Heftruckchauffeur worden, iets voor jou?

Een vork, lepel en een… heftruck! Jaaa, als heftruckchauffeur krijgt bestek opeens een hele andere betekenis. Je hebt namelijk heftrucks met een vork én lepel!🍴 Kar jij van de ene kant van het magazijn naar de andere? Hef jij je skills naar een hoger level en lever jij alle goederen en producten op de juiste plek op de juiste tijd ? Dan is dit misschien wel hét beroep voor jou! Benieuwd waar je lekker kan trucken? Welke opleidingen of rijbewijzen je nodig hebt? Hoeveel doekoes je verdient? Wij vertellen je hoe de vork in de heftruck steekt! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een heftruckchauffeur precies?!

De naam zegt het al: een heftruckchauffeur is iemand die een heftruck bestuurt. Dat doe je in een magazijn in de logistiek. Als heftruckchauffeur is het jouw taak om te zorgen dat zware goederen en producten snel op de juiste plek in het magazijn komen. Het verschil met een reachtruckchauffeur zit ‘m in de truck: een heftruck heeft een iets minder lange arm. In ieder magazijn staat er wel een heftruck voor een chauffeur. Ook bij jou in de buurt! 

Als heftruckchauffeur zijn dit je belangrijkste taken:

 • Veilig rijden door het magazijn: racen, karren, scheuren en als eerste finishen? 🏁 Dát mag alleen op het circuit. In het magazijn rijd je rustig en met beleid. Zo blijft het magazijn het veiligst. Enn heb je het meeste werkplezier!
 • Vervoeren van bestellingen: jij bent degene die de zorgvuldig ingepakte pakketjes van de orderpickers vervoert naar de lader en lossers. Yes, weer een order klaargezet voor verzending! 📦
 • Overleggen: met je collega’s en teamleider. Hoeveel pakketten moeten er vandaag de deur uit? Pak je de lepel- of vorkheftruck? Zijn er vrachtwagens die op een bepaald tijdstip weg moeten? Belangrijke vragen die een antwoord nodig hebben! 
 • Duidelijke werkwijze: iedereen weet precies waar ‘ie moet zijn in het magazijn! En natuurlijk hoe alles werkt. Zo werk je lekker efficiënt, veilig én met plezier! ⛑️

De werkdag van een heftruckchauffeur: heffen, karren en bergen werk verzetten

Als heftruckchauffeur weet je iedere dag precies waar je aan toe bent. En je collega’s in het magazijn? Daar lach je je rot om. Tijdens de lunch is er altijd wel iemand met een sterk verhaal of een originele grap. Gezellig toch?! 🤡 

Als heftruckchauffeur werk je in ploegendiensten. Deze starten of heel vroeg in de ochtend (lees: vier of vijf uur) of ‘s middags pas (lees: één of twee uur). Jahaaa, je moet soms vroeg uit de veren. Maar daar krijg je ook weer lekkere toeslagen voor! 🤑 Check hieronder hoe een gemiddelde werkdag eruitziet:
 

Tijdstip Taak
04:00 uur

briefing in het magazijn: waar start je vandaag?

05:00 uur

Jij helpt een collega op weg met de eerste lading. Gezellig met z’n tweetjes heffen!

06:00 uur

Tijd voor de eerste pauze! Mhhhmm, lekker bakkie met een broodje.

06:15 uur

Snel door, de volgende vrachtwagen staat klaar om in te laden!

08:00 uur

Jij rijdt van de ene kant naar de andere kant door het magazijn met een grote lading op de vork. Lekker bezig!

09:00 uur

Er komt een lekker nummertje aan, de sfeer in het magazijn is TOP!

10:00 uur

LUNCH. Ohh yeah, het is tosti-dag in de kantine. 🥪

11:00 uur

Je springt even bij met inpakken. Joppa nu kan die lading ook op de juiste plek gezet worden!

12:00 uur

Alweer bijna klaaar, alleen nog de overdracht aan de middagploeg! 

Neem vast een kijkje op de werkvloer

Benieuwd hoe een baan als heftruckchauffeur er nou écht uitziet? In de YouTube-serie Tour de werkvloer nemen we je mee op de - je raadt het al - werkvloerrrrr! Bekijk de video nu en neem vast een kijkje in het leven van een heftruckchauffeur.

Wat schuift het? Check hier het heftruckchauffeur-salaris 🤑

Als fulltime heftruckchauffeur verdien je gemiddeld tussen €2.032 en €2.047 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €26.425 per jaar. Daar kun je een hele hoop vorken en lepels van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €11,78. Tsjakkaaa!

Hoe wij weten dat heftruckchauffeurs dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Je kunt altijd even de vacatures checken voor het salaris van een specifieke baan!

Psssttt… als je in ploegendiensten werkt krijg je soms een toeslag, check dat even bij je werkgever! Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes of knaken? Of benieuwd wat je verdient als chauffeur CE of magazijnmedewerker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als heftruckchauffeur? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van heftruckchauffeurs is. Hoppaaaa!

Wat voor heftruckchauffeurs zijn er?

Er zijn niet veel verschillende soorten heftruckchauffeurs, al lijkt één beroep er wel heel erg op:

 • Reachtruckchauffeur: in deze functie ben je de chauffeur van een reachtruck! Dit is een truck die heel hoog kan reiken, zo haal jij alles van de hoge stellingen af. Lijkt dit je wel wat? Stijg dan naar grote hoogtes en klim achter het stuur van je eigen reachtruck! Psssttt… bij sommige vacatures kan je zowel reach- als heftruckchauffeur worden!

Heftruckchauffeur worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Je mag niet zomaar zo’n flinke truck temmen: je hebt een heftruckcertificaat nodig! Heb je die al? Dan heb je een streepje voor en kan je direct door naar de heftruck-vacatures

Nog geen certificaat te pakken? Geen probleem! Wij helpen je je certificaat te halen. Check bijvoorbeeld eens onze groeipaden in de logistiek! 🚀

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil je een nóg betere werknemer worden? Volg dan onze vette trainingen en blijf jezelf ontwikkelen! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Teamwork: samenwerken in het magazijn is heel belangrijk!
 • Zelforganiserende teams: om verkeersopstoppingen te voorkomen, is het belangrijk dat iedereen weet wat ze moeten doen.
 • En natuurlijk de werkplezier-training! Niet te missen als Tempo-Teamer.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé trucker! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een heftruckchauffeur

Ben je al een tijdje flink aan het knallen als heftruckchauffeur en ben je benieuwd wat je nog meer kan doen? Nou, een heleboel! 

 • Groei door tot teamleider en stuur een heel team van heftruckchauffeurs aan!
 • Of haal je reachtruckcertificaat en word multi-inzetbaar. Geen verdieping te hoog voor jou!
 • Houd je van afwisseling? Word dan magazijnmedewerker! Zo ben je van alle magazijnen thuis. 😉
 • Boven jezelf uitstijgen? Groei dan door tot teamleider logistiek! Je verheft je stem en vertelt iedereen in het team wat 'ie moet doen. Zo loopt het proces altijd soepeltjes. Ga ervoor!

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte heftruckchauffeur 🤩

Heftruckchauffeur zijn is superleuk en gezellig, maar je moet er ook flink wat chauffeurskills en ruimtelijk inzicht voor in huis hebben! Daarnaast is het ook belangrijk dat je:

 • Nauwkeurig bent: om die vork of lepel in de pallet te krijgen moet je met precisie werken! 
 • Goed reactievermogen: palletje hier, klaar met werk. Of nee, toch niet! Er komt onverwachts nog een vrachtwagen aan die geladen moet worden. Dat heb jij zo gefixt!
 • Discipline hebt: ploegendiensten beginnen of héél vroeg, of je werkt tot laat. Het is dus belangrijk dat je je daar wel voor inzet. ✔️
 • Flexibel bent: heftruckje hier, orderpickertje daar. Jij doet alles wat nodig is om het magazijn op rolletjes te laten lopen! 
 • Regels en veiligheid: een magazijn is een soort mini-wegennet. Kruisingen zijn druk en je moet opletten dat je niet over het voetpad rijdt! Je moet dus altijd de regels volgen en de veiligheid van jezelf en je collega’s garanderen.
 • Zelfstandig bent: in het magazijn is er wel een teamleider of supervisor, maar die houdt niet de hele tijd je handje vast. Daarom is het belangrijk dat je zelf lekker aan het werk gaat en verantwoordelijkheid neemt. 👷

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als heftruckchauffeur

De Tempo-Teamers die via ons werken hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor heftruckchauffeurs:

 • Mainfreight: werken bij de állergrootste naam in transport en logistiek? Daar zeg je toch JA tegen?! Zeker wanneer er zoveel werkplezier op je staat te wachten.
 • GXO logistics: dit bedrijf zorgt ervoor dat iedereens pakketjes keurig op tijd thuis worden bezorgd. Aan jou de taak om al deze pallets vol met pakketten en spullen in de vrachtwagens naar de juiste locatie te krijgen. Een eitje voor jou toch? Yehess.

Altijd de nieuwste heftruckchauffeur-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als heftruckchauffeur?

De meeste heftruckchauffeurs werken fulltime. Wil je graag parttime werken? Dat kan ook! In de logistiek werken is vaak erg flexibel. Bij sommige bedrijven bepaal je zelfs per week of maand hoeveel uur je werkt. Lekker flexen! Voor alle dienstverbanden kun je bij Tempo-Team terecht! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als heftruckchauffeur via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als heftruckchauffeur aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over heftruckchauffeurs

 • Wat doet een heftruckchauffeur?

  Als heftruckchauffeur is het jouw taak om te zorgen dat zware goederen en producten snel op de juiste plek in het magazijn komen. Het verschil met een reachtruckchauffeur zit ‘m in de truck: een heftruck heeft een iets minder lange arm. Lees hier meer over de taken van een heftruckchauffeur.

 • Wat verdien je gemiddeld als heftruckchauffeur?

  Als fulltime heftruckchauffeur verdien je gemiddeld tussen €2.032 en €2.047 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €26.425 per jaar. Lees hier over wat je verdient als flex-heftruckchauffeur.

 • Heb je ervaring nodig voor heftruckchauffeur?

  Je mag niet zomaar op deze truck gaan zitten: nee, je hebt een heftruckcertificaat nodig! Heb je die al? Dan heb je een streepje voor en kan je direct door naar de heftruck-vacatures. Lees hier hoe je zo’n certificaat behaald bij Tempo-Team.

 • Waarom is het leuk om te werken als heftruckchauffeur?

  Elke dag is redelijk hetzelfde en je weet dus lekker wat je staat te wachten. De ene dag ben je bezig met een enorme lading voor een vrachtwagen, en de dag erna zet je alle pallets op de juiste plek in het magazijn. Net wat voor werk er is. Ook werk je veel samen met verschillende logistiek-collega’s, en dat is superleuk!

 • Hoe moet ik solliciteren op een heftruckchauffeur-vacature?

  Solliciteren als heftruckchauffeur is supersimpel! Bekijk onze vacatures en maak een gratis Tempo-Team-profiel aan. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!