Boekhouder vacatures

Cijfers, cijfers en nog meer cijfers. Van kilometerregistratie tot btw-aangifte en van jaarrekening tot inkoopfactuur: de boekhouder weet er alles van en krijgt er ook zeker geen genoeg van! Ben jij een cijferwonder en wil je hier je werk van maken? Bekijk de informatie of solliciteer direct op één van de openstaande vacatures!

Werken als boekhouder via Tempo-Team

Werk je het liefst als boekhouder bij een grote, internationale organisatie? Of zit je toch liever bij het familiebedrijf om de hoek? Wil je werken in de publieke, of juist de private sector? Fulltime of parttime? Wat je voorkeur ook is: bij Tempo-Team hebben we een passende baan voor je. Want het voordeel aan het werken als boekhouder is dat bijna iedere bedrijf er in ieder geval één nodig heeft om de financiële administratie op orde te houden. Genoeg te doen dus!

Voordelen van werken als boekhouder via Tempo-Team

Als boekhouder heb je te maken met goede arbeidsvoorwaarden. Het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen en zijn afhankelijk van de opdrachtgever, maar bij Tempo-Team kun je altijd rekenen op:

 • Een salaris dat past bij jouw opleiding en werkervaring. 
 • Een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen. 
 • 25 vakantiedagen. 
 • 8,33% vakantiegeld.
 • Deelname aan een pensioenregeling. 
 • Recht op een collectieve ziektekostenverzekering.

FAQ boekhouder functie

 • Wat is een boekhouder?

  Een boekhouder is iemand die zich bezighoudt met het verwerken van alle financiële gegevens binnen een bedrijf. Denk hierbij aan debiteurenbeheer, crediteurenbetalingen en het verwerken van belastingaangiftes en jaarrekeningen. Een boekhouder is dus veel met cijfers bezig en zorgt ervoor dat deze te allen tijde goed en nauwkeurig verwerkt worden. Dit is belangrijk, omdat de meeste bedrijven hun plannen en strategieën afstemmen op de aanwezige geldstromen. Wanneer deze niet kloppen met de werkelijkheid, kunnen er dus grote problemen ontstaan.

 • Wat doet een boekhouder?

  De financiën zijn het domein van de boekhouder. De werkzaamheden van een boekhouder zijn divers en kunnen dus per bedrijf verschillen, maar ze hebben in ieder geval te maken met bijvoorbeeld het verwerken van facturen, het doen van de belastingaangiftes, opstellen van de jaarrekening, kilometerregistratie, btw-aangiftes. Het is de taak van de boekhouder om ervoor te zorgen dat hij op ieder moment weet hoe het bedrijf er financieel voor staat. Een verantwoordelijke functie dus, omdat veel beslissingen op basis van de informatie van de boekhouder genomen worden.

 • Hoe word je boekhouder?

  Er bestaat geen officiële boekhouders-opleiding. De titel van boekhouder is dus ook niet beschermd: iedereen die boekhoudkundige werkzaamheden verricht, mag zich boekhouder noemen. Wil je aan de slag als boekhouder? Dan zijn er verschillende opleidingen die het beste bij de functie aansluiten. Op mbo-4 niveau is dat bijvoorbeeld de opleiding assistent accountant of financiële administratie. Op hbo-niveau zou een opleiding met moderne bedrijfsadministratie een goede opstap zijn.

 • Wat is het salaris van een boekhouder?

  Het salaris van een boekhouder is sterk afhankelijk van het opleidingsniveau en de opgedane werkervaring. Zo zal een pas afgestudeerde boekhouder met een hbo-diploma starten met een salaris van ongeveer €2500, maar zal een ervaren boekhouder met hetzelfde niveau gemiddeld €4000 verdienen. Genoeg ruimte om te groeien dus!

 • Waar werkt een boekhouder?

  De meeste boekhouders in loondienst werken bij een administratiekantoor of boekhouderskantoor. Maar niet allemaal, want er zijn ook genoeg zelfstandig boekhouders te vinden. Zij werken vaak bij meerdere en kleinere bedrijven, waar geen behoefte is aan een fulltime boekhouder. Waar je gaat werken is dus helemaal aan jezelf, want iedere sector en ieder bedrijf moet zorgen dat de boekhouding in orde is. Als boekhouder werk je meestal binnen de private sector, maar ook binnen de publieke sector zijn er boekhouders werkzaam.

 • Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een boekhouder?

  Wanneer je als boekhouder aan de slag gaat, liggen de doorgroeimogelijkheden voornamelijk binnen het inhoudelijk verdiepen en verbreden van je kennis. Indien je als boekhouder overweegt om een eigen administratie- boekhouderskantoor te beginnen, kan dit natuurlijk ook een mooie carrièrestap zijn.

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.