Welk type thuiswerker ben jij?

Het meestgebruikte woord van 't jaar is zonder enige twijfel nog steeds: corona. Thuiswerken staat daardoor ook erg hoog op de lijst. Degenen die thuis kunnen werken, doen dat! Aan thuiswerken op zich is niks nieuws natuurlijk. Maar ineens doen we het allemaal tegelijk en dat wekenlang. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee! Hoe pak je dat aan? En hoe doen je collega’s het? Lekker de hele dag in pyjama vanuit bed of volgens een strak regime inklokken aan je eettafel om 8:30 uur? Kortom: welk type thuiswerker ben jij eigenlijk?

1. De pyjama-dag werker

Normaal gesproken op kantoor ben je altijd de laatkomer. Jij als pyjama-dag werker ziet de thuiswerkdag dan ook als uitgelezen kans om je zo min mogelijk te verroeren. Douchen en aan je eettafel gaan zitten? Waarom zou je als je ook in je onesie met je laptop in bed kan werken? De pyjama-dag werker denkt pas aan eten tussen lunch en avondeten en het instant noedelsoepje wat tegen die tijd wordt gemaakt, kunnen we ook niet echt culinair noemen. Slurpend vanuit bed naar binnengewerkt uiteraard! Voordeel is dat de thuiswerkdag doorgaans niet verzand in een pyjama-party. Deze thuiswerker is vaak op zijn best tussen 20.00 en 22.00 uur en werkt thuis dus volgens aangepaste planning, waardoor ze er het optimale uithalen.

2. De moeder van de afdeling

Doorgaans de collega waarbij je altijd even kunt uithuilen als de baas tegen je is uitgevallen. Die altijd wel wat lekkers voor bij de koffie heeft en het graag gezellig maakt met elkaar. Én een echte regelaar. Probleem? Staat niet in het woordenboek, niet lullen maar poetsen, voordat je het weet is het probleem opgelost. Niet perse het meest technische type, dus via hangout is het altijd even aanwijzingen geven voordat de microfoon aan staat. Of het beeld valt weg. De thuiswerkbingo komt bij deze collega zeker van pas. Omdat deze collega heel erg houdt van gezelligheid is het wel zo leuk om hem of haar af en toe gewoon eens te bellen. Dan maar een digitale bak koffie, want dan kun je het tenminste nog wel even over het weekend hebben.

3. Alle borden in de lucht!

Jij bent het type: rondrennen, het liefst met een telefoon aan je oor, met je linkervoet prop je de was in de machine terwijl je dat verslag uittypt op je laptop. Op kantoor zit je agenda doorgaans propvol. De ene meeting is nog niet afgelopen of je rent alweer naar de volgende koffie-afspraak. Zo blijft er weinig tijd over om je werk te doen. Gelukkig is daar de thuiswerkdag voor! Een dagje knallen thuis en je bent weer helemaal bij. Je bent dan ook helemaal lost als de thuiswerkdag ingeleverd moet worden voor een teamuitje of belangrijke afspraak. Gelukkig heb je nu alle tijd je op je werk te focussen. En de was, natuurlijk 😉

4. De lolbroek

Jouw motto? Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Je stapt niet alleen altijd met het goede been uit bed, je bent degene die elke dag zorgt voor een lolletje. Kantoorhumor?! Jij hebt het uitgevonden!
En dus bestook je je collega's nu de hele dag met de meest grappige gifjes en zit je al te broeden op een goede digitale grap. Thuiswerken is voor jou een uitdaging, maar ook die pak je aan. Je brengt jouw goede grappen gewoon naar een hoger (digitaal) niveau!

5. De overijverige student

Op school had je het al in je. Nog voordat de docent de opdracht goed en wel had uitgelegd, had je de planning in je hoofd al gemaakt. Jij gaat deze opdracht bezegelen met minimaal een 9! Als je je thuiswerkdag begint, ligt naast jou een lange to-do lijst. Je hebt een missie. Om 17.30 uur sluit jij de dag af met een compleet afgevinkte lijst. Strak in de kleren, gestijlde haren, een werkdag is voor jou een werkdag, ongeacht de locatie. Je bestookt je collega’s met (irritant veel) mailtjes en werkt tijdens je lunch gewoon door. Als dit jouw standaard thuiswerkdag is, dan is het aan te raden dit artikel toch even door te nemen. Een dagje op deze manier knallen is natuurlijk top, maar met deze tips is het ook een paar weken vol te houden.  

6. Het ultrafitte avocado gekkie

De wekker gaat extreem vroeg. Want: nog even snel een rondje hardlopen. Met een fris hoofd begin je aan de dag! Werken is voor jou net zo belangrijk als sporten en voeding. De eetmomenten worden zorgvuldig gepland en geprept. Ontbijten doe je als echte fanatiekeling met ‘overnight oats’ gepimpt met gojibessen, moerbeien en een handje vogelzaad. Je lunch bestaat doorgaans uit een fotogenieke versie van avocado op toast met een gepocheerd ei. De kiekjes van deze ‘super easy’ gerechten vind je terug op Insta. Aan self-care geen gebrek, top!

7. De-alle-ballen-in-de-lucht-ouder

Momenteel misschien wel de grootste groep. De ouder die het werk en de zorg voor de kinderen moet combineren. 1 ouder, 2 fulltime banen en een huishouden. Als je geluk hebt zit je samen thuis. Succes!
Bellen met een kind aan je been geklampt, razendsnelle en vooral plakkerige vingertjes over je toetsenbord die richting enter bewegen, om nog maar te zwijgen over het geluid wat er nonstop uit die keeltjes komt. Pfff! Klap ‘s avonds de laptop nog maar even open.
 

8. De snel afgeleide online klever 

Je neemt het je elke thuiswerkdag weer voor: vandaag ga ik écht véél werk verzetten. Vandaag echt! Type snel afgeleid doet eerst nog even een rondje Facebook, Instagram, nu.nl, LinkedIn en nog even terug naar Insta, inmiddels vast al wat nieuwe stories toegevoegd. Nou, voordat je begint nog even een kopje koffie pakken. En oja, even die broek bestellen en je boodschappen bestellen. O, is het alweer zo laat?! Dan doe je de rest morgen wel op kantoor. Laten we eerlijk zijn, je kunt je vaak ook niet langer dan 1 uur écht concentreren. Dus waarom niet zo je dag structuur geven: uurtje knallen, dan even ontspannen en doorrrrr! 

Anderen lazen ook: