Jeffrey vertelt over zijn werk bij KLM. ‘Er heerst een collegiale werksfeer en je werkt altijd samen met een maatje’

Jeffrey is 22 jaar. Hij heeft de opleiding dierenverzorging gedaan maar vond uiteindelijk via Tempo-Team een baan bij KLM. Jeffrey is bagagemedewerker bij KLM ✈️. Een baan die meer inhoudt dan het laden en lossen van een vliegtuig. Lees snel verder!

Wil je wat meer vertellen over je werk als bagagemedewerker bij KLM?

‘Mijn dag begint meestal rond 06:00. Samen met mijn collega’s wacht ik in de kantine tot het eerste vliegtuig binnenkomt. Is het vliegtuig geland? Dan gaan we aan de slag! Je werkt altijd samen met een maatje. Superleuk, want je bent nooit alleen. Wanneer het vliegtuig aankomt zetten we de trap, remblokken en stroomvoorziening klaar op het platform. Samen lossen en laden we het vliegtuig.  💪’

Wat maakt jouw werk als bagagemedewerker leuk?

‘De collegiale werksfeer! Je werkt altijd samen met een collega. Je leert hierdoor snel al je collega’s kennen. Iedereen helpt je wanneer je nieuw bent. Ook vind ik het leuk om de hele dag tussen de vliegtuigen te staan. Werken als bagagemedewerker is meer dan alleen laden en lossen. Zo treffen we ook de voorbereidingen voor een veilige landing. Door middel van gebaren hebben we contact met de piloot.  Het is een hele verantwoordelijke baan. Je werkt met grote vliegtuigen. Het is jouw taak om dit serieus aan te pakken. ‘

Waarom raad je werken als bagagemedewerker bij KLM aan?

‘Ik vind het een goed betaalde baan, want naast het uurloon ontvang ik ook flinke toeslagen.💸  Ook heb ik iedere dag werkplezier met mijn collega’s. Je werkt toch iedere dag samen hè? Door aan de slag te gaan als bagagemedewerker heb ik mezelf goed leren kennen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Ik heb geleerd om met deze verantwoordelijkheid om te gaan. Je werkt niet zomaar als bagagemedewerker op Schiphol. Het is goed om daar bij stil te staan. ‘

Hoe zorgt KLM voor een juiste werk-privébalans?

‘We verdelen het werk goed onder collega’s. Ik ervaar geen hoge werkbelasting. Ik heb nog nooit overgewerkt. Soms ben ik zelfs vroeger klaar met mijn dienst. Ik werk volgens het schema tot 15:30. Tijdens de pauze eten we soms bij een tentje op Schiphol Plaza. Als bagagemedewerker op Schiphol krijgen we bij sommige restaurants 30% korting. Ook moet je soms wachten op een vliegtuig. Dan kan je gewoon 15 à 20 minuten chillen met je collega’s! In de kantine staat een automaat met heerlijke broodjes en drinken. ‘

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er binnen KLM?

‘Ik ben overgenomen door KLM! Nu heb ik een contract bij KLM. Werken via Tempo-Team biedt dus een mooie kans en ingang. Binnen KLM kan je doorgroeien naar pushback. Je duwt dan met een vrachtwagen  de vliegtuigen terug zodat ze opnieuw kunnen vertrekken. Je kunt ook doorgroeien naar bijvoorbeeld: teamleider! Zelf wil ik doorgroeien naar ‘pushback’ of ‘de-icing’. Als de-icing operator zorg je ervoor dat de vleugels van het vliegtuig ijsvrij worden gemaakt tijdens de wintermaanden. ‘

Waarom is KLM zo’n leuke organisatie om voor te werken?

‘Werken bij KLM betekent goede voorwaarden. Na twee maanden kreeg ik bij KLM een contract voor vijf jaar! Daarnaast heb je recht op een eindejaarstoeslag van 8,33% en krijg je korting op reizen. Ik heb hele gezellige collega’s. We hebben verschillende culturen binnen het team. Het is een gerespecteerde groep met jongere en oudere collega’s. Ennnn… We hebben meer collega’s nodig. Dus solliciteer!