Werken bij de overheid afgestoft: de leukste beroepen op een rij!

Wat weet jij over werken bij de overheid? Want naast alle toffe collega's die jij krijgt, zijn de banen divers en vooral heel leuk! Daarom hebben we een lijst voor jou met de tofste overheidsbanen voor je uitgewerkt. Lees ze hier!

Als ik zeg overheid, dan denk jij misschien wel aan allemaal mensen in pak in grote kantoorpanden. Niks is minder waar! De overheid is eigenlijk net als Nederlanders zelf: Divers, sterk en super gezellig! Werken bij de overheid, is werken voor Nederland. Eigenlijk gewoon je buren een handje helpen dus. Lees snel verder en kom erachter hoeveel leuks er verstopt zit achter de vacatures bij de overheid!

Medewerker burgerzaken: Onderdeel van het feestcomité!

Als jij als medewerker burgerzaken werkt bij de overheid, kun jij van veel feestjes meegenieten. Jij staat burgers te woord die gaan trouwen, de Nederlandse nationaliteit krijgen of gewoon een vergunning willen voor een feestpartij. Komt allemaal voor de bakker, jij regelt het wel! Terwijl die blije burgers de bubbels opentrekken, stort jij je op nieuwe uitdagingen. Als je bij de overheid werkt, zorg jij ervoor dat de overheid werkt voor haar burgers. En dat wordt gewaardeerd. Daarom krijg jij heel veel dankbaarheid voor alle geregelde verhuizingen, uitgegeven identiteitsbewijzen en beantwoorde vragen. Jij ondersteunt dus bij alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van de burgers. Nou, als dat geen dankbaar beroep is, dan weten wij het ook niet meer!

De baliemedewerker: de begeleider!

Als baliemedewerker of receptionist bij de overheid ben jij de persoon die ervoor zorgt dat iedereen zich thuis voelt. Want zeg nou zelf, je theorie examen afleggen bij het CBR is al spannend genoeg, toch? Door jouw vriendelijke glimlach wordt de spanning voor iedereen gelukkig snel minder. Over een saai, eenzaam kantoortje hoef jij je niet druk te maken. Iedereen die binnenkomt, komt eerst jou tegemoet. Kansen genoeg om de burgers goed te ondersteunen. Bijvoorbeeld met mensen die een uitkering willen aanvragen bij het UWV of een bedrijf willen opstarten bij de Kamer van Koophandel. Al deze zaken worden geregeld door de overheid. En gelukkig voor jou, heeft de overheid zoveel onderdelen en vacatures dat er voor iedereen wel een gepaste plek is!

Medewerker groenvoorziening: de buitenhuisarchitect!

Niets is lekkerder dan in het zonnetje genieten van een stukje groen, toch? Ook in de drukke stad! Als medewerker groenvoorziening zorg jij ervoor dat er in de drukke, moderne stad ook een plekje komt om van de natuur te genieten. Een beetje groene vingers zijn handig, maar je leert het snel genoeg! Dus als jij je vrije tijd graag in je achtertuin doorbrengt, wil de overheid je er wel voor betalen. Als jij straks door je eigen stad heen loopt, kun je mensen zien genieten van prachtige parkjes die jij en je collega’s hebben aangelegd. Heerlijk! En na je eigen werkdag, zijn jij en je collega’s al op de perfecte plek om te genieten van een vrijmibo: een bankje, een drankje, radiootje aan en genieten maar! 

Juridisch medewerker: de adviseur!

Dat is schrikken hoor, als er een onterechte boete op je deurmat valt! Als juridisch medewerker bij de overheid bekijk jij dagelijks veel dossiers en woon je veel zittingen bij. Allemaal met één doel: rechtvaardigheid! Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat iedereen in Nederland eerlijk en gelijk wordt behandeld. Jij verlost burgers dus van onterechte boetes, geeft advies aan bedrijven of oordeelt over belastingen. Hield jij als kind al van hersenkrakers en speurspelletjes? Dan zit jij hier geheid op je plek! Dankzij jouw speurwerk in die dossiers, hebben gedupeerde burgers straks weer een zorg minder. Lekker gewerkt!

Toezichthouder zwembad: de gangmaker!

Jawel, hoor! Ook de goede oude badmeester en badjuffrouw werken bij de overheid. En dan ook nog eens op een hele belangrijke plek! Jij zorgt als toezichthouder voor veiligheid. Dit doe je onder andere door de grote en kleine bezoekers zwemles te geven. Lekker plonsen! Maar laten we eerlijk zijn, toezichthouder zijn op een zwembad betekent dat je óók parttime DJ en professioneel pleister plakker bent ;-). Werken op een plek met het zonnetje, muziek en gelach om je heen kun je bijna geen werkdag noemen. Je collega van de ijscobar schept nog even een ijsje voor je op en je werkdag kan niet meer stuk, beloofd!

Zo, nu we werken bij de overheid hebben afgestoft, gaan wij ook niet meer lang van stof zijn ;-).  Daarom voor jouw solliciteergemak: alle actuele vacatures bij de overheid even op een rijtje! meer weten over werken bij de overheid? Duhu! We snappen je nieuwsgierigheid. Lees snel alles over werken bij de overheid

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.