13 leukste 1 aprilgrappen op het werk: zo prank jij je collega’s

Alle lolbroeken en grapjurken opgelet! Het is bijna 1 april! Wil jij je collega’s eens goed in de maling nemen? We geven je 13 leuke 1 aprilgrappen voor werk: of je nou in een magazijn werkt of op kantoor. Dus train je lachspieren maar vast, want die gaan overuren draaien! Check nu snel de beste 1 aprilgrappen. 🤣

Ga snel naar:

Dit zijn de beste 1 aprilgrappen bij collega’s

Grap 1: Een briefje met ‘storing’ op het koffiezetapparaat ☕️

We kennen allemaal die collega die zonder bakkie koffie in de ochtend niets waard is. Zie je ‘m voor je? Hoppa! Perfect voor deze prank! Hang ‘s ochtends een briefje op het koffiezetapparaat met ‘storing’ en ga stuk om het gezicht van je collega zodra die het briefje ziet. Enne… als je slim bent doe je net alsof jij degene bent die het apparaat later op de dag gefixt heeft. Ha! Zo lijk je ook nog eens goed bezig te zijn! 

Grap 2: Klappen voor de baas 👏🏼

Een luid applaus krijgen. Wie wil dat nou niet? Ehm misschien je teamleider als die het niet verwacht... Hoe je dat fixt? Spreek met je collega’s een bepaald woord af. Als je baas dit woord zegt, barst iedereen los in een uitbundig applaus! Spring met z’n allen op de tafels en begin te klappen en joelen. Wedden dat je teamleider er he-le-maal niks van begrijpt? 1 april!  

Grap 3: Bureaublad op de kop 🤯

‘Wat is dit nou!!???’ roept je collega. ‘Alles is ondersteboven!’ Je collega denkt van het padje te zijn, maar jij weet wel beter! Je hebt namelijk stiekem het bureaublad 180 graden gedraaid door control + alt + pijltje tegelijk in te drukken. Hi-la-risch. Deze truc werkt trouwens alleen op Windows. 

Gebruikt je collega een andere laptop? Dan kun je hun scherm zo instellen alsof het lijkt dat ‘ie eeeeeeindeloos aan het updaten is. Zo flauw, maar zó leuk! Check deze website als je deze prank wilt uithalen. 

Grap 4: Meneer de Leeuw heeft gebeld 🦁

De leeuw is los! Grapje natuurlijk, maar weet je wat een nog betere grap is? Vertel je collega dat meneer de Leeuw gebeld heeft. Zeg dat hij graag teruggebeld wordt en geef het nummer van de dierentuin. Nu wachten tot je collega terugbelt… Zou jij erin trappen? 

Grap 5: Pas op! Net geverfd! (maar niet heus) 🎨

Hang op één of meerdere plekken in het pand een briefje met ‘NAT!’, zodat je collega’s met een groooote boog ergens omheen moeten lopen. Nog leuker: hang het briefje op de lift of op de snelste route naar bijvoorbeeld het toilet. Zo moet iedereen een heel stuk omlopen. Maarrrr zo komen je collega’s wél aan hun stappen van de dag! 

En hier nog een lijst van 8 andere leuke 1-aprilgrappen:

 • Leg een kartonnen doos met ‘breekbaar’ erop in het midden van het gangpad, moet jij eens opletten hoeveel mensen er met een grote boog omheen lopen!;

 • Vervang één van de labels op een doos met een grappig woord of zin en kijk hoeveel mensen het opmerken! Wat zet jij erop?; 

 • Plak een nep out-of-order-bord op een willekeurig apparaat op kantoor, zoals de waterkoker of de printer;

 • Plak een kleine sticker onderop de computermuis van een collega, zodat de muis niet meer werkt (haha!);

 • Vervang de inhoud van een suikerpot door zout en kijk hoe iemand reageert (bahhh);

 • Zet een luidspreker onder de werkplek van een collega en speel af en toe vreemde geluiden af, zoals hondengeblaf of vogelzang. Wacht op hun verbaasde reacties 🤣;

 • Plaats een briefje met ‘gratis snacks’ op de deur van de kantine en kijk hoeveel collega’s komen opdagen om de snacks te zoeken;

 • Zet groot ‘ZWAAR’ op een pakket en kijk hoe collega’s ‘m proberen op te pakken! 

Een baan waar je kan lachen!

Op zoek naar werk waar gelachen wordt op de werkvloer? 🤣 Jaaa dat is superbelangrijk voor werkplezier! Schrijf je nu in voor de Tempo-Team nieuwsbrief en vind jouw baan met werkplezier. 👊

Tips om de beste 1 aprilgrap uit te halen

Hoe maak je van elke 1 april grap nou een lachend succes? En welke collega strik je ervoor? Met deze 3 tips word jij de 1 april-pro!

Tip 1. Denk na over bij wie je de grap uithaalt

Welke collega neem jij in de maling? Goed om hier even over na te denken! Is iemand in een slechte bui? Of heeft iemand net iets heftigs meegemaakt privé? Misschien valt je grap dan niet zo goed. Kies dan liever voor de giebelende collega die er haast om vraagt om geprankt te worden. Got ya! Ennn opvrolijken mag altijd! Doe bijvoorbeeld alsof je zelf struikelt. Zo heeft die sippe collega ook iets te lachen!

Tip 2. Kies het juiste moment 

Welk moment is het best voor je 1 aprilgrap? Timing is everything… toch? Als we je een klein tipje van de sluier mogen geven: informele momenten werken het best.  De lunch, een niet zo belangrijke meeting of als iemand koffie gaat halen... Let’s go!

Tip 3. Wissel af

Wissel af bij wie je je 1 aprilgrappen uithaalt! Zo maak je nóg meer mensen blij! Yeahhh!

Welke prank ga jij proberen?

Een baan waar je kan lachen, gieren en brullen met collega’s. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Dat zijn we helemaal met je eens! Werkplezier staat bij Tempo-Team dan ook hoog op het prioriteitenlijstje. We doen er dan ook alles aan om te zorgen dat jij VOL plezier en energie de juiste baan hebt of vindt!  

Check alle vacatures

Van grap naar compliment! 🤩

Weet je wat naast lachen, óók superbelangrijk is op werk? Complimenten! Wie gaat er niet stralen van een goed compliment. Daarom hebben we voor jou op een rij gezet hoe je een oprecht compliment geeft aan een collega én wat goede voorbeelden zijn. Lees alles over complimenteren

Enne… wil jij écht uitpakken voor een collega? App jouw compliment naar het Complimento Contactcenter

Lees meer over werkplezier

 • Wat zijn leuke 1 aprilgrappen voor op werk?

  1 april is de perfecte dag om je collega’s in de maling te nemen. Onschuldige grappen doen het altijd goed! Check deze blog voor ideeën!

 • Wat is het beste moment om een grap uit te halen op werk?

  Het beste moment om een grap uit te halen is tijdens informele momenten. De lunch, een niet zo belangrijke meeting of als iemand koffie gaat halen. Meer tips voor goede 1 aprilgrappen? Lees de tips hier!