Tips om gezond & fit te blijven

Tempo-Team vindt werkplezier ontzettend belangrijk. Wie fit en vitaal is, werkt met meer plezier. En daar kan je natuurlijk zelf wat aan doen. Denk hierbij aan gezonde voeding en lekker veel bewegen. Daarom deze handige tips & tricks om gezond en fit te blijven: 

 1. Trainingen over vitaliteit, veiligheid en gezondheid
 2. Thuiswerken
 3. Tips om contact te onderhouden met collega's
 4. Overgewicht & stoppen met roken
 5. Fitness
 6. Vitaliteitsapp actify
 7. Vitaliteit als je werkt in ploegendienst
 8. Geldzaken
 9. Mantelzorg

1. Trainingen over vitaliteit, veiligheid en gezondheid

Het is belangrijk dat jij je vitaal en gezond voelt. We helpen je daar graag bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Goed met geld, Veilig aan het werk, Vergeet je brein niet!, Stress is fijn en nog veel meer gezondheids- & veiligheidstrainingen. Er zit sowieso iets tussen voor jou!

2. Thuiswerken

Werken vanuit huis is de nieuwe norm. Maar hoe doe je dat? Check nu snel onze tips voor thuiswerken. Met deze tips blijf jij geconcentreerd en productief vanuit huis werken. Handig toch?  

3. Tips om contact te onderhouden met collega's

Als er gelachen wordt op het werk dan gaan mensen juist harder werken. Daarom de onderstaande 6 tips om ook op afstand de onderlinge band met je collega's te onderhouden en te versterken.

 1. Installeer met je collega’s de ommetjes app:
  Maak elke dag een wandeling om fysiek en mentaal gezond te blijven. Spreek dit samen met je collega’s af en start een eigen wandel competitie.
 2. Lang leve kahoot:
  Organiseer een ‘wist je dat’ kahoot met je collega’s. Zet er vragen in als: ‘waar kunnen we je voor wakker maken’ of ‘wat wilde je vroeger worden’.
 3. Feedback Friday:
  Geef je collega’s eens een compliment of vier kleine successen van de afgelopen week.
 4. Bel onverwachts je collega op:
  In plaats van geplande belletjes is het leuk om je collega eens zonder reden op te bellen.
 5. Organiseer een veilig teamuitje:
  Ga bijvoorbeeld met je collega’s naar de drive-in movie of organiseer een digitale escape room!
 6. Deel met elkaar!
  Deel via de groepsapp netflix tips, leuke muzieklijsten van spotify, leuke youtube sport lesjes, werkflow tips, etc. 

4. Overgewicht & stoppen met roken

Worstel jij met overgewicht? Of rook je als een ketter? En wil je daar graag mee stoppen? Met de onderstaande gratis hulp kan je daar keihard aan werken.

5. Fitness

Naast het harde werken is het belangrijk om fit te blijven. Dusss.... kan jij als flexwerker van Tempo-Team via Go-Vital met korting naar de sportschool. Kies een sportschool naar keuze en meld jezelf aan met de code: RandstadGroepGoVital! Zo gefixt!

6. Vitaliteitsapp actify

Met de gratis app Actify ga je in kleine stapjes naar een gezondere leefstijl. In de app vindt je praktische tips, lekkere recepten, een stappenteller, meditaties en nog veel meer. Je kiest zelf wat bij je past. Download nu de app en start vandaag nog!

7. Vitaliteit als je werkt in ploegendienst

Voor mensen die in ploegendiensten werken of nachtdiensten hebben is vitaliteit extra belangrijk. Hoe doe je dat dan? Met deze onderstaande tips houd jij  jouw vitaliteit op peil.

 • Probeer meer te bewegen tijdens het werk;
 • Drink geen koffie meer na middernacht en rook dan ook niet meer;
 • Maak thuis gebruik van oordoppen, slaapmaskers en “niet storen” bordjes om de kwaliteit van slaap te bevorderen;
 • Pas je voeding aan voor de nachtdienst:
  1. Eet eiwitrijk voedsel (volkorenbrood, granen, noten, vlees, vis, melk, yoghurt, eieren), groente en fruit
  2. Drink voldoende 
  3. Denk aan extra vitamine C & E
  4. Vermijd snelle koolhydraten zoals chips, frisdrank, koek, witte pasta/brood, hiervan krijg je meer cortisol in je bloed wat stress opwekt en daardoor ben je sneller vermoeid.

8. Geldzaken

Heb je geldzorgen? Onderstaande links naar organisaties helpen je gratis op weg. Zodat jij je verdiende centjes aan iets leuks kan uitgeven. 

 • Krijg inzicht in jouw geldzaken via de onlinetest op geldfit.nl van de Nederlandse schuldhulproute;
 • Via de app fikks helpt een persoonlijke buddy jou met geldzaken;
 • Liever iemand even hierover bellen? Neem dan contact op met het landelijke nummer voor geldzorgen via T: 0800-8115. Ze geven je advies of je wordt doorverbonden met passende hulp in de buurt.

9. Mantelzorg

Ben je in je vrije tijd mantelzorger? Wat ontzettend goed van je. Op de website van M-Power en MantelzorgNL vind je praktische tips en ondersteuning. Dat is handig toch? 

Heb je suggesties?

Wat vind jij van deze tips & tricks om vitaal en gezond te blijven? Mis je nog iets? Of heb je andere suggesties? Laat het ons dan weten. We vinden het fijn dat je met ons meedenkt.Stuur ons een e-mail.  

Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met je contactpersoon van Tempo-Team.