Van Nederland naar Noord-Frankrijk. Maak als bezorger overal mensen blij met hun nieuwe tuinmeubels!

Micha werkt nu bijna een jaar als bezorger bij Life. Wat hem als eerste aantrok in deze functie? Dat je lekker veel onderweg bent en dat je gegarandeerd fulltime kan werken. Wat maakt het werken als bezorger nou zo leuk? "Het is geweldig om mensen blij te maken met de levering van hun nieuwe tuinmeubels," zegt hij. Lees snel verder om er achter te komen wat werkplezier is voor Micha, waar je rekening mee moet houden en wat je moet weten voordat je begint als bezorger.

Hoogtepunten âś¨

Een van de hoogtepunten voor Micha is het persoonlijke contact met klanten. "Vooral in de zomer merk je de waardering van mensen. Soms krijgen we zelfs fooien of worden we uitgenodigd voor een verfrissend drankje," voegt hij lachend toe. Het contact met tevreden klanten draagt bij aan het werkplezier en maakt de lange zomerdagen de moeite waard.

Dat brengt ons bij een ander aspect van werken als bezorger: de zomermaanden kunnen behoorlijk intensief zijn. In de zomermaanden, wanneer er veel meubels bezorgd moeten worden, moeten er soms lange dagen gemaakt worden. 

Nieuwe plekken đźŚŤ

Een typische werkdag begint met het efficiĂ«nt inladen van de bezorgwagen, waarbij de bezorgroute nauwkeurig wordt gepland. Soms zijn de bestemmingen particuliere klanten, terwijl andere dagen winkel bezorgingen omvatten. Dit maakt elke dag weer anders. Soms bezorg je alleen in Nederland, maar soms rij je helemaal naar Noord-Frankrijk of Duitsland. Meestal in een straal van ongeveer 2 uur rondom Roosendaal.  Niet elke bezorging is even makkelijk en vanzelfsprekend. Soms wandel je door enorme heuvelachtige tuinen, sta je in het zand  aan de kust of bezorg je de artikelen met een verhuislift naar een dakterras. Zo kom je op veel verschillende plekken waardoor het werk fris en boeiend blijft.

Een beetje spierkrachtđź’Ş

Wat er belangrijk is in deze baan? Je moet bereid zijn een beetje te sjouwen. Sommige meubelstukken kunnen behoorlijk zwaar zijn. Denk aan gazebo’s of sommige tafelbladen.  "Natuurlijk hebben we alle nodige hulpmiddelen, maar af en toe is er spierkracht nodig," aldus Micha. Verder is een klein beetje technisch inzicht wel handig. Je hoeft niet super handig te zijn, want je kan alles leren. Vaak is het montagewerk heel simpel. Wat poten onder een tafel schroeven, of de rugleuning op een bankje zetten.  Heb je geleerd de moeilijke montage klussen te doen? Dan krijg je ook meteen een hoger salaris. Dat is mooi meegenomen!
 

Kortom, het leven als bezorger voor Life is een avontuur! Je komt op nieuwe plekken, werkt samen met nieuwe collega's en hebt leuk contact met de klanten! Geïnspireerd door Micha’s ervaringen? Bekijk de vacatures als bezorger bij Life en solliciteer direct.

Vacatures bij Life