Wesly over zijn baan als bezorger bij Albert Heijn. ‘Het is een afwisselende en dankbare baan’

Wesly is 41 jaar. Hij is bezorger bij Albert Heijn. Hiervoor heeft hij als teamleider bij een financiële dienstverlener gewerkt. Hij was zijn kantoorbaan zat en ging aan de slag als bezorger bij AH. Eerst om zijn loopbaanpad te overbruggen. Inmiddels werkt hij al een jaar als bezorger bij Albert Heijn. Het is gewoon een hele leuke baan!

Wil je wat meer vertellen over jouw werk als bezorger bij Albert Heijn?

Het werk is heel afwisselend. Het is echt meer dan ‘even’ boodschappen bezorgen. Je hebt te maken met verschillende routes. Soms heb je een makkelijke route. Een route met huizen waar je zonder problemen je bus voor de deur kan parkeren. Je hebt ook beruchte routes! Zoals route Den Haag. Die stad is niet gemaakt voor thuisbezorging. Het is moeilijk om daar je bus te parkeren. Ook het verkeer is veel chaotischer. Ik zie dat als een uitdaging! 🚙

Wat maakt jouw werk als bezorger leuk?

Iedere dag is anders. Zodra je de navigatie start weet je pas waar je naar toe gaat. Ik vind dat altijd een heerlijk moment! Het is ook heel dankbaar werk. Ik bezorg bij ouderen of instellingen. Deze mensen hebben echt bezorging nodig. Het voelt fijn om hen te helpen. Ik krijg regelmatig fooi maar ik vind een ‘bedankje’ mooier. Daar doe ik het voor! 

Heb je ooit iets bijzonders meegemaakt als bezorger bij Albert Heijn?

Ik zie elke dag dertig klanten. Je maakt zoveel grappige dingen mee. Sommige mensen vragen je binnen voor een kop koffie. Mensen nodigen je zelfs uit voor het eten! Laatst moest ik bezorgen bij een basisschool. Zij bieden mensen met weinig geld een voedselpakket aan. Dat is een halve vrachtwagen vol! Iemand staat mij dan op te wachten. Samen laden we de bus uit. Daarna maken we een praatje en drinken we koffie. Ik vind het mooi dat ik onderdeel ben van zo’n goede actie. 

Waarom raad je werken als bezorger aan?

Werken als bezorger geeft je een gevoel van vrijheid. Je eigen muziek luisteren. In de middag naar het winkelcentrum voor een broodje. Niemand die zich ermee bemoeit. Heerlijk! Ik vind het belangrijk werk te doen wat er toe doet. Je helpt mensen met hun boodschappen. Veel mensen zijn echt blij met je! Ook blijf je lekker fit. Je hoeft serieus niet meer naar de sportschool 💪. Ik ben blij dat ik geen kantoorbaan van 09:00 tot 17:00 meer heb.

Waarom is Albert Heijn zo’n leuke organisatie om voor te werken?

Werken bij Albert Heijn betekent een team dat achter je staat. Toen ik ziek was werd er met me meegedacht. Het is een grote organisatie maar je ze behandelen je niet als een nummertje. Ik heb het gevoel dat ik meetel. Daarnaast zijn ze erg flexibel. Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent. Je kan ook in gesprek over je loopbaan. Zo heb ik een keer een gesprek gehad over doorgroeien naar ‘plusser’. Je hebt als bezorger dan meer verantwoordelijkheden zoals administratie en controle. Albert Heijn organiseert soms ook activiteiten zoals ‘breng je familie naar werk dag’. Helaas kon ik daar niet bij zijn maar de volgende keer neem ik mijn zoontje en vader mee!

Zin in een baan met vrijheid? Ga aan de slag als bezorger bij Albert Heijn. Check snel de vacatures!

Vacatures bezorger Albert Heijn