Werken als planner, iets voor jou? 💡

Zijn jouw vakanties altijd tot in de puntjes geregeld en plan je zelfs je eigen surpriseparty tot op de minuut uit?! Dan is planner misschien wel iets voor jou! Of je nou in een magazijn, bij de post, voor de overheid of bij Tempo-Team zelf werkt: gewapend met je agenda en telefoon zorg jij ervoor dat alles volgens plan verloopt! Wil jij weten wat voor opleiding je nodig hebt? Wat leuke vacatures zijn? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een planner precies?!

De naam zegt het al: als planner ben je de hele dag aan het… PLANNEN! Of je nou in de bezorging, bouw of logistiek of human resources werkt: als planner ben je verantwoordelijk voor het maken van een logistieke- of personeelsplanning en grijp je in wanneer het anders loopt. In ieder bedrijf met veel personeel moeten personeelsplanningen gemaakt worden. Er is dus heeeeel veel werk te vinden voor een planner. Hoppa!

Wat je precies doet als planner, hangt af van je werkgever. Per sector en per bedrijf heb je andere taken en verantwoordelijkheden. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die je als planner bijna overal doet. En die zijn leeeuk! Zoals:

 • Bijhouden van het rooster: jij weet altijd precies wanneer wie beschikbaar is, wanneer collega’s met vakantie zijn of misschien wel met zwangerschapsverlof. Handig voor de personeelsplanning!
 • De bezetting regelen: wie werkt er op welk moment? En hoe zorg je dat er iedere dag een topteam op de werkvloer staat, terwijl je rekening houdt met de wensen, vakanties en verlofdagen van je collega’s? Jij lost deze puzzel iedere week opnieuw op, énnn je stuurt deze bezetting naar je collega’s! 🤓
 • De administratie: wat er ook nodig is, als planner zorg je ervoor dat alles op de juiste manier verwerkt is.
 • Trainings- en opleidingsprogramma’s: ontwikkeling is superbelangrijk! Jij plant voor je collega’s altijd de tofste trainingen en opleidingen in. Ook begeleid je ze waar nodig.
 • Transportplanningen maken: als planner in de bezorging zorg je ervoor dat ieder pakketje precies op tijd op de deurmat ploft. Je stuurt vrachtwagenchauffers aan en zorgt ervoor dat ze een strakke en realistische planning hebben! Vrrrroem🚚
 • Inkoop van grondstoffen: als planner in de productie of logistiek ben je vaak verantwoordelijk voor het doen van inkopen. Jij hosselt de beste kwaliteit materialen voor een lekker prijsje!

De werkdag van een planner: roosters maken, overzicht houden en analyseren

Als planner zorg je ervoor dat alles precies volgens het, je raadt het al… plan verloopt. Toch heeft jouw werkdag flink wat afwisseling!  Een collega met een dringende vraag? Een onverwachte zieke? Een naderende deadline of een (seizoens)piek? Als planner moet je flexibel zijn en regel je het gewoon. Jij houdt het hoofd koel en redt de dag! 🦸

Als planner werk je vaak volgens kantoortijden: de gouwe ouwe 9 tot 5 dus. Ben jij altijd op tijd voor het eten! Chill toch? Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als planner? Wij hebben alvast een kleine *badum tss* planning gemaakt!

Tijdstip Taak
09:00 uur

de werkdag begint. Jij bent natuurlijk stipt op tijd! 🕐

10:00 uur

even spieken of de week nog wel volgens plan verloopt.. Toch nog een vervanger regelen in verband met een zieke collega. Ennnnn doorrr! ✔️

11:00 uur

overleg met de collega’s over een naderende piek in de planning, hoe gaan we die opvangen? Zijn er extra mensen nodig?

12:00 uur

lekker bakkie koffie met die leuke collega. Mmmmm ☕

14:00 uur

even een belletje met de werknemer die een welverdiend weekje op vakantie wilt. Wordt geregeld! ☀️

16:00 uur

alvast de collega's voor volgende week/maand laten weten welke dagen en uren ze werken. Het wordt een drukke week, maar we komen er samen uit. ✨

17:00 uur

nog even de laatste roosterwijzigingen doorvoeren en dan lekker naar huis!

Dit zegt Davy over werken als planner

Ik heb contact met iedereen binnen het bedrijf, en ook vaak met de klanten! Dat maakt mijn werk heel sociaal, en tof om te doen.
- Davy, 29, planner

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een planner 🤑

Als fulltime planner verdien je gemiddeld tussen €2.407 en €2.478 bruto per maand. Lekker salaris toch?! En werk je 40 uur per week, dan is dat €31.661 per jaar. Daar kun je ruim 10.000 agenda’s van kopen! 😉 Werk je liever flexibel? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €14,10 Tsjakkaaa!

Hoe weten wij dat planners dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee.

Er is geen specifieke cao voor planners. Je secundaire arbeidsvoorwaarden worden gefixt door het bedrijf waar je voor werkt. Vaak krijg je nog lekkere extraatjes, zoals een smartphone.  En wie weet krijg je ook nog een auto of laptop van de zaak! Lekkerrr 😍

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als transportplanner of logistiek planner? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als planner? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van planners is. Hoppaaaa!

Wat voor planners zijn er?

Wat lijkt jou leuker: vrachtwagenchauffeurs aansturen of personeel regelen voor evenementen? Het kan allemaal! Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten planners. We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Transportplanner: als transportplanner ben je verantwoordelijk voor het maken van een realistische planning voor vrachtwagenchauffeurs. Ook onderhoud je contact met de chauffeurs die onderweg zijn en check je of alles nog volgens schema verloopt. Zo krijgt de chauffeur genoeg rust en liggen de boodschappen op tijd in de schappen. 
 • Planner contactcenter: wie heb ik aan de lijn? 📞 Als planner contactcenter zorg jij dat een callcenter 24 uur per dag als een geoliede machine draait. Je houdt je vooral bezig met de personeelsbezetting. 
 • Productieplanner: als productieplanner zorg je dat een productieproces op rolletjes loopt. Je bekijkt de orders en vertaalt ze naar het beste recept voor de productie. Je bepaalt welke grondstoffen, mensen en machines er nodig zijn.
 • Logistiek planner: van magazijn tot vrachtwagen en van het picken van orders tot het maken van de roosters, jij hebt overzicht over de hele logistieke keten en zorgt dat het proces soepel verloopt.
 • Supply chain planner: als supply chain planner ben je een soort chef-magazijn. Je plant bestellingen in en zorgt ervoor dat de voorraden nooit opraken.
 • Zorgplanner: een zorgplanner heeft veel verantwoordelijkheid. Jij zorgt er namelijk voor dat mensen zo snel mogelijk geholpen kunnen worden. Je plant operaties in en houdt in de gaten hoeveel bedden er nog vrij zijn. 
 • Planner bij Tempo-Team: als planner bij Tempo-Team ben je de Louis van Gaal van de werkvloer. Jij zorgt er namelijk voor dat iedereen op de juiste positie staat. Je hebt contact met alle werknemers en weet altijd precies wie er beschikbaar is. Zo maak jij altijd een topplanning!

Planner worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Als planner heb je minimaal een mbo-diploma op zak. Welke studie dat precies is, hangt af van het soort planner dat je wilt worden. Om zorgplanner te worden heb je namelijk een heel ander soort opleiding nodig dan wanneer je als supply chain planner aan het werk wilt. Tempo-Team biedt een heleboel opleidingen en trainingen aan binnen de logistiek, bouw en zorg. Allemaal gebieden waar je als planner aan de slag kan. Check de opleidingen en vergroot je baankans!

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een planner

Loopt jouw hele bedrijf al jaren op rolletjes dankzij jouw uitstekende planningskills? Lekker bezig! Dan is het misschien wel tijd voor wat meer verantwoordelijkheden. Check hier de doorgroeimogelijkheden voor een planner:

 • Senior planner: ben jij een echte veteraan in het vak en heb je alle soorten roosters wel eens voorbij zien komen? Dan kun je doorgroeien tot senior planner! Een senior planner plant het werk in van de planners… volg je het nog? 🤯 Je houdt het grote plaatje in de gaten en bent vaak bezig met de écht grote opdrachten.
 • Hr-adviseur: word jij vooral blij van praten met collega’s en helpen om hun werk zo goed mogelijk te doen? Dan ben jij misschien wel een hr-adviseur in de dop! Van teamuitjes tot functioneringsgesprekken: als hr-adviseur doe je er alles aan om het werk van je collega’s zo leuk mogelijk te maken. En dat maakt jouw baan ook een feestje! 🥳
 • Administratief medewerker: is je agenda jouw heilig testament? Ga dan aan de slag als administratief medewerker. Als administratief medewerker fix je de salarisadministratie, stuur je facturen op en houd je de agenda bij. Jij zorgt ervoor dat je collega’s zorgeloos kunnen werken, en het goede bedrag op hun loonstrookjes krijgen! Best belangrijk… 💸

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte planner 🤩

Als planner houd je altijd het overzicht en raak je nooit in paniek. Drie medewerkers die tegelijkertijd uitvallen? *Adem in, adem uit* Oke. Dit gaan we fixen! Binnen de kortste keren heb je de oplossing bij elkaar gepuzzeld. Check hieronder nog een aantal eigenschappen die bij een echte planner horen. En? Herken jij jezelf erin?!

 • Creatief: soms krijg je te maken met lastige situaties, zoals onderbezetting of gaten in het rooster. Gelukkig versta jij de kunst van het out-of-the-box denken als geen ander en los je problemen op de meest creatieve manier op.
 • Oplossingsgericht: een last minute wijziging in de planning? Als planner moet je vaak snel handelen. Een beetje improvisatietalent is geen overbodige luxe dus!
 • Organiseren: een feestje, een personeelsborrel of een training? Laat dat maar aan jou over! Je houdt ervan om dingen te organiseren en weet het zó te plannen dat ieder evenement een succes wordt!
 • Sociaal: je collega’s komen bij jou als ze vragen hebben over de planning of personeelszaken. Jij vindt het leuk om een gesprekje met ze te voeren en ze te helpen. Vind jij dat je sociaal nog wat kan groeien? Check dan eens de training gesprekken voeren.

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als planner

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

Altijd de nieuwste planner-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor planner. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als planner?

Als planner krijg je vaak een vaste baan en werk je voor één bedrijf. Voor dit bedrijf ga je alle roosters en planningen bijhouden. Dat is chill, want dan weet je zeker dat je voor een bepaalde termijn een inkomen hebt. Ka-ching! 💰

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? En ga jij direct voor een vast contract? Voor alle dienstverbanden kun je bij Tempo-Team terecht! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als planner via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als planner aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over planners

 • Wat doet een planner?

  Een planner houdt zich de hele dag bezig met.. plannen! Maarruhhh.. wat plan je dan precies? Dat kan van alles zijn! Van transportketens tot werkroosters. Er zijn een heleboel verschillende soorten planners die allemaal weer hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Wat vind jij het leukst? Check hier de verschillende soorten planners.

 • Wat verdien je gemiddeld als planner?

  Als fulltime planner verdien je gemiddeld tussen €2.407 en €2.478 bruto per maand. Lekker salaris toch?! En werk je 40 uur per week, dan is dat €31.661 per jaar. Meer weten over het salaris van een planner? Check het hier!

 • Heb je ervaring nodig om te werken als planner?

  Als je de juiste opleiding achter de rug hebt, kun je aan de slag als junior planner. In het begin krijg je begeleiding van iemand met meer ervaring. Als je het bedrijf een beetje kent, mag je als volwaardig planner aan de slag. Benieuwd welke opleiding je kan volgen om planner te worden? Check het hier!

 • Waarom is het leuk om te werken als planner?

  Houd je van puzzels? Dan ga jij werken al planner waarschijnlijk heel leuk vinden. Een werkrooster of een magazijnregister is eigenlijk een soort puzzel. Jij mag een creatieve oplossing bedenken om deze op te lossen. En het liefst een beetje snel! 😉

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als planner?

  Om planner te worden moet je minimaal een mbo-opleiding afgemaakt hebben. Welke mbo? Dat ligt aan het vakgebied waar je uiteindelijk aan de slag gaat. Kijk hier wat voor verschillende soorten planners er allemaal zijn.

 • Hoe moet ik solliciteren op een vacature voor planner?

  Solliciteren als planner is supersimpel! Ga op zoek naar de vacature die per-fect bij je past. Gevonden? Maak dan een gratis Tempo-Team-profiel. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren?

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als planner?

  Als planner word je natuurlijk supergoed in plannen. Ook word je goed in improviseren en leer je denken in oplossingen. Kijk hier wat je nog meer leert als planner!