Vrouwen in de techniek🔨! Dit is het verhaal van Marcella!

Vrouwen in de techniek komt steeds vaker voor en dat is maar goed ook! Bij Tempo Team zijn we trots op iedereen die bij ons werkt! Zo ook op Marcella, zij heeft ervoor gekozen om zich te laten omscholen van zorg naar de techniek! Benieuwd naar haar verhaal en hoe ze het vindt om als vrouw in de techniek te werken? Lees dan snel de blog!

Hey! We zijn nieuwsgierig: wie ben jij?

Heeeey, ik ben Marcella en 26 jaar. In het dagelijkse leven ben ik het liefst lekker actief bezig💪. Mijn vriend en ik hebben een oude volkswagenbus, waar we samen aan sleutelen. We willen graag op reis met de bus. Super leuk! Je raad het al: ik ben ook gek op reizen. Ik ben een jaar naar Australië geweest. Lekker avontuurlijk dus. Maar je mag me ook altijd bellen voor een meidenavond hoor! Gezellig nagels lakken en gezichtsmaskertjes. Ik vind heel veel dingen leuk en sta overal voor open. Verder, ben ik begonnen aan een HBO verpleegkundige studie. Daar ben ik mee gestopt. Ik werk nu in de techniek.🔧🔨
 

Wow, wat gaaf! Maar wat een verschil in beroepskeuze. Waarom heb je uiteindelijk voor de techniek gekozen?

Met veel liefde en plezier heb ik in de zorg gewerkt. Toch zat ik niet helemaal op mijn plek. Toen ik mijn studie moest kiezen, heb ik een veilige keuze gemaakt, door verpleegkunde te gaan studeren. Uiteindelijk toch mijn hart gevolgd en gekozen voor een technische baan. Dat bevalt super goed! Een veilige keuze, betekent soms niet de beste keuze. Ik ben nu lekker in de techniek aan het werk dat vind ik super leuk! 💓
 

Wat een girlpower! Nu werk je via Tempo-Team bij Facta. Hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn vriend heeft een technische baan en dat wilde ik ook. Toen ben ik mijn zoektocht naar een nieuwe baan gestart. Tempo-Team biedt heel veel leuke technische vacatures bij verschillende werkgevers aan inclusief een opleidingstraject. Ik heb direct gesolliciteerd!👌 Lianne en Ingmar hebben me super goed geholpen. Zij hebben mij bij veel verschillende bedrijven voorgesteld. Bij Facta voelde het meteen goed. Ik voelde me direct welkom en het is erg gezellig met fijne collega’s. Ik ben in een warm bad terecht gekomen, met veel leermogelijkheden. Ik kan mezelf dus blijven ontwikkelen!
 

Topper! En? Kan een baan in de techniek aanbevelen?

Ja zeker! Werken in de techniek is gewoon te gek. Het is een sector die open staat voor iedereen. Heb je geen theoretische of praktische kennis? Geen probleem! Er zijn veel bedrijven die willen investeren in jou. Je kan bijvoorbeeld als leerling monteur direct aan de slag. Zo kan je werken en leren tegelijk. Dit maakte voor mij de keuze nog makkelijker. Ik kon zonder zorgen overstappen. En voor alle vrouwen met liefde voor techniek: ga er voor! Het is super leuk.😍
 

Man of vrouw, iedereen is welkom dus. Wat maakt werken in de techniek zo leuk? 

Je bent lekker praktisch bezig, dus de dag vliegt voorbij. Als je daar van houdt dan is een technische baan de perfecte keuze. En het is natuurlijk heel gezellig! In de werkplaats hangt een relaxte en collegiale sfeer. Helaas werken er nu niet zoveel vrouwen in de werkplaats. Of je nu man of vrouw bent, neem eens een kijkje bij alle technische vacatures. Je kan zonder diploma werken. Dus vind je techniek leuk dan is mijn advies: neem contact op met Tempo-Team. Zij hebben veel techniek vacatures en ze helpen je goed op weg. Wie weet worden we dan binnenkort collega’s! 😁