Organiseer een knallend bedrijfsuitje: 7 leuke personeelsuitje ideeën!

Wanneer heb jij voor het laatst iets leuks gedaan met je team? We horen het al… Tijd voor een legendarisch bedrijfsuitje! 🥳 Joehoe, organiseer het vandaag nog! Het is ook gewoon coronaproof en online te organiseren. Waarom je dat zou doen? Het is superbelangrijk voor de werksfeer. Daarom hier 7 leuke en originele ideeën. Tijd voor teambuilding! ►Meer werkplezier tips ontvangen? Download dan onze werkpleziergids of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Download de werkpleziergidsDownload de nieuwsbrief

Spring snel naar:

Bedrijfsuitje: lekker in de buitenlucht! 

Wil je het bedrijfsuitje graag fysiek doen, lekker buiten? Wat dacht je van:

 • Pretpark
 • Kartbaan 
 • Levend stratego in het bos
 • Dropping in de natuur
 • Kanoën of suppen

Online bedrijfsuitje? Kan ook!

De digitale wereld biedt veel mogelijkheden om online samen te werken. Fysiek bij elkaar zijn is natuurlijk ontzettend gezellig, maar soms niet altijd even haalbaar. Dat is natuurlijk geen reden om geen bedrijfsuitje te organiseren! Online activiteiten zijn er genoem: zo worden er bijvoorbeeld online pubquizzen, escape rooms en bingo’s georganiseerd. Leuk om met je collega’s aan mee te doen of zelf te maken. Dit zijn een aantal leuke activiteiten om virtueel te doen:

 • Digitale pubquiz (maak ‘m zelf of doe mee aan een georganiseerde pubquiz)
 • Virtuele tour door een bierbrouwerij
 • Online bingo
 • Online escape room
 • Online moordspel
 • Who is the millionaire?
 • Ranking de collega
 • Bier- of wijnproeverij 
 • Kookworkshop

TIP: stel een heerlijke borrelbox samen voor jullie online bedrijfsuitje en stuur ‘m op naar alle werknemers. Wijntjes, biertjes, mocktails en/of de lekkerste borrelhapjes. Je kunt ook kant-en-klare boxen bestellen. Dat maakt je digitale feestje nét wat leuker!

Ook leuk: een wekelijkse of maandelijkse vrijmibo! Dat kan vaker dan een bedrijfsuitje, kan eenvoudig online via videobellen én het kost je minder geld. Handuuugg! Zorg er wel voor dat de vrijmibo geen vervanger is van het bedrijfsuitje: juist de combinatie is leuk voor je medewerkers! Yup, goed voor de teamgeest.

👉 Lees ook: 7 tips voor de leukste vrijmibo!

7 ideeën voor het origineelste personeelsuitje

Toch op zoek naar een origineler personeelsuitje? Hoe memorabeler, hoe beter. Door mooie herinneringen samen te maken, wordt de onderlinge band versterkt. Dussss zetten wij hier 7 fantastische teamuitjes op een rij. Welke ga jij proberen?

 1. Wij houden van Holland
 2. Wie is de rat?
 3. GPS-safari
 4. Virtual Reality op de werkvloer
 5. The hunt
 6. Expeditie Robinson
 7. All-in feestavond

TIP! Wat is er memorabeler dan een personeelsWEEKEND? Ga bijvoorbeeld met z’n allen op citytrip, skivakantie of bezoek een meerdaags festival. Superleuk!

1. Wij houden van Holland

Hup Holland hup! Doe met je collega’s mee aan jullie eigen tv-show! Wij houden van Holland is natuurlijk een knipoog naar de fantastische spelshow van Linda de Mol. Meezingers, spelletjes, quizvragen, oranje shirts, schmink en een vrolijke quizmaster. Kan niet misgaan, toch?

💵: € 28,50 per persoon
🕘: 5 uur

2. Wie is de rat?

Yuup niet de mol, maar de rat. Wel hetzelfde idee. Wie van jouw collega’s saboteert de boel? In meerdere teams gaat jouw bedrijf op zoek naar de rat. De winnaar krijgt een trofee mee naar huis. Of naar werk. Zo weten je collega’s nog lang wie de slimste van de afdeling is! Die MOET je toch binnenhalen?

💵: € 28,50 per persoon
🕘: 5 uur

3. GPS-safari

Gas erop! Wie liever stoerdere dingen doet met zijn team, gaat op safari. Zonder begeleiding in een landrover crossen door de bossen op de Veluwe of scheur door de plassen in de Biesbosch. Het enige wat je bij je hebt is een GPS. Joehoeee op avontuur!

💵: € 50,00 per persoon
🕘: 3 uur

4. Virtual Reality op de werkvloer

Vanaf je bureaustoel vuurballen uit je hand schieten, van je collega’s zombies maken of een verfrissende duik nemen in een koraalrif? Met virtual reality kan het allemaal! Voor als je eens wat anders wilt dan normaal. Over de kop gaan in een achtbaan bijvoorbeeld.

💵: € 21,50 per persoon
🕘: 1,5 uur

5. The hunt

Ga op boevenjacht met je collega’s! In de stad verstopt zich een treinrover. Vind hem terug! Aan de hand van vragen, opdrachten en samenwerking moet dit lukken. Bij geen enkel ander bedrijfsuitje wordt er zoveel gevraagd van jou en collega’s. Zet hem op!

💵: € 34,50 per persoon
🕘: 5 uur

6. Expeditie Robinson

JA HET BESTAAT! Expeditie Robinson met je collega’s. Alleen met een goede samenwerking en de juiste tactiek win je. Ga sloepvaren, vlotten bouwen, vuur maken en kokosnoten schieten. Dit uitje kan niet mislukken! En hadden we al verteld dat je afsluit met een BBQ?

💵: € 94,50 per persoon (excl. BTW)
🕘: 6,5 uur

7. All-in feestavond

Party time! Sluit de perfecte dag met je collega’s af met een feestavond. Dansen, swingen, eten en… drinken natuurlijk! De DJ draait alles wat bekend is: Top 40, Dance, 80's & 90's, Golden Oldies, Nederlandstalig en meezingmuziek. Niks mis mee toch?

💵: € 27,95 per persoon
🕘: 5 uur

Het belang van een bedrijfsuitje voor de werksfeer

Gezellig dagje uit met je collega’s? Ja! Superleuk en ook nog eens héél belangrijk. Iedereen haalt plezier uit een hecht team en een goede werksfeer. Uit onderzoek blijkt dan ook dat een leuk bedrijfsuitje jouw werknemers meer werkplezier geeft. En dat wil je om:

Lachen met elkaar

Genoeg reden voor een feestje dus! Uit ons meest recente Werkplezier Onderzoek (2020) blijkt dat 48% van de medewerkers plezier en lachen op de werkvloer super belangrijk vindt. Wanneer heb je nou meer lol dan tijdens een personeelsuitje?!

Versterkt de onderlinge band

Niet alleen lol, maar ook een goede band met collega’s vinden je werknemers belangrijk. Zeker 81% van de ondervraagden uit het onderzoek van onze zuiderburen in 2020 (RED Report - Tempo-Team België) ziet het belang van een hechte onderlinge band. In ons nieuwste Werkplezier Onderzoek (2020) zet ruim 30% van de werknemers het teamgevoel dan ook in hun top 6 van werkplezier. En zij die hoger scoren op werkplezier, zien vaker vrienden in collega’s. Jaaa, precies wat een legendarisch bedrijfsuitje stimuleert!

Verhoogt de motivatie

Wist je ook dat een bedrijfsuitje organiseren dé manier is om de motivatie van je team te verhogen? Yup, wat jij geeft, krijg je terug! 

Wist je dat je met een bedrijfsuitje… 

 • … waardering en erkenning toont aan je team?
 • … je medewerkers triggert om zich 200% in te zetten voor het bedrijf?
 • … meer betrokkenheid bij je medewerkers creëert?
 • … successen met elkaar kunt vieren? 49% van de werknemers viert graag successen met elkaar!
 • … uiteindelijk betere bedrijfsresultaten behaalt?  

Joepie! Ideaal zo’n bedrijfsuitje. Al hoef je niet over de top te gaan hoor, want 70% van de medewerkers vindt het niet belangrijk dat zo’n teamuitje heel duur, groots of verrassend is. Als er maar iets georganiseerd wordt! Dat moet wel lukken, toch?

Bedrijfsuitje organiseren? Zo pak je het aan!

Oké oké, dat bedrijfsuitje gaat er dus komen. Maar hoe? Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Zo heb je actieve bedrijfsuitjes, ontspannen teamuitjes en personeelsuitjes die speciaal gericht zijn op teambuilding. 

Ook kunnen bedrijfsuitjes ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds zijn of gewoon de hele dag duren (waarom ook niet!). En dan natuurlijk ook rekening houden met die 1,5 meter! Check vooral even bij je team wat zij leuk vinden, dat scheelt al een hoop gezoek. Tenzij het een verrassing is natuurlijk (TIP)! 🙃 

Je medewerkers zien trouwens het liefst een bedrijfsuitje op een externe locatie. Even weg van de werkvloer, wel zo lekker! Inspiratie nodig? Geven we je.

Actief bedrijfsuitje

Heeft je team behoefte aan een sportief bedrijfsuitje? Leuk! En goed, want je samen in het zweet werken schept een band. Eén team, één taak! Voorbeelden van actieve bedrijfsuitjes zijn:

 • Suppen door de stad
 • Mountainbiken in de natuur
 • Kanoën op een meer
 • Klimmen (binnen of buiten)
 • Een voetbaltoernooi
 • Paintballen
 • Survival run
 • Paardrijden op het strand
 • Wandelen met alpaca’s.

Ontspannen teamuitje

Doen je medewerkers het liever rustig aan na een lange werkweek? Dan kun je er als werkgever voor kiezen om een ontspannende activiteit te organiseren, bijvoorbeeld:

 • Uitwaaien op het strand
 • Een barbecue (catering óf zelf)
 • Bootje varen
 • Bier- of wijnproeverij
 • Kookworkshop
 • Koe knuffelen
 • Solex tour

Ook leuk: een wekelijkse of maandelijkse vrijmibo! Dat kan vaker dan een bedrijfsuitje én het kost je minder geld. Handuuugg! Zorg er wel voor dat de vrijmibo geen vervanger is van het bedrijfsuitje: juist de combinatie is leuk voor je medewerkers! Yup, goed voor de teamgeest.  

De grote werkpleziergids!

Meer werkplezier op je werkvloer levert je productieve, creatieve én betrokken medewerkers op die minder vaak ziek zijn en langer in dienst blijven. Hoe dat precies zit? Je leest het in de werkpleziergids!

*Disclaimer:
Bovengenoemde tekst is gebaseerd op onderzoeken die zijn uitgevoerd in opdracht van Tempo-Team. Het gaat hier om het Grote Werkplezier Onderzoek 2019 en ons Onderzoek naar Werkplezier 2020 onder 1.000 werknemers. We hebben bij de selectie van deelnemende werknemers rekening gehouden met een representatieve verdeling van leeftijd, geslacht, opleiding en verschillende branches. Ook hebben we het onderzoek ‘Red Report 2020’ van onze zuiderburen Tempo-Team België onder 800 werknemers en 250 werkgevers als bron gebruikt.

Anderen lezen ook: