Werken als postbezorger, iets voor jou?

Verjaardagskaarten, liefdesbrieven en ansichtkaarten uit verre oorden: stuk voor stuk parels die bezorgd worden. 💌 En die eer heb jij als postbode! Je werkt lekker in de buitenlucht, met je favoriete muziek in je oren. Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als postbezorger? Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste… adres! 📮  Check hier wat voor opleiding je nodig hebt, en natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt!

Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een postbezorger precies?! 

Als postbezorger, of postbode maak je iedere dag mensen blij met brieven en kaarten. Fluitend fiets jij door de wijk om allerlei post bij mensen op de deurmat te laten vallen. 

Bij het postkantoor haal je eerst een grote gesorteerde zak post op. Daarna stippel je de snelste route uit en stap je op je stalen ros om alles op het juiste adres af te leveren. En weet je wat ook fijn is? In iedere stad of dorp zijn postbezorgers nodig. Je hoeft dus niet ver te reizen voor je werk. Lekkerrr!

Als postbezorger zijn dit je belangrijkste taken:

 • Post verzamelen: aan het begin van de dag ga je langs het postkantoor om je post op te halen. Want zonder post, geen werk!

 • Route bepalen: je bekijkt de lijst met adressen en stippelt de slimste route uit. Je kent inmiddels alle sluipweggetjes in je wijk, hoppaa! 🗺️

 • Post bezorgen: route check? Tijd om op de fiets te springen! Weer of geen weer, jij zorgt ervoor dat iedereen z’n post op de mat krijgt. Én een grote glimlach op het gezicht! 🤗

De werkdag van een postbezorger: ophalen, plannen, afleveren

Als postbezorger ben je iedere dag lekker in de buitenlucht bezig. Met het zonnetje op je gezicht fiets je door de straten. Je schuift brieven door de bus of je belt even aan om een pakketje af te leveren. Af en toe maak je een gezellig praatje met een buurtbewoner. Iedere dag maak je de nodige kilometers op je trouwe stalen ros. 🚲 Zeg maar daaaag sportschool!

Het werk van een postbezorger is heel flexibel. Meestal werk je een paar uurtjes per dag en soms mag je ook zelf bepalen wanneer je werkt. Dat ligt natuurlijk wel aan je werkgever. Wil je dus gezellig de kids ophalen van school? Dat kan! Begin dan gewoon wat eerder aan je werkdag. Benieuwd hoe zo’n werkdag eruit ziet? Check het hieronder!

Tijd  Taak
09:00 uur Goeiemorgen! Lekker uitgeslapen ☀️
10:00 uur De post ophalen bij het postkantoor en een gezellig praatje maken met je collega’s
10:30 uur De beste route uitstippelen📍
11:00 uur Klaar voor de start? Af! 🚲
12:00 uur Hoppa! De eerste wijk is af. Een nieuw record🏅
13:00 uur *Trrrring* Hey buur! Hoe is ‘ie?👋
13:30 uur Lekker een broodje eten in het zonnetje! 🥪
14:00 uur De laatste paar adressen af en je dag zit er alweer op!

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een postbezorger 🤑

Als postbezorger werk je lekker flex en krijg je vaak per uur betaald. Je uurloon is gemiddeld €10,34. Daar koop je een chille elektrische fiets van zodat je nóg sneller over het asfalt scheurt. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat postbezorgers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Er is geen specifieke cao voor postbezorgers. Wel hebben grote postbedrijven vaak een eigen cao. Hierin staan alle belangrijke dingen op een rijtje: je salaris bijvoorbeeld, maar ook je secundaire arbeidsvoorwaarden, vakantiedagen en bonussen! Check ‘m dus goed. Je wilt die extra knaken natuurlijk niet mislopen! 🤩
Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als planner of koerier? Wij vertellen je alles over salaris!

Weten wat je waard bent? Check de salariswijzer!

Zelfverzekerd onderhandelen of jouw salaris vergelijken met dat van anderen? Word wijzer over je salaris met de salariswijzer!

Wat voor postbezorgers zijn er? 

Van de wasmachine tot je nieuwe smartphone en je pizza quattro stagioni: alles wordt tegenwoordig aan de deur geleverd. Er zijn dus ook een heeeeleboel soorten bezorgers. We zetten ze even voor je op een rijtje.

 • Maaltijdbezorger: je kent ze wel, de gemotoriseerde fruitella’s die er in recordtijd voor zorgen dat je je buikje rond kan eten. De bezorgservices schieten als champignons uit de grond, dus je kan als maaltijdbezorger snel aan de bak!

 • Krantenbezorger: de gouwe ouwe krantenwijker! Als krantenbezorger wandel jij al door de straten als de vogels ontwaken. Zo heeft iedereen de krant voor bij z’n kopje koffie.☕

 • Pakketbezorger: in je busje toer je door de stad om mensen blij te maken met hun nieuwe sneakers, boeken en andere bestellingen!

 • Fietskoerier: als fietskoerier bezorg je dezelfde soort pakketjes als de pakketbezorger, alleen doe je dat, je raadt het al: op de fiets! Als een echte Tom Dumoulin scheur je door de straten en stegen. 

 • Technisch bezorger: een technisch bezorger levert niet alleen een pakket af, maar werkt ook door achter de voordeur. Je plaatst bijvoorbeeld een gloednieuwe wasmachine, installeert beveiligingscamera’s of tovert een woonkamer om tot thuisbioscoop!

Postbezorger worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Goed nieuws: om postbezorger te worden heb je helemaal geen opleiding nodig! Je leest het goed: niks, nada, noppes! Behalve je fietsdiploma natuurlijk 😉. 

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil jij nou iedereen van z’n sokken blazen tijdens je sollicitatie? Volg dan de GRATIS trainingen van GoodHabitz en maak een ver-plet-ter-rende eerste indruk! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende trainingen:

 • Timemanagement: tijd is geld! En al helemaal voor bezorgers. Planning en timemanagement zijn superbelangrijk voor jou als postbode. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat iedereen op tijd zijn pakketje op de mat heeft liggen!

 • Vitaliteit: als pakketbezorger ben je fysiek bezig. Dan is het handig als je in goede vorm bent! Met deze training word jij zo fit als een hoentje.

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een postbezorger

Ken je de hele buurt op je duimpje en breng je al jaren trouw iedereens post rond? Dan is het misschien wel tijd voor wat extra verantwoordelijkheden! Voor postbezorgers zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Check ze hieronder! 

 • Medisch koerier: als medisch koerier breng je medicijnen langs mensen deze niet zelf kunnen ophalen. Heel dankbaar werk dus!

 • Waardetransporteur: toe aan wat meer verantwoordelijkheid? Ga dan aan het werk als waardetransporteur! Een waardetransporteur vervoert grote hoeveelheden geld in een gepantserd busje. Je zorgt ervoor dat de vracht zonder problemen op de bestemming aankomt. 

 • Postkamermedewerker: als postkamermedewerker ben je onmisbaar voor de postbodes. Jij gaat niet de straat op, maar blijft op je post in het kantoor 📮. Vanaf de postkamer sorteer je alle brieven en pakketten. Zo zorg je ervoor dat alle post op de juiste plek terechtkomt.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte postbezorger 🤩

De belangrijkste eigenschap van een postbezorger? Zelfstandigheid! Als een echte cowboy galoppeer je over de straten. Niemand die je vertelt wat je moet doen, alleen jij, je stalen ros en je zak met post. Je bepaalt zelf je route, en vaak ook je werkuren. Jij bent een kei in zelfstandig werken en kan goed omgaan met die verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn er nog een paar andere eigenschappen die horen bij een postbezorger. Check hier welke dat zijn:

 • Je bent fit: als postbode ben je de hele dag aan het fietsen. Je moet dus een goede conditie hebben! 

 • Je manoeuvreert veilig in het verkeer: niemand wil een bandenspoor op z’n verjaardagskaart. Gelukkig rijd jij altijd veilig en blijft de post zo in topconditie!

 • Je kan goed plannen: voordat je op je fiets klautert, heb je al precies uitgedokterd hoe je werkdag eruitziet, wat je route is en hoe lang je bezig bent.

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als postbezorger

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?!

De baanraders voor postbezorgers:

 • PostNL: bij het beroep postbezorger denk je natuurlijk maar aan één werkgever: PostNL! Bij hét postbedrijf van Nederland zijn ze altijd op zoek naar versterkingen voor hun supergezellige team!

Met deze werkgevers werken wij samen in de transport

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.

Flexibele of vaste baan als postbezorger?

Als postbode is je werk flexer dan flex! Je kiest zelf welke uren van de dag je aan het werk bent, zolang de postzak maar leeg is aan het einde van de dag. Superchill toch? Een iéts te gezellig feestje gehad gisteren? Dan blijf je lekker een uurtje langer liggen!

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als postbezorger via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.

 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.

 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!

 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.

 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.

 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Onze openstaande postbezorger vacatures👇 

Sla jouw baan als postbezorger aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over postbezorgers

 • Wat doet een postbezorger?

  Als postbezorger, of postbode, maak je iedere dag mensen blij met brieven en pakketjes. Fluitend fiets je door de wijk om allerlei post bij mensen op de deurmat te laten ploffen. Bij het postkantoor haal je een grote zak post op. Daarna stippel je de snelste route uit en stap je op de fiets om alles op het juiste adres af te leveren. In iedere stad of dorp zijn postbezorgers nodig. Lees hier hoe je werkdag eruitziet als postbezorger!

 • Wat verdien je gemiddeld als postbezorger?

  Als postbezorger werk je lekker flex en krijg je vaak per uur betaald. Je uurloon is gemiddeld €10,34. Tsjakkaaa! Lees hier alles over je cao en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als postbezorger?

  Om postbezorger te worden heb je geen enkele opleiding nodig! Jahaaa, dat lees je goed. Je kan meteen op die fiets stappen! Wel kun je jezelf optimaal voorbereiden op je werk met onze GRATIS cursussen op sollicitatie helemaal te rocken. 🔥 Check hier onze cursussen voor postbezorgers!

 • Hoe moet ik solliciteren op een postbezorger vacature?

  Solliciteren als postbezorger is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Of klik gewoon hier! Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als postbezorger?

  Als postbezorger leer je zelfstandig werken, supergoed plannen ennnnnn word je topfit! Check hier welke eigenschappen en competenties nog meer passen bij een postbezorger!