Vacatures Jurist

De mensen achter een dossier. Daar gaat het jou als jurist om. We noemen deze functie ook wel eens fiscalist of bezwaarbehandelaar. Elke casus is anders. Dat maakt jouw baan uniek en interessant. Toch houd jij vrijheid. Bijvoorbeeld over je werkplek. Kies jij vandaag voor kantoor? Of ga je voor thuiswerken? Met eigen snoeppot ;)

Alle Jurist Vacatures

Waar wil jij meer over weten?

Wat doet een jurist?

Een jurist doet de voorbereiding en uitvoering van fiscale zaken. Jij regelt de afhandeling van de belastingaangifte. Bemiddelt tussen reizigers en hun vervoerder. Of adviseert over cryptomunten.

Jouw werkzaamheden als jurist kunnen verschillen per organisatie. Bij belastingkantoren of accountantskantoren werk je in opdracht van een belastingadviseur. Werk je in een organisatie? Dan ben jij het aanspreekpunt voor alle belastingzaken. Maar vergeet niet de grootste werkgever van Tempo-Team voor juristen: de Belastingdienst zelf. 

Wat wel altijd hetzelfde is, is dat jij  verschillende bezwaarschriften van particulieren behandelt. Dit zijn mensen die het niet eens zijn met de belastingdienst en jou om hulp vragen. Jij helpt deze mensen en zorgt dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Ieder dossier is anders. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Jij krijgt de volledige verantwoordelijkheid over jouw dossiers. Toch werk jij ook vaak samen met je collega’s. Niet alleen omdat het gezelliger is, maar ook omdat jullie samen de vraagstukken kunnen bespreken. Zo weet je zeker dat jullie de beste beslissing nemen voor de persoon achter het dossier. 

Hoe word je jurist?

Jij bent hebt een afgeronde hbo- of wo-diploma in de richting van rechten of op fiscaal gebied. In je zak? Dan kan jij snel aan de slag als jurist. Bijna klaar met je studie? Meld je dan ook! Jij kunt zonder problemen alvast aan de slag in de praktijk. Ervaring die jij meeneemt. Daarnaast heb jij direct een werkplek voor na je studie. Lekker bezig!

Naast een diploma of bijna-diploma gaat het om jou. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst en dat jij vooral lekker leergierig, nauwkeurig en gemotiveerd bent. Verder houden we van een menselijke insteek. Communicatieve vaardigheden komen dus goed van pas!

Wat is het salaris van een jurist?

Dat ligt aan jouw ervaring! Heb jij al een hbo-opleiding op zak? Dan start jouw salaris op minimaal € 2675 bruto per maand (gebaseerd op een week van 36 uur.) Na het startsalaris is jouw salaris afhankelijk van je ervaring. Jouw salaris groeit met jou mee! Heb je nog geen diploma maar zit je wel in de afrondende fase? Ook dan kan je al aan de slag in de praktijk! Jouw salaris start in dat geval bij €2471 bruto per maand. Natuurlijk inclusief doorgroeimogelijkheden. In functie en in salaris ;)

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden van een jurist?

Voel jij je al helemaal thuis in de wereld van de juristen? En ben jij lekker ambitieus? Ga dan altijd in gesprek met jouw contactpersoon over doorgroeimogelijkheden. Vaak zijn er mogelijkheden om binnen dezelfde afdeling in een hogere functie te werken. Kan dat niet? Kijk dan samen naar mogelijkheden buiten de afdeling. Of specialiseer je in Particulieren, Midden- en kleinbedrijf of juist in Grote Ondernemingen. Door je te specialiseren kom jij al snel een stap hoger en ben jij de expert die alles tot in de puntjes weet. Heb je plannen om je ambities aan te pakken? Bespreek het met ons! Wij willen je graag helpen bij dit traject!

Waar werkt een jurist? 

Een grote werkgever waar jij terecht kunt is de Belastingdienst. Hier staan altijd vacatures voor je open. Bij de Belastingdienst heb je twee soorten afdelingen.  Het Landelijk Incasso Centrum of de Particulieren afdeling. Een ding is zeker. Waar je ook voor kiest. Jij krijgt vrijheid in waar je werkt. Thuis of op kantoor. Jij hebt een kantoor met een lichte, fijne en opgeruimde sfeer. Niet met een eigen bureau met een eigen stoel. Maar  met flexplekken. Hierdoor heb jij elke dag iemand anders naast je zitten. Gezellig! Even klaar met de gezelligheid? Dan werk jij de volgende dag toch lekker thuis? Kan jij je even vol focussen op je werk, met je eigen bureau,  je eigen stoel en je eigen sloffen ;) !

Werken als jurist in jouw regio!

Als jij werkt als jurist is de kans groot dat jij werkt voor de Belastingdienst. Een groot voordeel: jouw kantoor is lekker bij jou in de buurt. De Belastingdienst heeft namelijk door het hele land kantoren zitten. Of we een paar steden kunnen opnoemen? Tuurlijk! Amsterdam, Groningen, Heerlen, Den Haag en Breda. (pssstt… het zijn er nog veel meer! Kijk verder voor een vacature in jouw woonplaats) Woon je niet zo dichtbij dat jij lopend naar je werk kunt? Dan kan jij gemakkelijk met het OV. Jouw reiskosten worden dan 100% vergoed. Je salaris ben je niet kwijt aan hoge reiskosten.  Mooi meegenomen toch?! 

Fulltime of parttime werken als jurist?

Als jurist werk jij tussen de 32 en 36 uur. Gezellig met je collega’s op kantoor of helemaal in je eigen gedachten vanuit huis. Die vrijheid ligt bij jou! Tenminste… na de eerste 5 weken dan. De eerste 5 weken dat jij begint in jouw nieuwe baan laten we je namelijk niet in het diepe zwemmen. Samen met je collega’s ben jij op kantoor te vinden. Zo is er altijd gezelligheid en is er altijd iemand aan wie jij je vragen kunt stellen. Nadat je helemaal in het ritme gekomen bent en jezelf ontpopt hebt tot expert kies jij lekker zelf waar je werkt. Lekker!