Baliemedewerker worden, iets voor jou?

Het visitekaartje van een bedrijf, dat ben jij als baliemedewerker. Met open armen en een stralende lach verwelkom je de gasten, stel je ze op hun gemak en beantwoord je hun vragen. Iets voor jou? Check dan hier waar je aan de slag kan als baliemedewerker, wat voor opleiding je nodig hebt, en natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt.💸 Let’s gooooo!

Alle vacatures 

 

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een baliemedewerker precies?!

Als baliemedewerker (ook wel receptionist genoemd) ben je het eerste aanspreekpunt van een bedrijf. Jouw missie: zorgen dat mensen zich meteen fijn voelen. Dat doe je door ze welkom te heten en ze verder te helpen. Maaarrr dat is lang niet alles! Ook help je je collega’s van de administratie een handje. Zo werk je dus bij verschillende afdelingen van een bedrijf. 

Je kan als baliemedewerker bijna overal aan de slag. Op het vliegveld, bij een bank, de overheid of bij je favoriete voetbalclub! ⚽ Alle grote bedrijven hebben baliemedewerkers nodig, dus je vindt overal wel een baan. Hoppa!

Als baliemedewerker zijn dit je belangrijkste taken:

 • Bezoekers ontvangen en doorverwijzen: je heet iedereen van harte welkom en stuurt ze door naar de juiste collega.

 • Vragen beantwoorden: jij bent de encyclopedie van het bedrijf. Je weet ALLES over de organisatie en beantwoordt de moeilijkste vragen met twee vingers in je neus.

 • Afspraken maken: mensen krijgen jou aan de lijn als ze een afspraak willen plannen. Jij checkt of er nog een plekkie vrij is in de agenda en prikt de datum.

 • Administratieve taken: soms help je als baliemedewerker met administratieve taken, zoals urenregistratie. Je collega’s zijn vaak maar al te blij met je!🦸  

De werkdag van een baliemedewerker: verwelkomen, doorverwijzen, administratie 

Als baliemedewerker ben je een echte beroepsduizendpoot. Je bent altijd druk in de weer. Telefoon in de ene hand, typen met je andere hand en een glimlach op je gezicht. Benieuwd hoe zo’n werkdag er dan precies uitziet? Check het hieronder!

Tijdstip

Taak

07:30 uur

Goeiemorgen! Even opstarten en dan op naar kantoor! 🚴‍♂️

09:00 uur

Even bijkletsen met je favo collega

09:30 uur

We hebben een beller! Hoe kan ik u helpen? ☎️

11:00 uur

Post-uurtje: je sorteert alle brieven en pakketten die binnenkomen 📮

12:00 uur

Een collega helpen met een vraag over de organisatie, graag gedaan! 👍

13:00 uur

Gezellig lunchen met je collega’s. Mjam! 🥪

14:00 uur

Bijspringen bij de administratie 🖊️

15:00 uur

Een klant belt met een klacht, jij blijft vriendelijk en zorgt dat ‘ie met een glimlach ophangt. Lekker gewerkt! 🏆

16:00 uur

Een afspraak gemaakt met een zakenpartner ✅

17:00 uur

Ennn weer lekker naar huis! 🏠

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een baliemedewerker 🤑

Als fulltime baliemedewerker verdien je gemiddeld tussen €2.286 en €2.371 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.183 per jaar. Daar kun je lekker van op vakantie naar uhhh… Bali bijvoorbeeld! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,44. Tsjakkaaa!

Hoe weten wij dat baliemedewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Er is geen vaste cao voor baliemedewerkers. Je secundaire arbeidsvoorwaarden, salaris en vakantiedagen zijn geregeld volgens de cao van de bedrijfstak waarin je werkt. Speur deze cao altijd even goed door, misschien heb je wel recht op lekkere extraatjes, zoals een telefoon van de zaak of een reiskostenvergoeding! 

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als administratief medewerker of office manager? Wij vertellen je alles over salaris!

Weten wat je waard bent? Check de salariswijzer!

Zelfverzekerd onderhandelen of jouw salaris vergelijken met dat van anderen? Word wijzer over je salaris met de salariswijzer!

Waar hebben ze veel baliemedewerkers nodig?

Wat je allemaal precies doet als baliemedewerker hangt af van je werkplek. Op de volgende paar plekken werken veeel baliemedewerkers:

 • Ziekenhuis: als baliemedewerker in een ziekenhuis check je of bezoekers een afspraak hebben, en stuur je ze door naar de juiste afdeling. 👩‍⚕️

 • Gemeente: als baliemedewerker bij de gemeente word je ook wel medewerker burgerzaken genoemd. Misschien klinkt dit alsof je hamburgers staat te bakken, maar je doet iets heel anders! Je maakt mensen blij met paspoorten, rijbewijzen en nog veel meer. Ook lekker! 😉

 • Kantoorpand: klanten en zakenrelaties ontvangen. Dat is waar je werk om draait als baliemedewerker in een kantoorpand. Je heet mensen welkom en vraagt hoe je ze kan helpen. Ook bied je alvast een kop koffie of thee aan!

Baliemedewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om baliemedewerker te worden heb je geen specifieke opleiding nodig. Sommige werkgevers vinden het chill als je een mbo of hbo-diploma op zak hebt, zeker wanneer je als medewerker burgerzaken aan de slag gaat. Maar voor de meeste baliemedewerker-functies is het geen vereiste. Je kan dus meestal meteen aan de slag. Lekkerrrrr!

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Via Goodhabitz volg je gratis allerlei superhandige trainingen waardoor je een nóg grotere topper wordt dan je al bent! Zo blaas je iedereen omver tijdens je sollicitatie. Woeeessjjj💨 Check hier een paar handige trainingen voor baliemedewerkers:

 • Excelcursus: je helpt als receptionist vaak mee met de administratie. Dat betekent: excellen, excellen en nog eens excellen! Maar voordat je kan excelleren moet je natuurlijk excel leren! Na deze cursus weet je alles wat je weten moet.

 • Het goede gesprek: communicatie is natuurlijk superbelangrijk voor baliemedewerkers. Deze cursus leert je de fijne kneepjes van het kletsen!

 • Omgaan met agressie: na deze training weet je precies hoe je om moet gaan met een minder leuke klant aan de balie.

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een baliemedewerker

Behoefte aan meer verantwoordelijkheden? Groei dan door van de balie naar een andere plek binnen je bedrijf. Wat dacht je van de volgende doorgroeimogelijkheden?

 • Office manager: ben je een geboren hosselaar? Groei dan door tot office manager! Als office manager fix je alle randzaken op een kantoor. Van managementtaken tot boodschappen bestellen: jij regelt het! 💪

 • Administratief medewerker: help je de administratieve afdeling altijd uit de brand met jouw analytisch denken en plantalent? Schuif dan bij ze aan en groei door tot administratief medewerker! Je ondersteunt het bedrijf door de telefoon op te nemen, facturen te sturen en de agenda in de gaten te houden.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte receptionist 🤩 

Je kan maar één keer een eerste indruk achterlaten, dat weet jij als baliemedewerker maar al te goed. Jij bent de eerste persoon die bezoekers te spreken krijgen. Het is dus superbelangrijk dat je representatief bent. Je bent altijd beleefd en ziet er tot in de puntjes verzorgd uit. Daarnaast zijn er nog een paar eigenschappen die handig zijn voor een baliemedewerker, zoals:

 • Sociaal en communicatief sterk: je bent als baliemedewerker de heeeele dag met mensen in contact. Dit moet je natuurlijk goed afgaan, maar het is vooral erg gezellig! Je bent een echt groepsdier en maakt graag een praatje.

 • Multitasken: je bent bezig met de administratie terwijl de telefoon rinkelt en een klant binnen komt wandelen: wat nu? Jij houdt het hoofd koel en handelt alle taken rustig af. Hoppa!

 • Klantgericht: voor jou staat de klant altijd op nummer één. Je hangt die telefoon pas op wanneer een klant voor honderd procent tevreden is!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als baliemedewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor baliemedewerkers:

 • ABN AMRO verzekeringen: word het gezicht van een jong en ambitieus bedrijf dat verzekeringen aanbiedt aan klanten van één van de grootste banken van Nederland.

 • Belastingdienst: volksverzekering, inkomstenbelasting, omzetbelasting… veel mensen zien al sterretjes wanneer ze deze termen horen. Als baliemedewerker bij de Belastingdienst help je deze mensen verder. Zo maak je je klanten iedere dag blij.

 • Gemeente Den Haag: op zoek naar een mooie baan achter de duinen? Ga dan aan de slag bij gemeente den Haag! Wat je krijgt: een afwisselend takenpakket én een supergezellig team!

Deze werkgevers zijn interessant voor baliemedewerkers

Flexibele of vaste baan als baliemedewerker?

Als baliemedewerker ben je bijna altijd in vaste dienst. Zo leer je het bedrijf namelijk het best kennen en help je klanten zo goed mogelijk. En je werktijden? Die sluiten aan bij de organisatie waar je werkt. Bij de overheid of een commercieel bedrijf werk je volgens de gouwe ouwe kantoortijden, terwijl je werktijden afwisselender zijn als je bijvoorbeeld bij een ziekenhuis werkt.

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als baliemedewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.

 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.

 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!

 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.

 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.

 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Onze openstaande baliemedewerker vacatures👇

Sla jouw baan als baliemedewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Veelgestelde vragen over Baliemedewerkers

Dit zijn de meestgestelde vragen over baliemedewerkers

 • Wat doet een baliemedewerker?

  Als baliemedewerker (of receptionist) ben je het eerste aanspreekpunt van een bedrijf. Jouw missie: zorgen dat mensen zich meteen fijn voelen. Dat doe je door ze welkom te heten en ze verder te helpen. Maaarrr dat is nog niet alles! Ook help je je collega’s van de administratie een handje. Zo werk je dus bij verschillende afdelingen van een bedrijf. Check hier hoe je werkdag eruitziet.

 • Wat verdien je gemiddeld als baliemedewerker?

  Als fulltime baliemedewerker verdien je gemiddeld tussen €2.286 en €2.371 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.183 per jaar. Lees hier alles over je secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als baliemedewerker?

  Een goede baliemedewerker is sociaal, communicatief en klantvriendelijk. Denk jij nou: hey! Ze hebben het over mij. Check dan snel deze pagina en solliciteer meteen!

 • Hoe moet ik solliciteren op een vacature voor baliemedewerker?

  Solliciteren als baliemedewerker is een fluitje van een cent! Maak een gratis Tempo-Team-profiel Check de vacatures. Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!