tuin, woonkamer of balkon. Heb je geen tent? Ook dat is geen probleem met deze super handige IKEA instructies. Hiermee bouw je in no-time je eigen tent! Gewoon in je woonkamer. Hoe tof is dat!? Om je vakantiegevoel helemaal compleet te maken pak je natuurlijk maximaal uit en en haal je ook je luchtbed, slaapzak, zaklamp en campingstoeltjes tevoorschijn. En vergeet je toiletrol niet! 

2. Bouw je eigen strand

Naar het strand in Kijkduin zit er dit jaar niet in. In Kijktuin: dáár moet je zijn deze zomer! Gelukkig is het daar net zo leuk. Of misschien zelfs wel leuker. Want: in Kijktuin hoef je niet te vechten om het beste plekje op het strand en hoef je ook niet de hele dag tegen de (net iets te) behaarde borstkas van je buurman aan te kijken. Nee, in Kijktuin ben jij de baas over je eigen strand! Haal een berg zand op via marktplaats.nl, koop een palmboom bij het tuincentrum en zet je eigen zwembad op. Een paar ligbedden, een parasol en een opblaasflamingo maken het plaatje compleet. Cocktail in je hand en klaar is kees. Laat die zon maar komen! 

3. Ga op vakantie ‘dieet’

Met het vakantie dieet zit je altijd goed. Wil je op vakantie naar Frankrijk? Eet dan gewoon de hele week alleen maar baguettes, croissants en lekkere kaasjes. Stond Spanje op de planning? Met een heerlijke paella en smakelijke tapas is het nét of je er echt bent. Met dieet bedoelen we dus niet dat je af moet vallen. Als je op vakantie bent horen de extra vakantiekilo’s er gewoon bij natuurlijk ;-). Doe boodschappen zoals je dat in het buitenland zou doen (met veel ijsjes en wijn dus!) en steun de lokale horeca door ‘s avonds een uitgebreid 3-gangen diner in thema te laten bezorgen. Wat doe je anders met je overgebleven vakantie-budget?

4. Maak nieuwe vakantieplannen 

Voor volgend jaar dan hè. Dan weet je zeker dat je goed zit. Voelt extra pijnlijk? Nee joh, de voorpret is altijd het leukst! En doordat je nu extra tijd én dubbel vakantiebudget hebt, kun je je eindelijk eens verdiepen in die droomvakantie die je ieder jaar weer uitstelt. Waar wil je heen? Wat is de beste luchtvaartmaatschappij? Welke lokale gerechten moét je gaan proberen? En wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de regio? We beloven je: de voorpret maakt alles goed! 

5. Haal je fotoboeken uit de kast (of maak er één)

Ken je dat: je bent ieder jaar weer uren bezig om een mooi fotoboek samen te stellen van al je vakantiefoto’s. En het wordt ieder jaar weer een pareltje! Dat vervolgens nooit meer aangeraakt wordt. Of ben je juist type uitsteller en liggen al jouw foto’s nog toch wachten om netjes bij elkaar geplakt te worden? Welke van de twee je ook bent: dit is jouw zomer! Want deze zomer is perfect om nog eens lekker na te genieten van alle mooie vakanties die je wel al hebt gehad. Ga er lekker voor zitten, zorg voor voldoende snacks en regel goed gezelschap. Haal samen herinneringen op óf maak het vakantieboek eindelijk eens compleet. 

6. Ga vakantiesporten

Geen vakantie is compleet zonder een potje badminton, tafeltennis of midgetgolf, toch? En dat is mooi, want je kunt al deze sporten ook prima thuis doen! Zo haal je het vakantiegevoel wel héél gemakkelijk in huis. Wat dacht je van een midgetgolf parcours in de woonkamer? Of start op zolder en finish in de achtertuin. Iedere trap, kast of stoel kan onderdeel worden van jouw eigen - super coole - midgetgolfbaan! Vakantiesporten was nog nooit zo leuk! 

7. Ruil van huis 

Hét grote voordeel van op vakantie gaan is dat je heel even niet in je eigen huis hoeft te zitten. En zeker nu je de afgelopen maanden al zo ontzettend veel thuis hebt gezeten, kunnen we ons héél goed voorstellen dat liever even ergens anders bent. Gelukkig valt dat gemakkelijker te regelen dan je denkt: ruil gewoon van huis! Er is vast wel iemand in je familie of vriendenkring die er hetzelfde over denkt. Maak het extra leuk door te ruilen met iemand uit een andere stad, dan kán dat vakantiegevoel gewoon niet missen! 

8. Word online toerist

Het Rijksmuseum in Amsterdam, The MET in New York, het Louvre in Parijs: stuk voor stuk internationale trekpleisters voor toeristen van over de hele wereld. Helaas zijn ze nu allemaal gesloten. Stonden ze op de planning dit jaar? Niet getreurd! Veel grote musea hebben door de corona crisis besloten hun deuren digitaal te openen. Zo kun je de collecties vanaf je eigen bank (of tuinstoel) toch nog bekijken. Hoef je dus helemaal niks te missen deze zomer!

Zo. Dat was ‘m weer. Het lijkt ons duidelijk: je hoeft je niet te vervelen tijdens je vakantie van 2020. Sterker nog, wij denken dat deze zomer de allerbeste aller tijden wordt. Je hoeft namelijk niet bang te zijn om je vlucht te missen, je paspoort te vergeten of je koffer kwijt te raken. Je hoeft ook niet vroeg op te staan om je handdoek op een ligbedje te leggen, vooraan in de rij van het buffet te staan of als eerste bij de douches te zijn. En je hoeft ook geen bakken met geld uit te geven om een beetje te genieten. Nee, je hoeft helemaal niks. Dát is pas vakantie.