Opleidingen en trainingen

Kennis verdiepen en vaardigheden trainen

Werkend leren is de toekomst: in een snel veranderende wereld raken kennis en vaardigheden ook snel achterhaald. Werkgevers vragen steeds meer om specialisten met sociale en communicatieve vaardigheden. Voor werknemers is het steeds belangrijker om actief hun kennis te blijven verdiepen en hun (verbindende) sociale vaardigheden te trainen. Zo vergroten zij hun duurzame inzetbaarheid. 

Visie op opleiden

We zien dat veel scholing onvoldoende is afgestemd op de behoefte en machines van de klant. Daarom geloven wij niet alleen in vroegtijdige en structurele scholing, maar vooral ook in scholing die is afgestemd op het (productie)proces van het bedrijfsleven.
Soms is dat een generieke opleiding en soms is dat een specifieke bedrijfsopleiding. In ieder geval scholing die op ieder moment kunnen inzetten in plaats van op enkele vaste momenten per jaar. En scholing die wij voortdurend koppelen aan de praktijk van de werkvloer door gelijktijdig te werken, praktijkopdrachten te maken en klassikale lessen met uitstapjes naar de werkvloer te houden.

Werken en leren dus met een praktische invulling zoals: interactieve E-learning en veel foto’s, illustraties en video’s die de theorie verduidelijken. Op die manier is leren weer leuk!

Tempo-Team Werk en leren

Tempo-Team Werk en leren levert gekwalificeerde medewerkers op schaarse profielen in de markt. Flexibel opleiden voor flexwerkers én eigen medewerkers (samen in een klas), met  lesstof volledig afgestemd op het machinepark en met de nieuwste digitale leermiddelen. Bedrijfsspecifiek of juist generiek.
Tempo-Team Werk en Leren garandeert 100% tijdige en kwalitatieve instroom in de klas, met een bovengemiddeld slagingspercentage van minimaal 90%.

Op dit moment leiden wij via BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) logistiek medewerkers, teamleiders, operators en monteurs op. De inhoud van de opleiding passen wij altijd aan op de werkprocessen van het leerbedrijf. Dat doen we door het integreren van bestaande opleidingsmaterialen die het leerbedrijf al heeft. De modulaire en digitale opbouw van de opleiding stelt ons ook in staat om extra focus te geven op die thema’s die voor het leerbedrijf interessant zijn.

Deze BBL opleidingen bieden we aan in de volgende varianten:

  1. naar landelijk erkend diploma (200 urennorm)
  2. bedrijfsopleiding of branchecertificaat
  3. 3e leerweg naar landelijk erkend diploma (urennorm vervalt)

De Tempo-Team opleidingsadviseurs adviseren welke opleidingsroute het beste aansluit bij het leerbedrijf, en met welke opleider dit traject het beste kan worden opgestart. Ook adviseren wij welke subsidie mogelijkheden er op het opleidingstraject zijn. Neem direct contact met Tempo-Team Werk en leren.

Waarom personeel opleiden?

  • met branchegeschoolde medewerkers kunt u snel reageren op sectorontwikkelingen;
  • u krijgt de beschikking over goed opgeleid personeel dankzij ons unieke loopbaantraject;
  • garantie voor vakbekwame medewerkers.

Daarom personeel opleiden

  • samenwerken met bekende opleiders;
  • focus ligt op specialistische vakkennis;
  • slagvaardig inspelen op ontwikkelingen;
  • directe kwaliteitsimpuls zonder hoge inwerkkosten.​ Medewerker wordt intern opgeleid.