Hoe jij in 9 stappen gratis je opleiding vrachtwagenchauffeur C kan halen!

Ja, ja. Zet 14 december 2022 maar alvast in je agenda. Dat wordt namelijk jouw dag! De dag van de vrachtwagenchauffeur. Hoe je vrachtwagenchauffeur wordt? Heel simpel. In 9 stappen zit jij achter het stuur! Hoe? Je start met je opleiding tot vrachtwagenchauffeur en in de tussentijd ga je bij ons aan de slag als bijvoorbeeld koerier, belader of bijrijder. Blijf je na je opleiding nog 1,5 jaar voor ons chauffeuren? Dan is je opleiding helemaal gratis! Lees hieronder de stappen die je daarvoor moet nemen!

1. We doen samen een bakkie! 

Stap 1 heb je zo gepiept. Bekijk eerst het aanbod aan vrachtwagenchauffeur C opleidingen bij jou in de buurt. Klik op jouw favoriet en solliciteer! Lekker bezig, je bent al op de helft! Nu ligt de bal bij ons en is het voor jou alleen een kwestie van héél even wachten. Jij wordt binnen 24 uur gebeld voor een kennismakingsgesprek. Wist je dat je tijdens je opleiding vrachtwagenchauffeur via Tempo Team kunt werken als bijrijder of koerier? Hierdoor volg je niet alleen een opleiding tot vrachtwagenchauffeur, maar leer je ook de fijne kneepjes van het vak, mét een lekker salaris🤑.

2. Je skills testen aan de hand van een capaciteitentest

Nadat we een bakkie hebben gedaan en je ons hebt laten weten waarom je graag chauffeur wilt worden gaan we een online capaciteitentest met je inplannen om je skills te testen! Nooit goed geweest in het maken van test? Geen zorgen want hier vind je gratis oefentoetsen, zodat je jezelf optimaal kunt voorbereiden. Geen zorgen! Wij staan altijd voor je klaar om je verder op weg te helpen. 

3. Jij bent klaar om te gaan beginnen!

Lekker gedaan! Jij hebt de toets gehaald! Dat willen we jou graag persoonlijk vertellen. We bellen je op. Regel jij de taart? Na een klein feestje gevierd te hebben samen nemen we de leukste bedrijven met je door. Jij mag namelijk zelf kiezen waar jij je opleiding vrachtwagenchauffeur volgt. Alle bedrijven zijn al getest op werkplezier dus lachen doe je sowieso!

4. In de vrachtwagen en rijden maar

Inmiddels kennen we elkaar al super goed en weten we dat deze baan jou op het lijf is geschreven! Nu willen we weten hoe het zit met jouw rijskills! Je wordt namelijk opgegeven voor een rijtest in jawel!! een vrachtwagen! Samen met een instructeur die iedere zondag Max Verstappen beoordeelt op de bank ga je bepalen hoeveel lessen je nodig hebt om eindelijk dat felbegeerde papiertje te behalen en zelf de weg op te mogen! 

5. Jouw persoonlijke opleidingsovereenkomst 

We gaan tekenen!! Nu is bepaald hoeveel lessen je nodig gaat hebben gaan we samen met jou een opleidingsovereenkomst opstellen. Dit pakket bestaat uit de hoeveelheid rijlessen + 3 theorie examens. Makkie toch? Wat wel goed is om te weten is dat je opleiding vrachtwagenchauffeur na 1,5 jaar dienstverband helemaal is afgelost en dat je helemaal gratis je vrachtwagenchauffeur C rijbewijs hebt gehaald! Wil je eerder stoppen? Geen zorgen. Dan gaan we samen kijken naar hoe we jouw overeenkomst kunnen stoppen en leggen je alle kleine letters vooraf uit!'

6. Je gaat de boeken induiken voor je theorielessen en examens

Alles is geregeld kunt gaan beginnen met het eerste onderdeel van je opleidingstraject, namelijk je theorielessen en theorie examens. We horen je al denken neeeeee geen theorie… Jawel want dit is een belangrijk onderdeel voor je je uurtjes op de weg gaat maken. Om het toch nog een beetje leuk te houden heb je 2 opties voor het volgen van de lessen. Je mag ervoor kiezen om dit net als vroeger in een klaslokaal te volgen of thuis vanaf de bank, jij kiest! Heb je alle lessen gevolgd? Top dan gaan we door naar het examenonderdeel, waarbij 3 examens worden afgenomen. We vertellen je hier later nog veel meer over.

7. Vroem vroem! Ik ben aan het lessen!

Theorie examens gehaald? Dan gaan we nu over naar het leuke gedeelte, namelijk rijden!! Eerst wordt een medische keuring gedaan, daarna ga je rijlessen volgen en stem je de hoeveelheid en frequentie af met je instructeur. Iedere week leer je steeds weer nieuwe dingen en wordt je beter op de weg. Er is nog één hobbel op de weg, namelijk je rijexamen! Spannééénd! Geen stress, wij geloven in jou. Jij kiest samen met je instructeur een datum die jullie beiden goed uitkomt. Succes alvast!

8. Je hebt het gedaan! GESLAAGD voor je opleiding vrachtwagenchauffeur C🎉

Het moment is daar. Je hebt er weken hard voor gebikkelt en obstakels voor overwonnen. Je bent geslaagd voor je rijbewijs en bent nu officieel chauffeur!! Wij zijn super trots op jou! In de tussentijd zijn wij al hard voor jou op zoek gegaan naar jouw nieuwe baan als vrachtwagenchauffeur. Er zijn maar weinig woorden nodig om duidelijk te maken hoe lekker je bezig bent, namelijk: ‘JE BENT EEN TOPPER🎉!

9. Kom hem maar halen.. Je rijbewijs!

De puntjes worden op de i gezet en er wordt een bestuurderskaart en een nieuw rijbewijs aangevraagd. Weet je wat het lekkere hieraan is? Nou? Alles wordt door Tempo Team vergoed en dus kost het je niets! Wij wisten natuurlijk allang dat je dit zou gaan halen en daarom hebben we al allemaal leuke banen met werkplezier voor je uitgezocht. Je komt naar kantoor en je mag grabbelen in onze grabbelton met vacatures. Niet echt natuurlijk, maar wij hebben zoveel leuke vacatures bij leuke werkgevers dat er iets tussen zit voor jou! Wil je bij een bepaalde werkgever werken? Of alleen werken in het binnenland? Jij zegt het en wij regelen het! Ben je nog niet uitgeleerd? Geen probleem, want je kunt via ons ook doorgaan en je CE-rijbewijs halen!

Wat doe je tijdens de opleiding vrachtwagenchaufeur C?

Terwijl je de opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgt wil je natuurlijk wel de huur kunnen betalen en daarom hebben gaan we een samen opzoek naar een passende baan als belader of bijrijder bij een van onze topwerkgevers! Zo leer je naast de opleiding vrachtwagenchauffeur de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Geen zorgen dus om het financiële plaatje, Tempo Team heeft alles voor je geregeld. Weet ook dat als je goed werk aflevert en je je diploma hebt gehaald je kan doorstromen als chauffeur bij de werkgever waar je in de tussentijd hebt gewerkt! Laat ze dus zien wat je kan!

Ben je nou benieuwd wie die topwerkgevers zijn? We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet:

Hoe een dienstverband als vrachtwagenchauffeur eruitziet? Lees het op de Tempo Team vrachtwagenchauffeur pagina!

Zoek je vast of flex?

Wij helpen je met je nieuwe baan.